Bereken nu je premie bij een uitvaart-verzekering bij DELA!

Doe iets aan je geheugen- verlies met Visolie!

Blijf bereikbaar met het nieuwe abonnement van Telenet!

Het weer
Zon en wolken
Temp: 6 C
Wind: N3
vrijdag 12 januari 2018/ sinds 2002

---------13 minuten---------

Ze zeggen dat je je vrienden dichtbij moet houden en je vijanden nog dichterbij, maar als je een tiener bent is het soms moeilijk om ze uit elkaar te houden.
door Giulia Cabrejos
SINT-NIKLAAS- Op zaterdag 9 januari werd de 16-jarige Natasha Howland aangetroffen in een rivier bij haar woonplaats, volgens bronnen in het ziekenhuis is ze goed hersteld nadat ze uit het water werd gehaald.
Toen ze werd gevonden, bestond de vrees dat ze was overleden, daarom wordt het zowel door de artsen als haar ouders als een wonder beschouwd dat ze gereanimeerd kon worden na 13 minuten dood te zijn geweest. Nog steeds herinnert ze zich niets van die nacht. Hoewel het dus nog allemaal goed is afgelopen, zal het wel altijd een raadsel blijven. De politie doet een onderzoek en doen een oproep aan iedereen die Natasha, beter bekend als 'Tasha' Howland, heeft gezien in de nacht van vrijdag 8 januari om zich te melden.
Na nader onderzoek van deze dramatische en tragische gebeurtenis zijn twee 16- jarige meisjes in verzekerde bewaring gesteld onder verdenking van poging tot doodslag en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. Hoewel de namen van de meisjes niet bekend zijn gemaakt, zijn ze door buren en ouders beschreven als hartsvriendinnen van het slachtoffer. De moeder van een leerling zegt: "Ze waren altijd met z'n drie√ęn. Het is een verschrikkelijke schok, want ze leken echt heel hecht. Mijn dochter heeft gehoord dat ze regelmatig met drugs
experimenteerden en van feesten hielden." Eén van de meisjes komt uit een behoorlijk heftige, 'marginale', buurt. Heel anders dan de buurt waarin Howland woont. Misschien was er sprake van jaloezie? Ouders hebben hun bezorgdheid uitgesproken over de school waar tegenwoordig toch wel vreemde gebeurtenissen gebeuren. Aan de hand van het onderzoek kon de politie vaststellen dat Natasha een relatie had met haar leerkracht Engels. Hij heeft het bekend, de naam van de
docent zal wel niet bekend gemaakt worden.
Seks met leerkrachten, drugs en vermoedelijke moordpogingen op een gewone, openbare school. Staat Brackston Community School in voor de gevolgen? Vele inschrijvingen werden al geannuleerd en volgens inspecteur Caitlin Bennett zullen er nog veel meer volgen.

Toeval of met voorbedachte rade?

door Giulia Cabrejos
SINT-NIKLAAS- Toen de heisa en tumult rond Natasha Howland net even waren gaan liggen vindt er weer een onverwachtse wending plaats in de openbare school Brackston. Bij het repeteren van een schooltoneel valt er een spot op het hoofd van een 16-jarige studente. De meisjes die in verdenking zijn gesteld op de moordpoging op Natasha waren ook aanwezig toen Hannah Alderton stierf op het podium tijdens de generale repetitie. Is dit toeval of hebben de 2 zogenaamde hartsvriendinnen van Tasha hier ook iets mee te maken? De politie zet haar beste inspecteurs in om deze zaken op te lossen. De reputatie van de directeur, de school én de stad staan op het spel. De ouders van de -in verdenking gestelde tieners- zijn nog steeds van mening dat hun dochters niks met deze zaken te maken hebben. Het vermoeden bestaat dat Hannah niet het beoogde slachtoffer was. Onze bron wil niet bevestigen wie het doelwit dan wel was. Dit blijft de grote vraag waar we hopelijk een antwoord op krijgen.
Ijskoude rivier waar het slachtoffer werd gevonden wordt onderzocht.
SINT-NIKLAAS- De rivier waar het 16-jarig slachtoffer die werd aangetroffen door Jamie McMahon, een gepensioneerde die, samen met zijn hond, Tasha heeft gevonden, wordt zorgvuldig onderzocht. Elk spoor dat ons meer informatie kan geven over deze gebeurtenis willen de duikers vinden. Zodra er iets gevonden wordt, gaat dit naar het labo, wordt het onderzocht en als het iets relevants is, wordt het bekendgemaakt aan de pers. Er wordt sterk afgeraden om nu een bezoekje aan het park of de rivier te brengen. De Onderzoekers hebben het terrein voor een groot deel afgebakend.
Het ziet er naar uit dat al deze schandalen gaan leiden tot een maandenlang onderzoek. De rechtszaak tegen de hartsvriendinnen is ook nog steeds aan de gang, de meisjes komen voor de rechter op 4 april.

Niet te missen boek!

door Giulia Cabrejos
SINT-NIKLAAS- Het nieuwe boek van Sara Pinborough is niet te missen! het Engelse boek van 2016 zit ondertussen al aan zijn tweede druk. Adolescenten vinden het geweldig en raden het aan iedereen aan. In een interview zegt Pinborough dat ze nooit had durven dromen dat haar boek zoveel succes zou hebben.

Schandalen worden ontelbaar

door Giulia Cabrejos
SINT-NIKLAAS- Het nieuws van de openbare school Brackston Community blijft binnenstromen. Patrick Garrick, een 38-jarige leraar Engels en examenbegeleider die een relatie had met een leerling, Natasha Howland, werd dood aangetroffen in zijn huis. Dit was na de begrafenis van Hannah Alderton. Garrick, gehuwd en vader van twee kinderen, was alleen thuis en de politie gaat ervan uit dat er niemand ander bij betrokken was en dat er dus sprake is van zelfmoord. Gisteren was de school met ondertussen al ontelbaar veel schandalen gesloten om de leerlingen en leerkrachten in staat te stellen de begrafenis van de vermoorde Hannah bij te wonen. Ondanks het stralende weer was het een enorm trieste dag.