Neutjens krant

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 9 C
Wind: N3
Zondag 19 November 2017

Danny Goffin in finale na stunt.

Weergaloze Goffin stunt opnieuw! Hij klopt na Nadal nu ook Federer en speelt de finale van de Masters na winst in drie sets (2-6, 6-3 en 6-4)
door Mathias Neutjens
David Goffin beleeft een nooit gezien Belgisch tennissprookje in Londen. Als eerste Belg ooit op de Masters speelt de man straks meteen de finale, nadat hij onderweg twee ware tennisgoden aan zijn degen reeg.
David Goffin is een man met een stappenplan, schreef onze tennisexpert Filip Dewulf eerder deze week. Wel, vandaag heeft Goffin enkele stappen overgeslagen. In plaats van zijn eerste deelname ooit aan de Masters -het officieuze wereldkampioenschap- louter op te luisteren met een stuntzege tegen Nadal, doet Goffin daar vrolijk enkele mijlpalen bij. Plaatsing voor de halve finale gisteren na winst tegen Thiem, vandaag ook winst in die halve finale. Tegen niemand minder dan Roger Federer, die na enkele mindere jaren opnieuw geëxcelleerd had in 2017 snelle voetjes vegen.
omet winst op de Australian Open en Wimbledon. Zes keer had Goffin al kansloos verloren van zijn jeugdidool, maar ook die statistiek zou de geweldenaar in Goffin brutaal aan de
in Goffin brutaal aan de snelle voetjes vegen.
Nochtans leek het al snel weer op niets uit te draaien voor Goffin tegen Federer. De eerste set ging in nog geen halfuurtje verloren (2-6), met King Roger die intimideerde en geregeld met klasseflitsen van jewelste uitpakte. Het leek Dimitrov all over te worden, de Bulgaar die donderdag met ook gevarieerd tennis Goffin van het kastje naar de muur speelde. Tot Goffin in set twee meteen voor een break zorgde. Het zou het keerpunt van de wedstrijd worden. Waar ?Le Goff? steeds beter begon te spelen en aan vertrouwen en zelfbewustzijn won, ontstond er ruis in Federer?s luxehorloge. Onze landgenoot zocht én vond met agressief tennis de hoeken, Federer begon er zowaar vermoeid uit te zien. De leeftijd (36) die dan toch zijn tol eist na een lang en zwaar seizoen. 
Goffin van het kastje naar de muur speelde. Tot Goffin in set twee meteen voor een break zorgde. Het zou het keerpunt van de wedstrijd worden. Waar ?Le Goff? steeds beter begon te spelen en aan vertrouwen en zelfbewustzijn won, ontstond er ruis in Federer?s luxehorloge. Onze landgenoot zocht én vond met agressief tennis de hoeken, Federer begon er zowaar vermoeid uit te zien. De leeftijd (36) die dan toch zijn tol eist na een lang en zwaar seizoen. 
Niet één opslaggame zou Goffin, dikwijls ook zwaar en efficiënt serverend, nog toegeven. Aan één break had hij voldoende om set twee binnen te halen (6-3), aan één break had hij ook genoeg om de beslissende set drie te pakken (6-4). Zijn forehand zorgde voor averij, aan het net miste hij zelden tot nooit. Zeker naar het einde toe, waarbij hij steeds onder druk kwam om de eigen service te winnen, toonde Goffin zich een ongelofelijk koele kikker. Mentaal top. Slechts één breakpunt moest hij toestaan, maar ook dat werkte hij met een heerlijk punt aan het net weg. Federer voelde de bui hangen, Goffin gaf niet meer af en nestelt zich steeds meer in het rijtje der absolute tennistoppers. Dat belooft, als België met Goffin straks de finale van de Davis Cup speelt in en tegen Frankrijk. Maar eerst het orgelpunt van een onwaarschijnlijke week Londen, tegen de winnaar van Grigor Dimitrov versus Jack Sock.
Aan één break had hij voldoende om set twee binnen te halen (6-3), aan één break had hij ook genoeg om de beslissende set drie te pakken (6-4). Zijn forehand zorgde voor averij, aan het net miste hij zelden tot nooit. Zeker naar het einde toe, waarbij hij steeds onder druk kwam om de eigen service te winnen, toonde Goffin zich een ongelofelijk koele kikker. Mentaal top. Slechts één breakpunt moest hij toestaan, maar ook dat werkte hij met een heerlijk punt aan het net weg.

