Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
zelfkrantmaken.be | Gratis editie

Ronny's gazettenwinkel

Hier zijn nog wat artikelen die je gewoonlijk in een krant vind. Het maken van de krant was echt leuk dus doe ik dit er nog bij voor het plezier.
Tuur van Wayenberge
Recept van de week
Woensdag speelde mijn broer zijn laatste klasconcert. Ik kon niet mee omdat ik nog in de winkel was toen mama, Renaat en de meisjes vertrokken. Daarom moest ik mijn
eigen potje koken.
Hier volgt het recept.
500 g. gnocchi,
4 sneetjes gerookte zalm,
2 el. mascarpone,
een 20 tal snoeptomaatjes.
Laat wat water koken, doe er een scheutje olie en een snufje zout bij en doe de gnocchi erbij.
Als de gnocchi's gekookt zijn giet je ze af en je snijdt de gerookte zalm in stukjes. Ook de tomaatjes snij je in 2 of 4 stukken. Doe alles bijeen in een kom en doe er de mascarpone bij. Dit is een lekker, snel en eenvoudig te maken recept
Faillissement van krantenwinkels
Het afgelopen jaar zijn er in Belgi√ę
maar liefst 57 krantenwinkels gesloten.
Dit blijkt uit cijfers van het vakblad.
Het grote aantal Faillissementen valt vooral te danken aan het grote aantal mensen dat de krant nline lezen en dus geen kranten meer kopen. Ook nemen er steeds meer mensen een abonnement op de krant. Daardoor worden er steeds minder kranten verkocht. Krantenwinkels die nog blijven draaien bevinden zich vaak in de buurt van bejaardenhuizen.
Dit komt doordat de oudere mensen
de krant niet op hun smartphone of tablet lezen.
Er zijn daardoor vaak vaste klanten, en de winkelier kent vaak de meesten bij naam, en soms ook qua familiesituatie of een ziekte die ze hebben, en dat heeft tot gevolg dat de echte roddeltantes zeker eens naar de kantenwinkel komen om nieuwtjes.
uit te wisselen. We zouden wat meer waardering moeten hebben voor de mensen die dat doen, anders zouden er ongeveer een 1300 tal mensen zonder werk komen te zitten. En dat als we alleen de verkopers meetellen.
Als we er de leveranciers, de
drukkers, de mensen voor het design van de krant en een aantal journalisten bijrekenen komen we uit op een kleine duizend man in totaal.
De instorting van de krantenwinkels heeft dus zware gevolgen.
Ik vind het zelf ook wel jammer.
Ik vond het werken leuk, misschien niet iets om 10 jaar te doen maar een maand of 3 , het was er ook gewoon een klein wereldje waar veel minder gestelde mensen waren, en ik stond ervan versteld hoeveel mensen sigaretten kopen.

Terugblik

Tuur van Wayenberge
Ik heb genoten van mijn week in de winkel maar tegelijk ben ik ook wel blijk dat het maar een week was. Ik zou het zeker zien zitten om dat langer te doen, maar geen 2 jaar aan een stuk en ook niet met dezelfde toewijding als deze ene week.
Het viel me op dat er ontzettend veel sigaretten verkocht werden maar echt ongelooflijk veel, en dat het ook door soms wat vreemdere mensen wordt gekocht. Zo was er bvb een man die elke dag terug opnieuw 2 a 3u lang in de winkel op stanleybet aan het gokken was, dan de lotto, en dan opnieuw.
Er was ook meer dan de krant. Dat er kranten, snoep, drank en sigaretten waren had ik wel verwacht, maar je kon er voor nog veel meer komen. Je kon er de droogkuis laten doen, fotokopietjes laten maken, en nog een hele hoop andere dingen.
Bovendien ben ik ook veel te weten gekomen over buren en vrienden, zoals bvb dat ze roken, of dat de buurvrouw er elke dag haar krant kwam halen.
Het was zeker een geslaagde stageweek. Ik kijk al uit naar de volgende.
kruiswoordraadsel: Wat hebben jullie geleerd?
Enkele grappen:

Wie heeft de triatlon uitgevonden? De Marokkanen: te voet naar het zwembad en met de fiets terug!
Wat is het belangrijkste recht van een vrouw? Het aanrecht.

Wanneer weet je 100% zeker dat je te dik bent? Als je aan het zonnen bent op het strand en Greenpeace activisten komen u terug in zee rollen.

Wat moet je doen als uw schoonmoeder op het raam tikt? De oven wat harder zetten!

Euromillionspot
160 miljoen

Tuur van Wayenberge
Doordat er een tijd niemand het grote lot van de Euromillions heeft gewonnen is deze uitzonderlijk hoog opgelopen. Krantenwinkels en dergelijke halen er zoveel mogelijk uit door veel speelpotten te maken.
Ik raad iedereen aan om eens een biljet te gaan kopen en toch eens mee te spelen want zo een grote pot kan je bijna niet laten liggen. De winnaar krijgt maar liefst
160 miljoen euro!!!
Mis je kans niet
Speel nu mee

Reistip:

Tuur van Wayenberge
Ierland.
De laatste tijd was het nogal woelig in Ierland, mede door verkiezingen en de Brexit en ook gespannen relaties tussen Noord-Ierland dat bij Brittanie hoort en Ierland dat bij Europa hoort, maar nu is alles weer rustig en de gemoederen zijn bedaard.
Voor de natuurliefhebbers kan je eindeloos ronddolen zonder dat je iemand ziet, zonder gestoord te worden door andere mensen, met toch regelmatig een pub om je dorst te lessen.
Voor zij die liever stadjes bezoeken is er ook een ruim aantal citytrips of je kunt je eigen route uitstippelen. Het leuke is dat er nergens veel touristen zijn en gidsen dus veel tijd voor je hebben, en je je ook gewoon een echte Ier gaat voelen
Zeker doen dus :-)

Wil jij ook je mop in deze krant zien?
Stuur hem dan naar tuur.vanwayenberge@telenet.be