Ruimte en Morse

Mooie krant he?

Heel mooi zelfs!!!!

Het weer
Het is 7,1 graden buiten. Met een helder weer.
Dinsdag 30 januari 2018 Door: Jesse en Rik Wolsing-Ooijen

vroeger&nu Kaart 5&11

De ruimte werd ontdekt door DR. Cluster. De onzichtbare ruimte was een wereld ontdekking. De ruimte werd beschouwen als een nieuw natuur verschijnsel.
Door: Rik en Jesse Ooijen-Wolsing
Cluster was een astronoom.
De eerste persoon in de ruimte is:Joeri Aleksejevitsj Gagarin. Joeri had toen als eerste persoon de ruimte gezien. Hij zij: De ruimte is zo speciaal!!! Joeri was in een klap beroemd. De Amerikanen wouden de eerste zijn die naar de maan gingen. De Amerikanen zijden tegen de Russen: Wij hebben de eerste persoon naar de ruimte gestuurd! De Russen werden boos op de Amerikanen. De Russen wouden de eerste zijn die in de ruimte mensen lieten wonen.
De ruimte zat vol met verrassingen. De planeet X is een planeet die pas net is ontdekt. Planeet X heeft waarschijnlijk water. Dus misschien is er wel buitenaards leven. De planeet heeft ook zuurstof. Dus misschien gaan er onderzoekers naar toe. Om te zien waar het van daan kwam. Planeet X gaat misschien tegen onze aarde knallen.
Morse: Morse is een signaal dat word verstuurd met elektriciteit kabels. Door middel van tikjes op een platform ontstaat er een signaal. Het zijn bolletjes/streepjes. De codes worden omgezet naar piepjes. Die men dan kan vertalen. Het morse traject werd bedacht door: Samuel Morse. Het was in 1837 op de markt gebracht.
Morse werd gebruikt om schepen te waarschuwen of met schepen te communiceren. De taal was erg handig op zee. Mensen konden toen nog niet bellen. Daarom was morse een heel handig communiceer middel.
De morse taal had vroeger iets heel speciaals. Het werd heel vroeger met lampen gedaan.

De ruimte in!

Door: Rik en Jesse Ooijen-Wolsing
De ruimte in!!!
Multimedia

De eerste satellieten werden de ruimte ingestuurd. 4 oktober 1957 om 19:28:34 uur UTC gebeurde dat. Het was de Spoetnik 1. Het was echt een opluchting dat de satelliet veilig aan kam in de ruimte. De mensheid is nu super blij! Mensen kunnen nu eindelijk bellen. Ook vonden mensen uit dat internetten ook kon met de satellieten. De mensheid had echt een nieuwe ontdekking gedaan. Mensen weten nu ook precies hoe de ruimte eruit ziet. De satellieten blijven in de ruimte zweven. Omdat er geen zwaartekracht is. De satellieten kunnen door de ruimte bewegen door zonnepanelen en radars. De satellieten draaien om de melk weg heen. Neil Armstrong was de eerste persoon op de maan. De astronauten deden een weddenschap wie de eerste voet op de maan mocht zetten. Neil Armstrong won. De andere astronauten wilde de 2e mensen zijn op de maan. De andere astronauten sprongen er allebei op het zelfde moment uit.
Dit is de kop voor de foto hieronder
Ik ben Rik van Ooijen,

Ik ben 9 jaar oud. Ik hou heel veel van gamen. Mijn lievelings spel is fortnite. Ik houw van voetbal omdat ik dat erg leuk vind. ik hou van buiten spelen ik doe het graags voetbal. En ik kan goed slapen.
Ik ben Jesse Wolsing,

Ik ben 11 jaar oud. Ik hou heel veel van buiten spelen. Ik bouw ook heel veel dingen in de tuin. Ik vind chirurgie heel interessant. Ik wil later ook heel graag chirurg worden.

De mars rover!!!!

Door: Rik en Jesse Ooijen-wolsing
De Mars rover is een robot die op Mars rondrijd. De Mars rover gaat op onderzoek uit. De robot rijd rond op zonne-energie. De robot heeft al veel vreemde dingen gezien. In de toekomst willen ze mensen naar mars sturen.

Noorderlicht

Rik en Jesse Ooijen-Wolsing
Het noorderlicht is een mooi natuurverschijnsel. Noorderlicht komt uit de ruimte. Als metalen splijten en als er zuurstof bij komt dan word het een mooi licht. In sommige landen komt noorderlicht heel vaak voor. In de ruimte ziet het er nog mooier uit. Het noorderlicht beweegt heel snel. Het noorderlicht is prachtig.


Leervraag: Waarom is er geen zwaartekracht in de ruimte?..... Er is geen zwaarte kracht op aarde omdat de dampkring ons tegenhoud.