Malaury Patrucco4STW

Nina De Wilde4STW

Quinten Van Parijs

4HT
(die was er niet)

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Donderdag 22 Februari 2018 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

DE BELOFTE

Meneer Peter Duffy wordt verdacht van een moord op zijn vrouw Myra Duffy. Hij is altijd wat op zichzelf geweest en speelde iedere week alleen golf op de dichtste golfbaan.
malaury en nina
Theo is advocatenkind en is 13 jaar Als hij later groot is wil hij rechter worden.die is elke dag in de rechtbank te vinden. Hij kent bijna alle rechters, griffiers daar hij weet erg veel over wetten, regelgeving rechtspraak
Roberto Escobar komt oorspronkelijk uit El Salvador. Hij is illegaal in Strattenburg. Als hij getuige wordt van de moord op Myra weet hij niet wat hij moet doen. Hij vertelt zijn verhaal aan zijn neef Julio in het opvanghuis. Julio vraagt hulp aan Theo. Theo, Julio en Bobby zijn de enigen die de waarheid van de moord weten. Maar zij kunnen dit niet zomaar in het daglicht zetten omdat Bobby dan wordt opgepakt.
Theo Boone zach zichzelf al als een bijna volleerde advocaat. Zijn ouders zijn advocaten en begrijpen de gedrevenheid van hun zoon, maar zouden hem liever wat enthousiaster zijn schoolwerk zien maken. Wanneer een grote moordzaak, op een man uit Strattenburg die wordt verdacht van moord op zijn vrouw, in de plaatselijke rechtbank voorkomt, zorgt Theo ervoor dat zijn klas op de tribune de eerste zitting kan volgen.
Ze horen dat er slechte bewijzen zijn die aantonen dat de man zijn vrouw heeft omgebracht.
Een paar dagen later hoort Theo van Julio, een leerling aan wie hij bijles geeft in het opvanghuis, dat de neef van Julio die op de golfbaan werkt, de moordenaar heeft gezien. De beschrijving van de kleding komt overeen met de outfit van de verdachte. De neef wil echter niet getuigen, omdat hij illegaal in het land verblijft.
Theodore komt in gewetensnood. Moet hij zijn ouders en/of de rechter die het proces leidt in vertrouwen nemen? Hij kiest ervoor om alles aan zijn oom te vertellen. Deze adviseert hem om zijn mond te houden. Maar als Theo dan ook de golfhandschoenen van de dader in zijn bezit krijgt, besluiten Theo en zijn oom toch maar alles aan Theo?s ouders en de rechter te vertellen.

recentie boek

Hebban recensie
?De meeste van zijn klasgenoten droomden ervan kaartjes te bemachtigen voor een belangrijk sportevenement of concert. Theo Boone leefde voor de grote processen?.
Dit zinnetje zou een goede samenvatting voor het karakter van de hoofdpersoon Theo kunnen zijn. In dit boek ontdek je echter nog veel meer over deze wijsneuzerige jongen.
Theo Boone is dertien jaar oud, heeft een hond genaamd Judge, houdt er niet van om Teddy te worden genoemd en is bevriend met het merendeel van juridisch Strattenburg. Het verhaal draait om een belangrijk proces, namelijk dat van Peter Duffy, een rijke vent uit een superdure woonwijk met de naam Waverly Creek, waarover de inwoners van Strattenburg-centrum, zelfs een eigen gezegde gemaakt hebben. ?Die daar in Creek?-wonende Peter Duffy, zou zijn vrouw hebben vermoord om de 1 miljoen euro van haar levensverzekering op te strijken. Iedereen weet zeker dat hij het gedaan heeft, maar niemand kan het bewijzen. Behalve Theo, want hij is de enige die beschikt over een getuige. Maar die durft niet naar voren te komen met de waarheid.
Theo Boone
En Theo heeft een belofte gedaan?De belofte is het eerste Young-Adult boek van de juridische thrillerschrijver John Grisham, en tegen dit boek tekent werkelijk niemand bezwaar aan. Het is heerlijk geschreven, en de uitgebreide karakterbeschrijvingen zorgen ervoor dat elk detail de personen levendiger maakt. John Grisham schrijft zo goed, dat een juridische baan je blijkbaar meer genoegAls thriller echter, is dit boek nog lang niet spannend genoeg. Grisham heeft met zijn allereerste Young-Adult boek net de plank misgeslagen, en heeft zich niet gerealiseerd dat
de jeugd van tegenwoordig wel meer kan hebben dan een geheimzinnige en lugubere ex-FBI agent die steeds iets ergs dreigt te gaan doen.
Als je alle bezwaren en alle bewijzen bij elkaar hebt opgeteld, is dit een redelijk goed boek om te lezen, maar helaas niet het allerbeste van Grisham tot nu toe. Natuurlijk hopen we allemaal dat hij in hoger beroep gaat, en met een nog beter, overtuigender pleidooi komt!doening geeft, dan een beker hete chocolademelk op een koude wintermiddag.

john grisham

Malaury Nina
is een Amerikaanse schrijver, bekend van juridisch drama.hij heeft een antal verfilmingen geschreven en ook een paar non ficties. hij heeft al 38 boeken geschreven en ze zijn allemaal vertaalt uit het engels naar nederlands. hij is geborn in de verenigde staten op 8 februari 1955. de belofte is een onderdeel ui zijn reeks Kid Lawyer-serie.

eigen mening

Malaury Patrucco en Nina De Wilde
VURSTE-(Nina's mening) we vonden het boek wel speciaal. en is een goed boek vind ik De Beloftehet een meeslepend en een spannend boek. ik vind het jammer dat er soms veel details worden verteld dit maakt het boek soms saai. maar voor het groot en deels was het wel een goed boek. we lezen allebij niet zo graag maar we vonden het wel leuk om dit boek te lezen eerts waren we niet echt overtuigd maar dat waren dus niet goede vooroordelen. het is een zeker een aanrader voor als je veel tijd hebt om dit te lezen en mensen die graag zo misdaten lezen. (Malaury's mening) de manier hoe ik het boek special vond is anders dan Nina. Want ik vond het boek niet origineel genoeg want met alle polities series op Tv wiest ik ongeveer hoe het boek ging aflopen maar ik bleef denken dat het altijd anders kon aflopen. Zo slecht vond ik het nu ook weer niet maar om het aan iemand aan te raden dat vaak naar televisie kijkt is niet zo een goed plan.