Een mini smartboard in de bank, de ideale vernieuwing!

Airco broodnodig in de lokalen

Verbetering van klassfeer

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Maandag 4 december 2017

HHH onder de loep

Geen enkele school is perfect. Wel kan hiernaar gestreefd worden met behulp van de leerlingen. De leerlingen van HHH van klas 203 kregen hiertoe de kans.
door DE TAALCOACH
HEVERLEE- Deze klas kreeg de kans om de eindredacteur persoonlijk aan te spreken met hun ideeën om de school te verbeteren. Dit deden ze door middel van het schrijven van krantenartikelen
waarin ze zelf hun ideeën om de school te verbeteren, konden weergeven. Dit werd een schrijfopdracht gegoten voor het vak Nederlands.
Het doel van deze schrijfopdracht was niet enkel en alleen de leerlingen hun visie over de school te laten uiten, maar ook verschillende schrijfstrategieën aanleren, die ze ook kunnen gebruiken in het dagelijks leven.
De leerlingen kwamen met heel originele ideeën. Zoals een smartboard-bank, gemoderniseerde schooluniformen ... Zowel de leerlingen als wijzelf hopen dat hun ideeën gehoord worden!
VERFRISSING IN DE LES

door Julie Druppel
Iedereen houdt wel van de zomer, het mooie weer, de warme temperaturen ? Maar in de klas kan dit echt vermoeiend zijn, airco is de oplossing!
Van het warme weer en de hoge temperaturen raak je snel vermoeid en wordt het lastiger om op te letten, zoals bij het vak wiskunde. Airco zou de vermoeidheid echt verhelpen!
Hierdoor kan je beter opletten en beter meevolgen in de les. De verfrissing zorgt ervoor dat je hersenen beter gaan functioneren en het zorgt voor verluchting.

Zo zouden we het Heilig-Hartinstituut Heverlee net iets beter en minder moeizaam maken.

Verbetering van de klassfeer

door Luna Vleminckx
HEVERLEE- Ben ik de enige die vindt dat de sfeer beter kan?? Daar heb ik een oplossing voor!

Ik vind dat we een minder goede sfeer hebben in de klas. Daarom moeten we meer samen doen met de klas. Er zijn zoveel dingen die je met de klas kan doen. Ik weet dat school om te leren is, maar school bestaat ook voor 'FUN', dus hoe cool zou het zijn als we op tweedaagse gaan! Twee dagen met de klas en titularis plezier maken.

Vind jij ook dat de sfeer beter kan? Samen werken we de oplossing uit.
Briljante mode
door Merte Labie

HEVERLEE - Ken je dat eeuwige getwijfel over wat je vandaag weer zou aandoen? Is je lievelingstrui onvindbaar en zijn al je goede broeken in de was?

Daar heb ik dé oplossing voor gevonden. Mijn voorstel is om de schooluniformen weer in te voeren. De kleuren zouden donkerblauw en wit moeten zijn want die zijn volledig tijdloos maar hebben toch stijl.
Voor de meisjes een donkere kreukelrok met een wit hemdje en een donkere vest. Ook dat mag niet ontbreken. Voor de jongens hetzelfde maar dan zonder een rok maar met een broek.
Ook zou ik er veel bekritisering mee verhelpen en uitsluiting vanwege je kleding zou verdwenen zijn.

En trouwens, al die uren voor je kast zou je beter spenderen met chips en tv hé!

Voor het eerst een voetbaltoernooi

door Lucas Van der Auwera
HEVERLEE - Ten eerste denk ik dat het leuk zou zijn om één of twee keer per jaar een voetbaltoernooi te houden.
Dat mag nu nog niet. In andere scholen doen ze dat wel. Als je dat doet, kun je bijvoorbeeld meer kinderen leren kennen en dan is de school één team, omdat iedereen voor elkaar supportert. Vervolgens kunnen er meer voetbalveldjes komen, zo kun je vaak trainen met je vrienden of een LO-leerkracht. Hopelijk wordt de school wat sportiever.

Mini smartboard in de bank

door Lysanne De Bal
HEVERLEE - Wat vermoeiend! Al dat schrijven en het vergeten van je boeken. Ik heb de oplossing! Mijn idee is om het smartboard in te planten in de bank van elke leerling. Jouw bank wordt dus eigenlijk een mini-smartboard.

Er zijn heel veel voordelen aan dit mini-smartboard. Ten eerste moet je je boeken niet meesleuren in je boekentas. We kunnen gebruiken maken van het bordboek.
Vervolgens hoef je de werkboeken niet met de hand in te vullen, maar online.
Ook kan je nooit spullen of boeken vergeten, want die zijn allemaal opgeslagen in het mini-smartboard.
Ten laatste kun je een toets maken en die erna gewoon doorsturen naar de leerkracht.

Dit zou dus de perfecte oplossing zijn. Dit is handiger en zo kunnen de lessen sneller vooruit gaan.