belgie. beste fok land2/3

Ijfeltoren niet meer toegankelijk tot toristen

3

Exclusieve cruis

4/5

Het weer
buien
Temp: 4 C
Wind: N3
Vrijdag 12 januari 2018.

klimaatakkoord? VS

De VS hebben de Verenigde Naties officieel laten weten dat ze uit het klimaatakkoord van Parijs zullen stappen, zoals president Trump voor de zomer al had aangekondigd.
p
Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken herhaalt in een mededeling dat Trump bereid is om opnieuw deel te nemen aan het klimaatakkoord, maar dan aan voorwaarden "die gunstiger zijn voor de Amerikaanse ondernemingen, arbeiders, bevolking en belastingbetalers".
Tegelijk kondigt de regering-Trump aan dat ze aan de onderhandelingstafel wil blijven zitten, ook tijdens de 23ste VN-klimaatconferentie (COP23) die in november in het Duitse Bonn zal plaatsvinden. Doel daarbij is de Amerikaanse belangen beschermen en ?verzekeren dat alle toekomstige beleidsopties open blijven?.
De deelname aan de klimaatonderhandelingen houdt onder meer in dat de Amerikanen mee zullen blijven praten over de richtlijnen over de implementering van het akkoord van Parijs, zo stelt het ministerie van Buitenlandse Zaken tot slot.

Orkaan Irma.

wikipedia
Orkaan Irma was de vierde tropische cycloon van het Atlantisch orkaanseizoen 2017. De orkaan was de krachtigste sinds Wilma uit 2005 en had de laagste luchtdruk sinds Dean uit 2007. Het was voor zover bekend de eerste keer dat een orkaan van categorie 5 de noordelijke Bovenwindse Eilanden trof. Het dodental veroorzaakt door de orkaan in het Caribisch gebied liep op tot 34, de schade alleen al in Florida bedroeg tussen de twintig en veertig miljard dollar.Op het toppunt van haar kracht trok het oog van Irma over de eilanden Barbuda, Sint-Maarten en Tortola Britse Maagdeneilanden. Ook op de eilanden Saint Barth√©lemy, Anguilla en de andere Maagdeneilanden werd grote schade veroorzaakt. Op 18 september bedroeg het dodental van Irma 84 doden, waarvan 45 in de Cara√Įben en 39 in de Verenigde Staten
Dit is de kop voor de foto hieronder
ECONOMISCH NADEEL: ?Als iemand die houdt van het milieu, en dat doe ik, kan ik het klimaatakkoord niet steunen,? aldus de president. Hij is niet akkoord met de terugdringing van de Amerikaanse steenkoolproductie volgens de overeenkomst. Volgens hem houdt het Akkoord van Parijs een ?ernstig economisch nadeel? in en gaat het om ?economische zelfverminking?.
?De VS zullen het schoonste en milieuvriendelijkste land ter wereld blijven,? dixit Trump. ?We gaan de schoonste zijn, we gaan de schoonste lucht hebben.? Een uitspraak die met een korrel zout moet genomen worden. De VS zijn momenteel immers de tweede grootste CO2-uitstoters ter wereld en laten daarin enkel China voorgaan.
?Onze terugtrekking uit het akkoord is een herbevestiging van de soevereiniteit van Amerika,? beweert hij.

eigen mening

Harne en Arno
Het is jammer dat Donald Trump geen rekening houdt met de rest van de wereld delen. Het klimaat is momenteel een hoogte punt in de wereld. Het moet er naar toe gewerkt worden om een verdere toekomst minder problemen mee te geven.

America First

WWW.hln.be
Volgens Trump is het klimaatakkoord een schoolvoorbeeld van de internationale overeenkomsten die tegen de belangen van Washington ingaan. Hij hekelt de ?draconische? maatregelen van het akkoord en de ?zware financi√ęle verliezen en jobverliezen? die ermee gepaard zouden gaan.
Met de terugtrekking uit het akkoord wil hij de belofte houden om de belangen van het Amerikaanse volk en de Amerikaans arbeiders op de eerste plaats te zetten.
De president wil nu onderhandelen over een nieuw akkoord dat de Amerikaanse belangen voorop plaatst. ?Veel handelsovereenkomsten zullen binnenkort opnieuw onderhandeld worden,? zegt hij. ?Als het lukt, dan is dat goed, lukt het niet, dan is dat ook goed.?