Leuk nieuws!

Altijd op de hoogte!!

Apeldoorn en omstreken.

Het weer
Zon en wolken
Temp: 7 C
Wind: ZO3
Vrijdag 22 December 2017| Semkranten.nl, je eigen rubriek, sinds 2017 | Gratis editie voor heel Nederland

Vrouw valt bij draaideur

Vrouw (42) valt tijdens het grote evenement: Serious Request, door de draaideur. Mevrouw was te enthousiast en viel letterijk ?met de deur in huis?
Door: Sem Pasveer
Apeldoorn- Tijdens het grote evenement Serious Request viel de 42-jarige vrouw letterlijk met de deur in huis bij de 3 dj?s. De vrouw was VIP en mocht backstage.
Tijn, die leed aan hersenstamkanker, zette vorig jaar een actie op voor Serious Request. Hij lakte nagels in alle kleuren en vroeg hiervoor 1 euro per gelakte nagel. De actie werd landelijk opgepakt en leverde een bedrag van ruim 2,5 miljoen euro op. Op 7 juli 2017 is Tijn overleden. ,,We vinden dat we de gedachte van Tijn voort moeten zetten???, legt Tijns vader Gerrit uit.
Lak voor
Die actie voortzetten doet de familie als volgt. ,,We hebben in het geheim een Glazen Nagellakstudio opgezet in Breda, de plek waar vorig jaar het Glazen Huis stond. Vanaf vanmiddag 16.00 uur gaan we hier nagels lakken met familie en vrienden. Het zou een grote eer zijn om een mooi bedrag op te halen voor het goede doel.??
Doel
Voorzichtig vraagt Domien naar het streefbedrag. Gerrit kijkt zijn vrouw aan: ,,Jolanda zegt het al: het getal zeven is wel heel typisch, die komt overal terug. Tijn overleed om zeven over zeven, op de zevende dag van de zevende maand, zeven dagen voordat hij zeven werd.?? Het eerste streefbedrag stond voor de familie op 7.777 euro. ,,Door recente ontwikkelingen is er al een cheque met dat bedrag onderweg??, zegt Gerrit.

Een nieuw streefbedrag staat op 77.777 euro. ,,Het liefst nog met 77 cent??, zegt Gerrit. ,,Maar dat gaat op de site niet werken.?? Daarop reageert Domien lachend: ,,Nou, die 77 cent krijg je van mij!??
Domien draait na afloop de ode aan Tijn

Meer dan 3miljoen views

Door: Sem Redriks
Apeldoorn- De actie van de vrouw heeft wel wat opgeleverd! Het fragment is ondertussen meer dan 3miljoen keer bekenen op Youtube! De dj?s konden wel lachen om de actie van de vrouw! De vrouw werkt bij de Gemeente en mocht de hele week niet naar binnen! De VIP kan liet ze dan ook zeker niet schieten! Ze maakt het goed en heeft alleen een gekneusde middelvinger! De vrouw wou eigenlijk schoonmaken in het huis, maar dat is er helaas niet meer van gekomen!
Desbetreffende vrouw
Serious Request is niet compleet nieuw voor Kirsten. Drie jaar geleden was ze er ook bij. In 2014 werkte ze in Haarlem als stagiair bij NOS Op 3. ,,Je kon toen voor tien euro je eigen nieuwsbulletin inspreken. Ik was daar om te helpen met het mengpaneel. En nu ben ik drie jaar later weer terug", zegt ze met een offici√ęle NOS-sjaal om haar nek.

Je eigen bulletin inspreken is ook dit jaar weer mogelijk, uiteraard in ruil voor een donatie. Ook kunnen mensen via de veiling bieden op nieuwslezen in het Glazen Huis, op een dagje meelopen met een verslaggever en op een jurk van Annechien Steenhuizen.
Zwaaien
Tijdens de editie van 2014 zat 3FM-dj Domien Verschuuren voor het eerst in het Glazen Huis. Sinds oktober van dit jaar leest Kirsten het nieuws in zijn ochtendshow. Of ze Domien regelmatig vraagt of hij het nog ziet zitten? ,,Nee, we hebben alleen contact tijdens de nieuwsblokjes. Wel kunnen we goed naar ze zwaaien. Ons huisje staat zo dichtbij."

Houtsnippers maken circuspiste begaanbaar

door Mijn Naam
Circusdirecteur Emmanuel Horwood is vol goede moed. ,,Het komt allemaal goed. We hebben nog twee dagen en het blijft de komende dagen gelukkig droog. Onze gasten kunnen gewoon als altijd over de rode loper naar binnen.''

Het is de 24e editie van het Wintercircus Apeldoorn. Er zijn voorstellingen tot en met 30 december. Op de meeste dagen zijn er zowel om 13.00 uur als 16.15 uur voorstellingen. Alleen zondag en maandag (Eerste Kerstdag) blijft het bij een show om 13.00 uur.

Nos mevrouw

door Mijn Naam
Kirsten uit Ommen leest het nieuws tijdens Serious Request
De nieuwslezers van de NOS hebben deze week een eigen Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn, tegenover de echte. Nieuwslezeres Kirsten Klomp (25), geboren in Zwolle en opgegroeid in Ommen, houdt 's ochtends de luisteraars op de hoogte. ,,Het is heel mooi."