Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3

Weg Uit Het Verleden

Anke de Vries heeft een nieuw boek uitgebracht: ?Weg Uit Het Verleden?. Meteen al een bestseller.
Door Henk de Paling
Het verhaal begint dat Mark bij Jean, de chauffeur van zijn aannemer Morin, in de vrachtwagen zat die ze net samen hadden volgeladen met apparatuur om het reusachtige huis op te knappen. Onderweg praatten ze wat over Jean's tatoeages en andere niet-zo-boeiende verhalen.
Mark zat erg gespannen in zijn vrachtwagensstoel, met gesloten ogen hapte hij naar adem hij raakte naderhand steeds meer in paniek, hij moèst de cabine uit! Eindelijk kreeg Jean hem in de gaten en vroeg wat er aan de hand was. "Het gaat wel weer over," zei Mark waarna hij flauw viel.
Mark was in Magnan, in het huis van madame Stevenson, dat hij een grote ?schoonmaak beurt? zou geven. Nadat hij flauw gevallen was, was hij door Jean, die even in paniek raakte, en de plaatselijke pastoor van Magnan weer overeind geholpen. "Het komt door de hitte," had hij gezegd. Hij was er erg gesloten over.
Mark was in Magnan, in het huis van madame Stevenson, dat hij een grote (citaat)schoonmaak beurt(citaat) zou geven. Nadat hij flauw gevallen was, was hij door Jean, die even in paniek raakte, en de plaatselijke pastoor van Magnan weer overeind geholpen. "Het komt door de hitte," had hij gezegd. Hij was er erg gesloten over. Toen Jean hem verlaten had, nadat ze aangekomen waren in en de spullen hadden uitgeladen, liep Mark naar het terras.
Opeens moest hij weer aan die ochtend denken. Aan Felicia... hij noemde haar Liesje, het was zijn gestorven vriendin. Toen hij zo(citaat)n zes jaar was waren vanaf het moment dat ze elkaar ontmoetten onafscheidelijk geworden. Ze hadden min of meer al besloten dat ze samen later getrouwd zouden zijn. En toch had hij haar verloren. Mark probeerde zich te herinneren hoe het allemaal gegaan was. Het was een jaar geleden, aan het einde van de zomervakantie fietsten ze samen naar huis na een paar vriendschappelijke wedstrijden tennis. Ze kwamen samen aan bij een druk kruispunt waar Liesje rechtsaf moest en Mark rechtdoor. Plotseling hoorde hij gierende banden, een harde klap en het gerinkel van glas op de geasphalteerde grond viel. Het was een kettingbotsing hij zag plotseling een bal over de straat rollen. Het was een van Liesjes witte tennisballen... Mark wist niet hoe snel hij bij haar moest komen.Hij was er aangekomen maar toen zag hij haar, Liesje zonder beweging op de grond liggen, met om haar heen een bloedvlek. Er kwam een arts aanrennen die zichover hetlichaam van Liesje heen boog. De botsing was fataal. Alles vervaagde om Mark heen en wist niet meer wat er gebeurde.
kruispunt waar Liesje rechtsaf moest en Mark rechtdoor. Plotseling hoorde hij gierende banden, een harde klap en het gerinkel van glas op de geasphalteerde grond viel. Het was een kettingbotsing hij zag plotseling een bal over de straat rollen. Het was een van Liesjes witte tennisballen... Mark wist niet hoe snel hij bij haar moest komen.Hij was er aangekomen maar toen zag hij haar, Liesje zonder beweging op de grond liggen, met om haar heen een bloedvlek. Er kwam een arts aanrennen die het lichaam van Liesje heen boog.

De botsing was fataal.