Auto vliegt in brand na aanrijding door trein: meisje (9) en vrouw (68) komen om

door Mathias Neutjens
Bij een treinongeval aan de overweg van de Komenseweg in Zillebeke (Ieper) zijn vanochtend twee inzittenden van een voertuig om het leven gekomen. Een trein greep de wagen aan de overweg. Na de klap schoot het voertuig in brand. Een 68-jarige vrouw uit Ieper en een 9-jarig meisje uit Langemark kwamen om het leven. Dat bevestigt het Ieperse parket.
Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. In afwachting van zijn bevindingen zal het parket over de omstandigheden dan ook nog geen uitspraken doen. Er werd ook een wetsdokter aangesteld en het parket is ter plaatse afgestapt.
De hulpdiensten kwamen ter plaatse en zorgden voor de evacuatie van een dertigtal passagiers uit de trein. Zij konden met een vervangbus verder reizen naar hun bestemming. De woordvoerder van Infrabel, Frédéric Petit, verwacht dat er tegen zondagavond opnieuw treinen zullen rijden tussen Menen en Poperinge. Tot dan is er een vervangende busdienst.
De overweg was gesloten.
David Goffin
Een bijzonder geëmotioneerde Goffin meteen na de wedstrijd. Met tranen in de ogen zegt hij aan het publiek: ?Hier heb ik geen woorden voor. Ongelofelijk, hoe ik me voel. Wat een speciaal moment, tegen Federer dan nog...? Na zes nederlagen op rij kon hij de Zwitserse topper een eerste keer echt het vuur aan de schenen leggen. Meer zelfs: na eerder die van Nadal pakte Goffin zowaar ook zijn scalp. Wat hij deze keer anders deed? ?Ik weet het zelf niet?, aldus Goffin met een lachje. ?In het begin had ik wat zenuwen (de eerste set ging kansloos verloren met 2-6, nvdr), maar daarna begon ik de bal heel goed te voelen.
Ik speelde agressief en mijn forehand draaide. Mijn opslag was ook geweldig. ?It was my day? (het was mijn dag)? Tegen wie hij straks het liefst speelt, Sock of Dimitrov? ?Wie mijn wedstrijd tegen Dimitrov deze week gezien heeft, kent het antwoord... Maar elke finale is anders, zeker een finale van de Masters.

Indiase gekroond tot Miss World

door Mathias Neutjens
Een studente geneeskunde uit India is vandaag in de Chinese badstad Sanya verkozen tot Miss World. 
India is samen met Venezuela het land met de meeste laureates in de geschiedenis van de wedstrijd, die in 1951 werd opgericht. De 20-jarige Manushi Chhillar treedt in de voetsporen van enkele Bollywoodactrices en is de zesde Miss World uit India.

Eén op de vier zwaargewonden in verkeer is fietser

door Mathias Neutjens
Hoewel fietsers maar goed zijn voor 6 procent van alle afgelegde kilometers, maken zij 26 procent uit van alle zwaargewonde verkeersslachtoffers. Dat blijkt uit een onderzoek van Vias (het vroegere BIVV) bij weggebruikers die na een ongeval minstens één nacht in het ziekenhuis verblijven, schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
?Vaak wordt na een verkeersongeval alleen over de dodelijke slachtoffers gesproken, maar er zijn nog alle andere slachtoffers die de gevolgen vaak levenslang meedragen?, zegt Vias Institute. Het instituut vraagt vandaag, naar aanleiding van de internationale herdenkingsdag voor verkeersslachtoffers, meer aandacht voor die zwaargewonden.