uitbarsting vulkaan vesuvius.

romeinen

vulkanen

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
dinsdag 16 november 2010

Romeinse krant

uitbarsting visuvius
door Quinty de vries
italie
de uitbarsting van de vesuvius was vreselijk! er waren veel mensen om het leven gekomen' de vulkaan barste uit en heel het dorp in italie was kapot 2000 inwoners van pompeii komen om het leven. deze natuur ramp treft heel pompeii. pompeii is bedolven

de reacties van Ooggetuigen waren ook erg srikwaardig vele mensen schrokken zich dood ze gingen schuilen met de familie bij elkaar met de hoop dat hun niets zou overkomen jammergenoeg is dat niet gebeurd de meeste mensen zijn omgekomen bij de uitbarsting van deze vulkaan er was veel geld ingezameld voor de opbouw van een nieuw dorp en nieuwe wegen nieuwe huizen en nieuwe werk panden.
ingezameld voor de opbouw van een nieuw dorp en nieuwe wegen nieuwe huizen en nieuwe werk panden. economisch nieuws: er waren veel dingen verwoest door de verschrikkelijk e uitbarsting vele mensen zijn om het leven gekomen de mensen die nog leven zijn familie leden en vrienden kwijt geraakt hun panden zijn weg en hebben geen echt huis meer om te wonen nu zijn er veel mensen die geld ik gaan zamelen om alles weer tot goed en nieuw te maken!.
economisch nieuws: er waren veel dingen verwoest door de verschrikkelijk e uitbarsting vele mensen zijn om het leven gekomen de mensen die nog leven zijn familie leden en vrienden kwijt geraakt hun panden zijn weg en hebben geen echt huis meer om te wonen nu zijn er veel mensen die geld ik gaan zamelen om alles weer tot goed en nieuw te maken!.
lees verder in deze krant de reactie van de ooggetuigen en de keizer.
deze tekst is gemaakt
door Quinty de vries
als opdracht voor
mens en maatschappij leer
zelf een krant maken
over de romeinen
en de uitbarsting
van de vesuvius
hier onder ziet u
afbeeldingen en teksten
veel plezier
met het lezen van mijn krant!.

reactie ooggetuigen

door anne
anne; ik was aanwezig bij de verschrikkelijke gebeurtenis van de uitbarsting van de vulkaan het was vreselijk ik en mijn familie zijn gaan schuilen in ons pand van het werk mijn familie en ik waren vreselijk bang na de uitbarsging keken we naar buiten we schrokken ons dood het was levens gevaarlijk buiten we moesten weg uit ons huis mensen hebben ons gered ik ben vele vrienden en familie kwijtgeraakt het was een hele spannende perioden.
uitbarsting vesuvius
op de foto hier boven is
de verschrikkelijke
uitbarsting van de vesuvius
te zien in pompeii
in italie waren
veel verschrikkeijke
rampen gebeurd lees verder.
de mening van de beroemde gladiatoor
was precies het zelfde als de mensen die alles hebben mee gemaakt
ook hij vond het verschrikkelijk
en is vele mensen kwijtgeraakt.

gevolgen uitbarsting pompeii

door Quinty de vries
zoals in deze foto te zien is waren veel mensen onder het lava gekomen er zijn nog veel menen zo bewaard gebleven. het was vreselijk hoe iedereen zijn familie en vrienden weg zag glijden in de gloeiend hete lava.

op de foto hiernaast zijn de romeinen te zien!.

de reactie van de keizer

door Quinty de vries
toen ik hoorde wat er allemaal was gebeurd was ik me helemaal rot geschrokken ik voelde wat rommelen en wat trillen maar ging van het minst ergen uit ik keek naar buiten en zag dat heel mijn rijk verwoest was ook ik was veel vrienden en familie kwijtgeraakt het was een vreselijke periode!.ik vondhet verschrikkelijk
dat mijn rijk er zo
uit kwam te zien
gelukkig waren er veel
goeden doelen
die zo lief
waren om geld voor
ons in te zamelen
voor bijvoorbeeld nieuwe huizen
panden en wegen.