Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Gewapende leerkrachten door gewapende leerkrachten

De Amerikaanse president Donald Trump denkt dat het bewapenen van leerkrachten schietpartijen op scholen kan helpen voorkomen.
TRUMP
Trump stelt voor dat leerkrachten na een wapentraining discreet wapens zouden moeten dragen.
Trump lanceerde het omstreden voorstel in het Witte Huis, tijdens een ontmoeting met overlevenden en nabestaanden van schietpartijen op verschillende scholen. Trump toonde ook wel begrip voor een aantal voorstellen om de wapens in te perken en achtergrondcontroles te vergroten. Maar door leerkrachten te bewapenen, komen er dus nóg meer wapens.
Dat voorstel komt niet uit de lucht gevallen, legt correspondent Björn Soenens uit. "Leerkrachten wapens geven is controversieel maar wordt al langer gepromoot, zeker door de wapenlobby NRA. Want volgens de NRA zijn wapens niet de boosdoener, maar slechte mensen met wapens zijn dat wel. Dus heb je goede mensen nodig die ook een wapen bezitten, alleen zo kan je dolle schutters uitschakelen."
Met zo'n wapenuitbreiding wil Trump dolle schutters stoppen en leerlingen dus beschermen bij een aanslag zoals die van vorige week in een middelbare school in Florida, waarbij zeventien doden vielen.
De leerkrachten zouden hun wapen discreet moeten dragen en zouden een speciale opleiding krijgen, zei Donald Trump. Hij formuleerde z'n voorstel wel voorzichtig, niets wijst erop dat er al een beslissing zou genomen zijn over het omstreden idee. "Uiteraard zou dit enkel gelden voor leerkrachten die met een wapen kunnen omgaan."

griep in het land

door Mijn Naam
Griep is in het land. De griepepidemie bereikt op dit moment haar hoogtepunt en dat zullen ze geweten hebben in overvolle ziekenhuizen. Je gaat best niet naar het ziekenhuis, waar ze geen plaats meer hebben voor alle zieken. Doktersverenigingen roepen pati√ęnten op om √©√©rst naar de huisarts te gaan en vragen de geneesheren om hen pas naar de spoed door te verwijzen als het √©cht nodig is.Wie zelf geen griep heeft maar thuis voor een zieke moet zorgen, kan zelf ook een paar maatregelen nemen om de kans op besmetting zoveel mogelijk in te perken.
complimentendag
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

vroegtijdige schoolverlaters

door Mijn Naam
Als er meer jobkansen zijn, kiezen jongeren met een problematische schoolloopbaan er sneller voor om de schoolbanken te verlaten. Zo blijkt uit het rapport ?vroegtijdige schoolverlaters?.

schietpartij florida

door Mijn Naam
Na 2 weken na het bloedbad in Florida tijdens Valentijnsdag moeten de leerlingen terug naar school dit zijn gemengde gevoelens. Er is extra begeleiding voor hen en aan de schoolpoort is er bewaking.
Ze geven de leerlingen bloemen het is de eerste keer dat ze naar school moeten na het geweld. Er waren 17 moorden de leerlingen zijn heel nerveus, bang en vinden het vreemd.
Extra politiebewaking zouden de leerlingen een veilig gevoel moeten geven.
De leerlingen zouden psychologische hulp krijgen als ze dit wensen. Het gebouw waar het schietpartij plaats vond blijft dicht. Ze zouden dit laten afbreken en vervangen door een monument tegen vuur-wapen-geweld.
In de grote sportwinkels zouden ze geen zware aanval wapens meer verkopen.