Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Maandag 19 februari 2018

Verkeer in Oostkamp

Wij hebben maandag 19 februari mensen in Oostkamp geïnterviewd over het verkeer.
Celine De Neef
Kleine interview :
* Ga je veel op de baan ? Zo ja , hoe ?
Kleine interview :
* Heb je al eens op een hogere snelheid gereden dan het hoort ?
Kleine interview :
* Ben je al eens medeplichtig geweest bij een ongeval ?
Kleine interview :
* Heb je al eens een fout begaan in het verkeer ?
Kleine interview :
* Fietsvraag : Rij je soms wel eens op het voetpad ?

Heb je al eens op een hogere snelheid gereden ?

Celine De Neef
Wij hebben deze vraag in ons interview gestoken omdat we ons afvroegen of er werkelijk mensen zijn die te snel durven rijden. Zo hebben wij met ons interview gezien dat er 4/5 mensen wel eens een hogere snelheid durven aannemen dan dat het hoort. De mensen hebben erbij ook gezegd dat ze het enkel op de snelweg hebben gedaan. Maar toch blijft het altijd riskant niet alleen voor jezelf maar ook voor de andere bestuurders. Ook hierbij willen we zeggen dat 30% van dodelijke ongevallen door te snel rijden is , maar 3/4 Vlamingen beseffen dat te snel rijden gevaarlijk is.
Hogere snelheid dan het mag

Maximumsnelheid met de wagen

Celine De Neef
Wij hebben een grafiek gemaakt over het maximumsnelheid met de wagen.
Zoals je kan zien op het grafiek is het hoogste resultaat dat de mensen meer dan 200 km/h rijden. Zoals er staat in ons ander artikel is dit zeer gevaarlijk voor jezelf als voor de andere bestuurders op de baan.

'Go for zero'

Celine De Neef
Go for zero is een actie die wordt georganiseerd voor jongeren die hun gevaren kunnen inzien van het verkeer. Het is meestal zo dat jongeren er niet rap bij stilstaan hoe gevaarlijk het kan zijn in het verkeer , voor hun is het altijd eens 'leuk' om een hogere snelheid aan te nemen of meerdere passagiers te vervoeren. Jongeren maken meer fouten in het verkeer omdat ze minder ervaring hebben achter het stuur. Juist daarom is rond go for zero meerdere acties ontstaan zoals ' wel jong niet gek ' & 'foto kiosk' , daar kunnen jongeren activiteiten doen rond het verkeer zoals : een ademtest afleggen , parkoers afleggen of zelf leren hun gordel aan te doen. Jongeren gaan ook sneller rijden met de auto in het weekend. We geven er graag enkele tips bij voor de volgende die achter het stuur kruipt. Rij nooit met je wagen als je moe of onder invloed bent & hou zeker je snelheid in de gaten.