kernbom in Nederland!

2 minderjarigen opgepakt bij schuurbrand in Beverlo

winterse temperaturen op komst

Het weer
bewolkt
temp:0° tot 5°
maandag 20 maart 2011

Nederland van de kaart.

In het europees land , Nederland, is op 19 maart 2011 een kernbom ontploft tijdens een europeese vergadering over hoe het verder moet met Ierland.
Jorik Gielen
Op 19 maart 2011 is in Nederland een kernbom ontploft tijdens de europeese vergadering over hoe het verder moet met Ierland
. De vergadering vond niet plaats in de Europeese hoofdstad Brussel, omdat 3 weken geleden een bomaanslag is gepleegd op het parlementshuis van Brussel. De bouwwerkers hadden zeker nog 1 jaar nodig om het parlementshuis in Brussel grondig opnieuw op te bouwen. Daarom gingen ze naar Nederland om te vergaderen. Om half 2 was er een matige aardbeving. De aardbeving duurde tot 4 uur. Zoiets hadden de parlementsleden nog nooit meegemaakt.
Om kwart na 4 gebeurde het: er ontplofte een kernbom onder Nederland. In Letland konden ze de trillingen voelen. Niemand weet hoe de bom onder Nederland is gekomen. De koning van België had wel een vermoeden: in 965 N.C. was er een oorlog tussen de plaats waar nu Nederland ligt en waar nu China ligt. Op een papier stond dat er een bom onder Nederland zou ontploffen in 2011. Maar ze dachten dat het een dreigbrief was. Ze trokken zich en niks van aan. De brief was wel degelijk echt. Heel Nederland is weggevaagd door de bom.
Er moest een mirakel gebeuren als iemand de ontploffing overleefd had. Maar op 1 april 2011 waren de duikers lichamen aan het zoeken van mensen tot ze Herman Van Rompuy LEVEND terug vonden. Het was een mirakel dat hij het had overleefd.
Hij was ook de enige die het had overleefd. Het gebied waar Nederland lag is overspoeld met water. Het gebied heet nu de Nederlandse doden zee.

Weerbericht voor Limburg

Jorik Gielen
Update donderdag 25 november 7u45

Vanochtend is het droog in Limburg, en dat zal zo nog wel een tijdje blijven. In West- en Oost-Vlaanderen valt er smeltende sneeuw, in Vlaams Brabant kan daar ook wat sneeuw bij zijn. Opletten dus als u die kant uit moet. Namiddag kunnen er ook bij ons enkele winterse buien vallen maar het blijft toch wel overwegend droog. De maxima komen uit in de buurt van +3°C. Onder de breder wordende opklaringen gaat het in de avonduren al snel vriezen. De zwakke wind draait in de loop van de dag van zuid naar oost.

Vrijdagochtend is het dan behoorlijk koud met minima rond -5°C in de Kempen en -3°C in de Limburgse stadskernen. Overdag klimt het kwik nog net boven het vriespunt uit. Het blijft in Limburg droog met een afwisseling van zon en wolken. Er waait dan een zwakke wind uit noordelijke richting.

Eerste ontploffing in centrum van Amsterdam
De sneeuwkansen zijn ook voor zaterdag flink geslonken. Mogelijk vallen er aan de Kust enkele sneeuwbuien maar in Limburg blijft het droog. 's Ochtends zal het overal flink vriezen met minima rond -4°C. Overdag krabbelt het kwik nog net een graadje boven het vriespunt uit. Er zal nauwelijks wind staan. Zondag zouden er in het oosten mogelijk even wat vlokjes kunnen dwarrelen maar opnieuw moeten we niet voor overlast vrezen want veel stelt het zeker niet voor. Het blijft wel erg koud met matige nachtvorst en overdag temperaturen om en bij het vriespunt.
Volgende week blijft het erg koud winterweer. Of daar ook sneeuw aan te pas zal komen is nog een groot vraagteken. Sommige weermodellen voorzien een heel pak, anderen houden het zo goed als droog.

vrouwendag moet vrije dag worden

Jorik Gielen
De discussie over de betaalde feestdagen laait weer op. De sp.a-kamerleden Maya Detiège en Meryame Kitir willen van de Internationale Vrouwendag op 8 maart een wettelijke feestdag maken waarop de werknemers niet mogen werken.

schuurbrand in Beverlo

Jorik Gielen
De lokale politie Beringen/Ham/Tessenderlo heeft twee minderjarigen opgepakt die verantwoordelijk zijn voor de schuurbrand op de Korspelsesteenweg in Beverlo (Beringen). De twee hebben bekend dat ze afgelopen zaterdag met bommetjes aan het spelen waren in de schuur, waar duizenden balen stro lagen. Toen het stro vuur vatte en ze de brand niet geblust kregen, zijn de jongeren gevlucht.


Door de brand zijn duizend balen stro van 300kg, 700 balen hooi van 270kg en drie gespecialiseerde landbouwmachines in de vlammen opgegaan. De rookpluim die ontstond was kilometers ver te zien en zorgde voor verkeershinder in de omgeving. De schade loopt in de honderdduizenden euro.

De politie kwam de minderjarigen op het spoor na een buurtonderzoek en een oproep in de pers.