Buitenland

Mensen-
hoofden
in koelbox

Binnenland

Arrestaties bij witwassen

Sport

Goffin grootverdiener

Het weer
buien met onweer
Temp: 3°C
Wind: zo 11 km/u
Woensdag 29 november 2017 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

De gazet van Elena

Goffin verdiende dit jaar 3 miljoen euro prijzengeld, het meeste ooit na Kim&Justine.
Goffin kende niet alleen sportief een superjaar, ook financieel blikt hij terug op een erg lucratief 2017. Met omgerekend ongeveer 3 miljoen euro aan prijzengeld nestelt hij zich in het zog van Clijsters en Henin.
Navenant aan zijn zevende plek op de ATP-ranglijst sluit Goffin het seizoen ook als zevende af in de toptien van tennismannen met het meeste prijzengeld in?2017. Straf: ongeveer de helft van zijn kleine 3 miljoen euro inkomsten uit toernooien verdiende hij in de laatste twee maanden, met zijn titels in Shenzhen en Tokyo plus zijn finale in de Masters, waar de eindejaarscheques de pan uitswingen.
Met die drie miljoen euro klimt Goffin ook op de financiële waardeladder van Belgische tennissers in de geschiedenis. Goffin lukte het zevende meest lucratieve seizoen van alle Belgische tennissers ooit, alleen Kim en Justine wisten hem in het vorige decennium samen zes keer te overtreffen. Henin blijft de landgenote die het meest verdiende ooit in één jaar: in 2007 verzamelde zij dik 4,5 miljoen euro. Over een hele carrière geteld ontving Kim Clijsters dan weer het meeste prijzengeld met ruim 20 miljoen euro.
Ook in die carrièreranking maakt Goffin na dit jaar een forse klim. Hij springt over Xavier Malisse als de best verdienende mannelijke tennis-Belg ooit, maar zit wel nog niet aan de helft van prijzengeld van Henin en Clijsters.?Maar Goffin heeft normaliter nog vele jaren te gaan, en kan een flink deel van zijn achterstand ophalen als hij ook in grandslams begint te scoren.
Met zijn 3 miljoen euro aan inkomsten moet Goffin wel nog nederig het hoofd buigen voor het nummer één van de wereld dit jaar: Rafael Nadal streek in 2017 liefst 10,7 miljoen euro op. Novak Djokovic is de recordhouder van prijzengeld in één jaar: in 2015 vergaarde hij 18,2 miljoen euro.?Over een hele carrière is Roger Federer recordhouder met officieel 110.617.682 dollar, ofwel een dikke 93 miljoen euro prijzengeld. Hij ziet zich daarin op de voet gevolgd door Djokovic.

Fisheye bouwt wereld 'Kleine Zeemeermin'

In Flanders Expo in Gent kan je vanaf 13 december naar de Disneymusical ?The Little Mermaid, Under the Sea?. Het decor en de repetities kregen vorm in het Wetterse bedrijf Fisheye. ?Het wordt een ongezien totaalspektakel.?
Under the Sea is de allereerste Disneymusical die in Vlaanderen op de scène wordt gebracht door entertainmentbedrijf Marmelade. Na het grote succes van ?Beauty and the Beast? eind vorig jaar, wordt Flanders Expo dit keer omgetoverd in de magische onderwaterwereld van Ariël. Die wereld kwam tot stand in de loodsen van Fisheye in Overschelde. Het bedrijf is daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Zo bouwden ze vorig jaar mee aan ?Belle en het Beest?. En ook op Tomorrowland zorgden ze voor decors; onder meer de reusachtige vuurspuwende draak op het podium was van hun hand.
Team van 30 man
?Als er een vleugje techniek bij komt kijken, zijn we in ons element?, lacht Stijn Slabbinck, zaakvoerder van Fisheye en verantwoordelijke voor het musicalproject in Wetteren. ?Onze grootste troef is dat alles hier intern met eigen materiaal en eigen mensen gebeurt. Met een vast team van 20 tot 30 mensen starten we met de schetsen die een klant ons bezorgt, en gaan we door tot het eindproduct. Onze tekenaars zorgen voor de plannen, we lassen daarna constructies in staal of hout in eigen ateliers en werken ze vervolgens af met piepschuim en een harde coating. Daarna gaan onze schilders en verfspuiters aan het werk. We kunnen rekenen op een creatief team boordevol talent.?
Vier weken lang bouwden ze aan de sprookjeswereld van The Little Mermaid. Gisteren werd ook gestart met de opbouw van het decor in Gent. ?Dat decor is redelijk uniek en spectaculair?, vult medezaakvoerder Duncan Verstraeten aan. ?Voor deze productie bouwden we onder meer een piratenboot van vijf ton die in stukken breekt, telegeleide en bewegende rotsen, een elektrische zwanenboot en geautomatiseerde stoelen. Het wordt een ongezien totaalspektakel met prachtige stemmen, verrassende effecten, indrukwekkende acrobatie en unieke decors en kostuums.?
159 arrestaties voor geld witwassen
De actie van Europese opsporingsautoriteiten is onder de vlag van Europol van 20 tot en met 24 november uitgevoerd in samenwerking met 26 landen. Nederland had de leiding van dit onderzoek namens de Electronic Crimes Task Force (ECTF)', een samenwerking van de politie, het Openbaar Minister en een aantal Nederlandse banken.
Het is niet duidelijk hoe de actie er in België uitzagen. Naast de arrestatie werden er 409 verdachten ondervraagd, 766 geldezels in een kaart gebracht en 59 organisaties voor het witwassen via geldezels geïdentificeerd. De betrokken instanties beginnen een nieuwe campagne om mensen te waarschuwen voor deze praktijken.

Muren rond het huis Taylor Swift

De 27-jarige zangeres was het zo beu dat er altijd fotografen in haar achtertuin zaten om haar doen en laten te volgen, dat ze een muur van 2,5 meter hoog rond haar volledige eigendom liet bouwen. Ook de poort aan de voordeur zou een hoogtechnologische upgrade hebben gekregen, om de popster voor eventuele inbrekers te beschermen. En haar stulpje kost 21 miljoen euro.

Mensen-hoofden in koelbox gevonden

Nabij een kantoor van de Mexicaanse tv-zender Televisa is een koelbox met twee mensenhoofden gevonden. Het is niet bekend wie de slachtoffers zijn. In de koelbox zat een dreigbrief, getekend met CJNG, de Spaanse initialen van een drugsbende, zei een veiligheidsfunctionaris in de stad Guadalajara. Waarom de koelbox werd in de buurt van het televisiestation is onduidelijk aangezien het dreigment volgens lokale media niet gericht was aan iemand binnen de organisatie. Elders en de stad is een koelbox gevonden met daarin een dreigbrief gericht aan een rechter. Ook is een tas aangetroffen met menselijke resten en eveneens een dreigbrief. In de afgelopen jaren is de CJNG (Jalisco New Generation Cartel) één van de machtigste drugsbendes in Mexico geworden. De bende is zeer gewelddadig.