Aantal nieuwe horeca-gelegenheid groeit flink

2/3

Een conflict binnen de trainersstaf van Ajax

3

Rapper Boef denkt de ware te hebben ontmoet
4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 19 C
Windkracht: 3
Dinsdag ^6 Juni2017| zelfkrantmaken.be sinds 2008 | Gratis editie

Het toilet bij het kabinet!

Ontploffing in herentoilet van het kabinet. De oorzaak is niet-biologisch-toiletpapier. GroenLinks heeft een jaar gleden dit toeval voorspeld.
door Sharon Mulders
DEN HAAG - Afgelopen zondag is er een ramp gebeurd ik het kabinet. Of hoe GroenLinks het zou zeggen: 'een groot schandaal'
Afgelopen zondag 4 juni ontplofte een van de heren toiletten in het bijgebouw. Al snel Al snel verspreiden er zich schadelijke stoffen. Een voorbijgaande bewaker raakte bewusteloos en kon toen geen alarm slaan. De schadelijke stoffen werden al snel verspreid over het gebouw. Waaronder de vergaderruimte van het kabinet. Er was op dat moment een vergadering aan de gang. Toen kantinejuffrouw Gertje langsliep met koffie, thee en koekjes, rook onraad. Voordat ze binnenkwam raakte ze bewusteloos Van de weldadige geur.
Toen kantinejuffrouw Gertje 15 minuten bij kwam was ze aardig ontdaan van het toeval. Daarna brak ze direct het glas voor het brandalarm. Binnen 10 minuten arriveren de brandweer en de politie om poolshoogte te nemen van de situatie. Vonden zij een getraumatiseerde kantinejuffrouw aan. En verder op een bewusteloze bewaker. De politici die aan het vergaderen waren hebben we niets van het voorval meegekregen. De oorzaak van het toeval is inmiddels bekend.
Het blijkt te gaan om een toilet die verstopt is geraakt door een overvloed aan niet-biologische-afbreekbaar-toiletpapier. Toevalligerwijze hij is er vorig maar bezuinigd op de biologische-afbreekbaar-toiletpapier. Kosten reparatie zo'n 8000 euro.

Door dit incident zijn er vragen ontstaan over het gebruik van niet-biologisch-afbreekbaar-toiletpapier. Dit roept allerlei vragen en discussies op.
GroenLinks was altijd al van mening dat ze nooit hadden moeten bezuinigen op de biologische-afbreekbare-toiletpapier. En sprak zich fel uit in de kamer. Dit resulteerde in een heftig debat. Waaruit eindelijk de toiletrollen in de kamer over en weer vlogen. Het laatste woord is hier nog niet over gesproken. Volgende maand wordt hier een vergadering over gehouden. Uiteindelijk heeft kantinejuffrouw Gertje alles moeten opruimen.

Zeven dieren blijken een ezel te zijn

door Sharon Mulders
ALBLASSERDAM - Een paard is vrijdagavond 2 juni 2017 bij de weilanden langs het Buitenpad, ter hoogte van de Plantageweg in Alblasserdam. De eigenaar zag zijn paard niet meer in het weiland staan en ging op zoek. Bij zijn zoektocht trof hij het dier in de sloot aan. Hoe het paard uit het weiland en in de sloot terecht is gekomen, is niet duidelijk.

Het paard kon er niet meer op eigen kracht uitkomen. Eerst probeerden buurtbewoners het dier met banden en touwen uit de sloot trekken. Toen de brandweervrijwilligers en de leden van de jeugdbrandweer waren gearriveerd wisten ze het paard met behulp van brandslangen weer op de kant te slepen. Er is met man en macht gewerkt om het dier weer op het droge te krijgen. Ongeveer drie uur later heeft de brandweer met veel moeite het paard uit de sloot gekregen.Foto's: victor vaantjes.
De verspreiding van de zakelijke stoffen
Een dierenarts is ter plaatse gekomen om het dier na te kijken. Gelukkig heeft het paard niets aan zijn zwemavontuur overgehouden. Het te water geraakte paard Tinker van de zorgboerderij 'het Blije Hoekje' is ongedeerd gebleven en staat inmiddels weer veilig op stal.
Dit was de zevende keer in korte tijd dat hulpverleners (brandweer / politie) uitrukken voor een te water geraakt dier in Alblasserdam. Eerder raakten al een stier, drie paarden en twee schapen te water. De buurtbewoners vinden dat hier moet nodig iets aan gedaan moet worden.

14 kinderen halen zwemdiploma A

door Sharon Mulders
SINT ANNAPAROCHIE - In totaal veertien kinderen hebben zaterdag een zwemdiploma behaald bij Sportcentrum De Bildtse Slag in Sint Annaparochie.Er slaagden veertien kinderen voor het A-diploma
Hieronder de geslaagden.
Wesley Jan Bernardus van Noord, Anna Mare Boomsma, Lieke Frölich, Folkert Veenstra, Nora Bouland, Maya Ismaeil, Johannes Jesse, Ad Kooistra, Anna Gelske de Boer, Tjerk Willem de Boer, Malissa Valstar, Jynte Lyanne Bruinsma, Niels Mike Rosema en Tarja Kiruna.

Nederland is de beste!

door Sharon Mulders
Tijdens de halve finales had Nederland een zware kluif aan Engeland. Michael van Gerwen werd in zijn wedstrijd tegen Adrian Lewis flink onder druk gezet (mede door finishes van 121 en 115 van de Engelsman) maar uiteindelijk werd een 3-2 achterstand toch nog omgebogen in een 4-3 overwinning. Raymond van Barneveld won met ruime cijfers van Dave Chisnall: met een 10-darter brak hij ?Chizzy? in de derde leg en via een 25-finish werd het uiteindelijk 4-1 voor de vijfvoudig singles wereldkampioen.

De finaleplekken voor Mark Webster en Raymond van Barneveld zorgden er ook nog voor dat we beide mannen terug gaan zien tijdens de Grand Slam of Darts. Michael van Gerwen en Gerwyn Price hadden zich al eerder voor dit toernooi weten te plaatsen.