Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Studiereis tweedejaars

Op vrijdag 19 mei vertrokken de tweedes van ASO op studiereis. Ze bezochten een aantal interessante en leuke plaatsen hier in de buurt.
De bus vertrok ongeveer rond 7.30u met de leerlingen naar Oudenaarde. Als eerste gingen ze het bedrijf
'Samsonite' bezoeken. Daar kregen ze een uitgebreide rondleiding en uitleg hoe koffers werden gemaakt.
Per klas vertrokken ze met een gids door het bedrijf heen. Ze kregen allerlei machines te zien die de onderdelen van koffers maken. Daarna kwamen ze in het deel waar men werkte met de hand: arbeiders die alle onderdelen die gemaakt zijn door de machines in elkaar zetten. Wat toch wel fascinerend was, was dat sommige van de werknemers al zo'n 30 jaar lang werkten in de fabriek. Elke dag weer het zelfde: koffers in elkaar zetten.
Als tweede gingen de leerlingen naar het stadscentrum van Oudenaarde om een stadsexcursie te doen aan de hand van een vragenlijst die ze zelf moesten gaan oplossen. Ze kregen een stadsplan met de uitgestippelde weg die ze moesten volgen. Je kreeg een aantal vragen over de geschiedenis van de stad, over speciale gebouwen en pleinen. Nadat ze klaar waren met de zoektocht werd het al reeds middag. Ze vertrokken naar 'De Gavers' in Geraardsbergen waar ze een plein hadden om te kunnen picknicken.
Nadat de leerlingen klaar waren met het opeten van hun lunch was het tijd om de roeien in de waterplas van 'De Gavers'. Een aantal roeibootjes stonden klaar en de kinderen mochten vrij op het water.
Na een uurtje kwamen ze weer terug op het land en daarna vertrokken we weer naar de volgende locatie, namelijk het prehistorisch dorpje Aubechies. Daar kregen de kinderen een rondleiding met een gids door het klein Gallo-Romeinse dorpje.
Ze kregen dingen te zien zoals Keltische huisjes, een Romeinse villa en ontdekten hoe de levensstijl van vroeger in elkaar zat. Ook kregen ze een korte film te zien waarin je alles uitgebreid uitgelegd kreeg wie de bewoners waren en hoe ze leefden.

Samsonite

De leerlingen kregen ook een korte vragenlijst met een aantal vragen over het bedrijf 'Samsonite'. Een paar van die vragen waren bijvoorbeeld hoeveel werknemers Samsonite telt, dat is namelijk 750 arbeiders en bedienden. Een andere vraag was welke modellen van koffers er in het bedrijf werden gemaakt. Een aantal van die modellen zijn termo, 'rock and roll', sukuur... en zo heb je er nog een aantal. Nog een andere vraag was of er een specifieke reden is dat de firma zich in Oudenaarde vestigde. Het antwoord daarop is: omdat het bedrijf centraal gelegen is in Europa, zo kan je dus op een snellere manier alle landen bereiken en ook andersom.
De Gavers in Geraardsbergen

Busritten

door Mijn Naam
We moesten toch wel vaak in de bus zitten om bij al de bestemmingen te kunnen geraken. Door de sfeer verliepen de ritten toch nog snel en leuk voorbij.

Zwembad 'Les dauphins'

Om de dag mooi te be√ęindigen zijn we met z'n allen naar het zwembad 'Les dauphins' in Moeskroen gaan zwemmen. Na een uurtje spelen in het zwembad zijn we weer terug vertrokken naar school waar iedereen weer naar huis kon gaan.