door Mijn Naam
Alles vervaagde om Mark heen en wist niet meer wat er gebeurde.
Sinds die tijd ging het er slecht aan toe met Mark. Toen school weer begon probeerde hij niet bezig te zijn met Liesje, hij zou alles doen dat hem in ieder geval voor een tijdje bezig kon houden. Maar kreeg regelmatig angstaanvallen, dan hij kreeg het benauwd, en leek het of z'n luchtpijp werd dicht geknepen en/ of dan viel hij plots flauw. Mark werd onderzocht en doorverwezen naar een psychiater. De psychiater zei dat het niks physieks was of dat er iets mis was met Mark. Zo ging de tijd voorbij hij slaagde voor zijn examen en wilde hij vrijwel direct Nederland verlaten. Zo bracht het hem naar Frankrijk, waar hij zich inschreef bij een vrijwilligersorganisatie die moumenten opknapte zoals kastelen en kerken. In de Ardèche ontmoette hij Morin de aannemer die hem vroeg of hij een huis wilde herinrichten in Magnan. Mark had toe gestemd dus.
De volgende ochtend reed Mark naar Magnan. Hij wilde het dorp verkennen en boodschappen doen, hij had immers in dat huis niks te eten. Onderweg kwam hij Jules tegen, Jules is kapper. Hij sprak hem aan en samen met een derde persoon maakte kletste zij even. Maar toen Mark vertelde dat hij het huis boven op de heuvel van madame Stevenson ging opknappen reageerden de twee mannen erg dubieus. Ze vroegen nog of madame Stevenson terug zouk omen en of hij daar in haar huis sliep. Toen hij ?ja? antwoordde keken de twee vreemdelingen elkaar ongelovig aan. Ze voelden zich na het horen dat hij daar sliep was duidelijk niet op hun gemak. Mark begreep het niet, hij had het vermoeden dat de beide mannen iets voor hem verzwegen hadden.
Dit is de kop voor de foto hieronder
samen met een derde persoon kletste zij even. Maar toen Mark vertelde dat hij het huis boven op de heuvel van madame Stevenson ging opknappen reageerden de twee mannen erg dubieus. Ze vroegen nog of madame Stevenson terug zou komen en of hij daar in haar huis sliep. Toen hij ?ja? antwoordde keken de twee vreemdelingen elkaar ongelovig aan. Ze voelden zich na het horen dat hij daar sliep was duidelijk niet op hun gemak. Mark begreep het niet, hij had het vermoeden dat de beide mannen iets voor hem verzwegen hadden.
Onderweg terug naar het huis dacht hij na over het gesprek die morgen en bedacht zich plotseling dat de pastoor hetzelfde had gevraagd: "Komt ze terug?"
Mark had weer een angstaanval gekregen in de keuken begon het en deze keer was het zó erg dat hij werkelijk dacht dat hij dood neer zou vallen. Hij had en paar pillen geslikt die hij altijd mee heeft. Hij werd plotseling wakker van pianomuziek. Mark stond op en strompelde naar de muziekkamer. Daar schrok hij behoorlijk: de klep van de vleugel stond omhoog! En op de dikke laag stof op de piano stonden vingerafdrukken. Opeens hoorde Mark een fluittoon en hij begon te zoeken. Eindelijk vond hij haar in de keuken. Zo ontmoette hij Juliette Lagrange, een meisje van ongeveer zestien jaar. Ze zat in de keuken thee gedronken en was na een kwartiertje weer vertrokken. Mark was weer aan zijn werk gegaan toen ze na een ongemakkelijk praatje. Wie was dat meisje? Hij wist niet eens haar naam.

Julliette

door Mijn Naam
De volgende dag kreeg hij bezoek van Morin. Toen hij was vertrokken stond plotseling Juliette weer in de keuken. Na een tijdje vertelde ze waarom ze naar dit huis was gekomen. Ieder jaar logeerde ze hier in de buurt bij haar oom Bernard. Een keertje ontdekte ze een groot, onbewoond huis. Sindsdien ging ze er altijd heen om te spelen. Ze vroeg aan Mark of ze hem niet mocht helpen met opknappen. Dus waren ze voortaan met z'n tweeën.

Kop artikel rechter kant

door Mijn Naam
Mark bracht eens een bezoekje aan het café van Antonin. Daar maakte hij een praatje met Henri en Antonin. Mark wilde wat meer over madame Stevenson weten. Er leek werd steeds een beetje geheimzinnig over gedaan. In het gesprek hoorden ze plotseling getoeter. Een klein meisje had haar tennisbal op straat laten vallen en wilde hem achterna rennen toen net een auto langsreed. Voor haar liep het goed af, maar Markkreeg weer een paniek aanval, hij stond op en pakte zijn fiets. Hij was zijn pillen vergeten!
Hij bereikte het huis en hij rende naar de badkamer. Onderweg struikelde hij en viel op zijn hoofd. Ineens kwam Juliette. Ze vroeg waar de pillen voor waren. Mark verzon een smoesje waar ze niet in trapte en pakte de pillen af. Hij probeerde ze terug te krijgen, maar ze verzette, er ontstond ruzie. Mark had zijn pillen, maar Juliette was weg.
Na een paar dagen kwam Juliette nog niet. Wel kreeg Mark bezoek van de pastoor. Die vertelde dat William, de zoon van madame Stevenson, die trouwens fascinerend goed fluiten, hier een dodelijk ongeluk had gekregen. Mevrouw Stevenson was meteen vertrokken en niet meer terug gekomen.
Nadat meneer pastoor het verhaal had verteld, vertrok hij weer. Mark ging naar binnen waar hij en briefje van Juliette vond. Er stond op dat ze zondag om tien uur voor de deur zou staan. Mark was opgelucht en ging weer aan het werk.
Die zondag kwam Juliette tot elf uur nog niet. Toen is hij zelf maar een fietstocht gaan maken. Hij fietste tot 6 uur ?s avonds, toen hij thuis kwam vond hij een briefje. Juliette had onderweg een lekke band gekregen.