Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Weg Uit Het Verleden eerste druk 1995.

Anke de Vries: ?Weg Uit Het Verleden?, eerste druk 1995.

Anke de Vries: ?Weg Uit Het Verleden?, eerste druk 1995.

Anke de Vries: ?Weg Uit Het Verleden?, eerste druk 1995.

Anke de Vries: ?Weg Uit Het Verleden?, eerste druk 1995.

Anke de Vries: Weg Uit Het Verleden

Mark reist naar Frankrijk om te klussen in een groot huis. Hij is weggegaan uit Nederland omdat hij niet meer wil denken aan zijn gestorven vriendin Felicia.
door Jack Barker
Zij kwam om het leven bij een verkeersongeluk. Felicia en Mark kenden elkaar al heel lang en wilde eigenlijk hun leven samen delen. Sinds haar dood heeft Mark steeds last van paniekaanvallen.
Dan krijgt hij het benauwd en lijkt het alsof zijn luchtpijp dichtgeknepen wordt. Daarna valt hij flauw. Mark gaat naar een psychiater en die ziet niets verkeerds aan hem. Hij doet examen en wil daarna direct Nederland verlaten. Vandaar dat hij naar Frankrijk gaat om als vrijwilliger kastelen en kerken op te knappen.
In de Ard├Ęche ontmoet hij Morin, de aannemer, die hem vraagt of hij een huis in het plaatsje Magnan wil verbouwen.
Als hij wat lokale inwoners ontmoet, merkt hij dat er iets geks met de bewoonster van het huis is.
Ze vragen bijvoorbeeld aan hem ?of madame Stevenson nog terugkomt? en of hij daar in haar huis slaapt. Mark begrijpt het niet, maar hij vermoedt dat de beide mannen iets voor hem verzwijgen.
Als Mark voor een paniekaanval pillen in neemt, wordt hij wakker van pianomuziek in het lege huis. Zo ontmoet hij Juliette Lagrange,
Ze vertelt dat ze ieder jaar in de buurt bij haar oom Bernard logeert. Ze heeft dit onbewoonde huis ontdekt en wandelt er af en toe in rond. Ze besluit om Mark te helpen bij het opknappen van de woning.
Na een ruzie laat Juliette een paar dagen niets van zich horen. Wel krijgt Mark bezoek van de pastoor. Die vertelt dat William, de zoon van madame Stevenson ooit in het huis een dodelijk ongeluk heeft gehad. Mevrouw Stevenson is meteen vertrokken en niet meer terug gekomen.
Juliette wil toch weer afspreken. Daar is Mark blij om, want hij is verliefd op haar. Tijdens een fietstochtje rijden ze van een steile helling af. Ze krijgt bijna een ongeluk met een auto. Daar wordt Mark zo boos om dat hij haar, als ze stil staan, slaat.
Hij is blind van woede en verdriet. Maar ze vertelt thuis niets van de woedeaanval. Hij vertelt haar alles over zijn verongelukte vriendin.
Maar wat is er toch met die madame Stevenson en haar huis? Haar zoon heeft volgens dorpsbewoners zelfmoord gepleegd nadat hij door een ongeluk zijn arm verbrijzelde. Daardoor kon hij niet meer op zijn fluit spelen, wat hij juist het allerliefste deed. Het huis is klaar, hij weet wat er gebeurd is en hij heeft zijn geheim aan Juliette verteld. Nu kan Mark terug naar Nederland.

Nieuw boek Jacques Vriens
'Niet Thuis'

door Jack Barker
Dit boek gaat over Hannah. Hannah woont samen met Julius, Rosalie, Mathijs, Bjorn, Amber en Twanneke in een leefgroep. Daar hebben ze afwisselende begeleiding.

De kinderen wonen daar omdat hun ouders niet goed voor ze kunnen zorgen, de ene moeder prikt naalden harddrugs in zichzelf, een andere ouder heeft geen geld dus is het moeilijk om twee kinderen op te voeden. Hannah woont niet thuis, want haar ouders zijn gescheiden en hebben vaak slaande ruzie.

De baas van deze leefgroep heeft aangekondigd dat de opvangplaats voor de kinderen moet sluiten. Hannah hoort dat en haalt Julius en Rosalie erbij om een plan te bedenken. Want ze willen niet dat de leefgroep sluit.

Ze bedenken het plan om in een huisje in het bos tijdelijk te gaan wonen. Ze vertellen het voor de zekerheid een paar uur van te voren aan alle mede-kinderen zodat de kans erg klein is dat het idee wordt verklapt.
Boek Anke de Vries uit 1995 nog steeds spannend
Als ze in het huisje zitten, luisteren ze naar de radio en horen dat ze worden vermist. Een journalist wil, zonder informatie te verklappen aan de autoriteiten, een verhaal schrijven over de vermiste kinderen. De journalist maakte een filmpje voor in zijn artikel. Het was ze weer gelukt om in het nieuws te komen, deze keer waren ze op het Jeugdjournaal.
De schoonmaakster van het huisje, mevrouw Lies, ontdekt de kinderen en wil hen helpen. Maar dan komt de politie: zijn ze verraden? Ze ?duiken onder? in de stal van een boerderij en blijven daar twee nachten. Dan gaan ze terug naar het leefhuis. Daar zijn ze blij dat de kinderen terug zijn en er is nog meer goed nieuws: de sluiting gaat voorlopig niet door en ze kunnen er zeker nog een paar maanden blijven wonen.

Derde boek ligt al klaar in tas

door onze verslaggever
GOUDA - De 12-jarige Jack Barker leest op dit moment een nieuw boek. Het heet Dex en is geschreven door Mijke Pelgrim.

Hoofdrolspeler Dex zit net op een nieuwe middelbare school. Hij wil niet gepest worden, maar er zijn toch jongens die hem plagen. Behalve als hij met hen meedoet.

Boeken lezen niet mijn favoriete hobby