Het beste en laatste nieuws in uw buurt!

De mom jeans, een trend van de jaren 80, is helemaal terug

Altijd snel bij jou!

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: NW
Donderdag 1 juni 2017 - 2,50 euro

Het Nieuwste Nieuws

Donald J. Trump is nu ook officieel de nieuwe Amerikaanse president
Door: redactie
Donald J. Trump heeft de eed afgelegd als 45e president van de Verenigde Staten. Hij neemt daarmee officieel het roer over van Barack Obama die eerder vandaag afscheid nam van het Witte Huis.
De inauguratiedag begint in de vroege namiddag (Belgische tijd) met een kerkdienst in de St. Johns Episcopal Church. Toekomstig president Donald J. Trump woont daar samen met zijn familie achter gesloten deuren een korte eredienst bij. Na de eredienst gaat Trump voor het laatst bij Obama op de koffie, ook Melania Trump en Michelle Obama zijn van de partij. Rond 17 uur onze tijd verlaat Barack Obama voor het laatst het Witte Huis. Hij geeft daarbij zijn first lady Michelle een kus op haar wang. Samen met de Trumps vertrekken de Obama's daarna naar het Capitool.
Kort voor de eedaflegging van Trump als de 45e president van de Verenigde Staten verzamelen de hoogwaardigheidsbekleders op het podium voor het Capitool in hoofdstad Washington DC. De inauguratie op zich start met een inleiding door de voorzitter van het inauguratiecomité, gevolgd door religieuze teksten voorgelezen door verschillende religieuze leiders. Voor Trump de eed aflegt, is het eerst de beurt aan vicepresident Mike Pence die daarmee officieel de fakkel overneemt van Joe Biden.
Rond 18 uur legt Donald J. Trump de eed af bij rechter John Robberts. Hij legt zijn hand op de bijbel en herhaalt de volgende woorden van Robberts:
"I do solemnly swear that I will faithfully execute the office of president of the United States, and will to the best of my ability, preserve, protect and defend the constitution of the United States." Nadien volgen eerst 21 vreugdesalvo's. Daarna geeft Trump zijn inauguratiespeech waarin hij onder meer uitlegt waarop hij zijn stempel wil drukken de komende 4 jaar.
Trump moet met een kleine ceremonie de eerste papieren tekenen als president. Het zijn de eerste besluiten die de Republikein neemt als "leider van de vrije wereld". Het grootste deel van de weg van het Capitool naar het Witte Huis voor de lunch wordt met The Beast, de gepantserde presidentiële auto, afgelegd. Rond 23 uur Belgische tijd komen ze aan bij het Witte Huis. Later volgen nog allerlei feestelijkheden.

Recordbedrag Music For Life

Door: redactie
De eindejaarsactie Music for Life van radiozender Studio Brussel heeft al ruim 7,8 miljoen euro - 7.802.913 euro om precies te zijn - opgebracht voor meer dan duizend goede doelen. Dat is deze avond bekendgemaakt bij het slotevenement van de Warmste Week, in De Schorre in Boom. Het gaat om een nieuw record. De komende weken kan het bedrag nog oplopen, want nog niet alle acties zijn afgerond. Vorig jaar bracht Music for Life 5,1 miljoen euro op.

De voorbije week verzorgden StuBru-presentatoren Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems een marathonuitzending vanuit De Schorre, waar duizenden mensen langskwamen om een plaatje aan te vragen, de opbrengst van een actie voor een goed doel naar keuze bekend te maken en/of een van de concerten op gelegenheidspodium The Flame te bekijken. Onder meer Bazart, Jamie Lidell en Lost Frequencies zetten daar hun beste beentje voor om Music for Life te steunen.
Woordzoeker
LIONEL MESSI PLANS TO OPEN THEME PARK

Not content with being perhaps the best footballer of all time, Lionel Messi is now taking on Disney by opening his own theme park in China.

The Messi Experience Park, set to open its doors in early 2019, will have more than 20 attractions based around the Barcelona superstar.
The park will use virtual and augmented reality to re-run the highlights of his career and take people through training sessions with a VR Messi. The new attraction is planned by a consortium of Chinese firms and will be developed with the help of the footballer?s image rights company, Leo Messi Management, and Spanish production company Mediapro.

David Bowie overleden

Door: redactie
Bowie overleed op 10/01/2017 aan de gevolgen van kanker in het bijzijn van zijn familie, meldt zijn officiële Facebookpagina vandaag. De rockmuzikant kreeg achttien maanden geleden te horen dat hij kanker had. Er wordt iedereen verzocht de privacy van de familie te respecteren. David Bowie trad al geruime tijd niet meer op. Het laatste optreden was op een liefdadigheidsevenement in New York in 2006.

ING sluit bijna alle Record Bank-vestigingen

Door: redactie
De bankgroep ING België wil slechts een vijftigtal kantoren van dochter Record Bank opnemen in zijn eigen netwerk. Dat wil zeggen dat ruim 480 vestigingen van Record Bank gesloten worden of moeten fuseren met andere kantoren, schrijven De Tijd en L?Echo vrijdag op gezag van bronnen dicht bij het dossier. Toen ING België in oktober zijn saneringsplannen aankondigde, maakte de groep ook bekend dat ze haar dochterbank Record Bank zou opdoeken. Een deel van de 536 Record-kantoren, die door zelfstandige agenten worden uitgebaat, zou opgaan in het netwerk van moederbedrijf ING België.

Tot nu toe was niet bekend hoeveel kantoren zouden overgaan in het ING-netwerk en welke vergoedingen de agenten van de Record-kantoren die wel moesten sluiten zouden krijgen.