Philips-paviljoen

Ontvangsthal van Expo58

Amerikaans paviljoen

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Woensdag 6 December 2017

Expo 58 hier in Brussel

De wereldtentoonstelling van 1958 werd gehouden in de Belgische hoofdstad Brussel onder de naam Expo 58. Ze vond plaats van 17 april tot 19 oktober 1958 op de Heizel.
Wikipedia
België had voor de Tweede Wereldoorlog meerdere keren een wereldtentoonstelling georganiseerd en tijdens de wederopbouw ontstonden in 1947.
nieuwe plannen voor het organiseren van een wereldtentoonstelling. De Belgische regering besloot op 7 mei 1948 tot het organiseren van een wereldtentoonstelling in 1955 op dezelfde plaats, de Heizel, als in 1935. nieuwe plannen voor het organiseren van een wereldtentoonstelling. De Belgische regering besloot op 7 mei 1948 tot het organiseren van een wereldtentoonstelling in 1955 op dezelfde plaats, de Heizel, als in 1935.Het Bureau International des Expositions registreerde de tentoonstelling na de wapenstilstand van de Koreaanse Oorlog in november 1953.
1953. Het was de 27e universele wereldtentoonstelling en werd geclassificeerd als algemene tentoonstelling van de eerste categorie. Het was de twaalfde als wereldtentoonstelling aangeduide tentoonstelling in België, vijf van deze Belgische expo's zijn echter niet door het BIE erkend en één -Luik 1939- betrof een gespecialiseerde tentoonstelling, waarmee de Expo 58 de zesde officiële universele tentoonstelling in België was.
Deze editie was de eerste van de eerste categorie na de Tweede Wereldoorlog. Daardoor stond ze volledig in het teken van het geloof in vrijheid en vooruitgang, dat zo kenmerkend was voor de jaren vijftig en zestig. Meer dan 42 miljoen mensen bezochten de wereldtentoonstelling, die door koning Boudewijn werd geopend met een oproep tot vrede en sociale en economische vooruitgang.
.

Tv hoe was het?

Bewoners Spoele
Toen de Tv uitkwam waren er nog niet zoveel posten zoals nu.
Vroeger waren er 8 posten. De BRT, Test beeld, 2 Nederlandse zender, 1 Franse zender, 1 Duitse zender. Ze waren er vroeger heel content mee.
Nu zijn we alleen content als we 100 zenders hebben. maar mensen kwamen vroeger dan ook veel bij elkaar kijken. Nu doen we dat niet meer want dat zou raar zijn.
.
Van Belgische frank naar Euro

bewoner SpoeleVeel mensen zijn er niet tevreden over. Ze vonden het in begin en nu nog moeilijk dat het is verandert. Ze zouden liever gehad hebben dat alles was gebleven als vroeger met het geld.
Ze berekenen het nu nog veel om naar Belgische frank omdat het ook lijkt dat ze dan meer hebben.
.

Dorp mentaliteit is weg aan het gaan.

Bewoner Spoele
Vroeger waren de mensen in het dorp Sinaai vriendelijker tegen elkaar. Ze spraken ook meer met elkaar. Er komen ook veel minder mensen buiten dan vroeger. Tegenwoordig wonen er ook meer mensen die niet getogen zijn in Sinaai.
Er zijn nu ook veel minder cafes.

Gingen ze vroeger veel op reis

Bewoner spoele
Vroeger vonden ze het al leuk als ze voor 1 dag naar de zee gingen.
Tegenwoordig moeten de kinderen al ver van huis zijn om blij te zijn op vakantie. Maar vroeger hadden ze meestal de tijd en het geld niet om op vakantie te gaan naar andere landen.
Buiten de rijkere mensen konden naar andere landen gaan. Maar ze vertrouwden het ook niet altijd om op het vliegtuig te stappen dus ze gingen meestal met de auto op reis en dan naar de buur landen.