Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Maandag 5 februari 2018 gemaakt door Anouar El Hajjouti

Frankenstein

Gevaarlijk monster loopt rond
op zoek nar Victor Frankenstein.Daarover gaat het boek genaamd Frankenstein
schrijver :Anouar El Hajjouti
Het boek Frankenstein gaat over een man genaamd Viktor Frankenstein.Op een dag had hij het idee om de rol van God over te nemen (hij was wel dronken).
Hij was maanden bezig met het zoeken van de juiste formule om iets tot leven te brengen.En toen vond hij de juiste formule hij was rijk dus hij kon alles kopen wat hij nodig had.Hij goot alles in een groot reservoir , daarna kwam het pijnlijkste deel .Hij sneed een stuk vlees van zijn dijbeen.Hij legde het in het reservoir en ving met een vlieger bliksem.Hij viel flauw.Zijn vriend Henry kwam op bezoek en vond hem bewusteloos op de grond.Hij zag het reservoir maar lette er niet op hij nam zijn vriend op de schouders en bracht hem naar zijn huis.Pas twee weken later werd hij wakker.
Korte inhoud : bliksemflitsen helpen Victor Frankenstein om leven op te wekken.Het wezen dat hij maakt is zo leijk en groot dat wie naar hem kijkt wegloopt zelfs zijn schepper Victor Frankenstein liep van hem weg. hij was zo eenzaam dat het zich tegen Viktor en zijn Familie keerde.Eerst vermoorde hij zij broertje dan zijn beste vriendin en toen zijn eigen vrouw.Allemaal omdat Viktor wegliep toen hij hem zag.
Zodra hij biinen was,gooide hij zijn kletsnatte jas van zich af en stak hij de lamp aan . Hij gaf zich geen tijd meer om na te denken,maar haalde met zijn laars uit naar de zijkant van het reservoir . Het glas brak. Vocht stroomde over zijn benen en doordrenkte hem tot aanzijn knieën totdat het door een spleet onder de deur weg gorgelde.Daarna nam hij twee
scalpel.Hij schopte het gebroken glas weg , ging met zijn hand in het reservoir,greep de schouder van het onafgewerkte lichaam en trok het zwarevlees op de stenen vloer waar
het met een gelud neersmakte.Hij bracht zijn rechterhand omhoogen stak een scalpelin een gedeeltelijk gevormde borst van het dode wezen en reet de romp open.Bloed -menselijk bloed,of iets wat er op leek -spatte alle kanten op.Het voelde alsof hij Justine (zijn beste vriendin) oppnieuw vermoordde,ook al droeg het kadaver dat hij aanviel nog geen sprankel leven in zich . Toen hij opnieuw durfde te kijken,had het de ogen geopend. Het moster zei ik zal bij je zijn tijdens je huwelijk nacht

recensie

schrijver:Anouar El Hajjouti
Marion Captein-Goedhart
Hervertelling van het klassieke verhaal over de jonge geleerde Victor Frankenstein die in zijn laboratorium een mens creëert. Het wezen is groot, afzichtelijk en heeft geen geweten. In zijn zoektocht naar geborgenheid doet het monster veel kwaad en vlucht uiteindelijk naar het verre noorden, waar hij aan boord wordt genomen door een scheepsbemanning en hen zijn ongelooflijke verhaal vertelt. Verkorte vertelling van het origineel in ouderwets aandoend en niet al te makkelijk taalgebruik ("bijna al die tijd waren ze gehuld in een voortdurende schemering"). Korte hoofdstukken, duidelijke lay-out. Het boek heeft een spannende omslagtekening met een grofgenaaide hand waar bliksemschichten uit komen. Voorin staat een korte inleiding over de auteur en het verhaal. Aan het eind van het boek wordt iets verteld over de geschiedenis, bewerkingen en verfilmingen van dit klassieke werk. Eerder verscheen in deze reeks 'Dracula'*. Vanaf ca. 12 jaar.
Foto's van het boek
Op het einde vluchtte Viktor voor het monster naar de Noordpool maar het moster bleef hem maar volgen en Viktor vond een boot geen roeiboot maar een grote boot met mensen erop en hij vertelde ze wat hij gedaan heeft want in die tijd was het heel erg als je niet geloofde . maar de mensen op die boot vonden het niet erg en hielpen hemmaar het monster vond hem, het monster wou hem niet vermoorden mar hem vergeven voor wat hij heeft gedaan want het was zijn vader.
Maar toen hij aankwam was Viktor al dood en de mensen op de boot hoorde dat er iets was gebuerd en liepen naar Viktor en vonden het monster bij hem.Hij legdeuit wat hij kwam doen en zij dat Viktor al dood was ze geloofde hem maar ook al geloofde ze hem niet hij was wel 20 keer sterker.Viktor hd hem zo gemaakt dat hij alles beter kon lopern,zwemmen,vechten.Het monster ging terug naar waar hij vandaan kwam en dat was het.

Wat ik ervan vond

schrijver : Anouar El Hajjouti
Ik vond het echt supertof om te lezen het was echt spannend maar het einde was een beetje droevig Viktor ging dood maar toch vond ik het superleuk om te lezen en de opdracht was ook superleuk ik hoop dat we nog een keer zoiets gaan doen

Een paar weetjes

schrijver:Anouar El Hajjouti
De auteur van het boek is : John Grant
Hij heeft ook enkele prijzen
gewonnen:

Hugo Award voor beste non-fictie

World Fantasy Special Award -Professional

Hij is geboren op 22 novemer 1949

Hij is nu 68 jaar oud