binnenlands en buitenlands nieuws

wereld nieuws

roddeltje

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

aliyah krant

Sergio Herman kookt voor mama's van Kobe Ilsen en Tine Embrechts
Binnenkort gaat op VTM La
Mamma van start, een nieuw programma waarin sterrenchef Sergio Herman (47, foto) elke week voor de moeder van een bekende Vlaming kookt. Het gaat daarbij om tv-presentatoren Kobe Ilsen, Tine
Embrechts ( kleine foto 's) en Evi Hanssen, zangers Christoff De Bolle en Marco Borsato en stand - upcomediant Jens Doncker van het programma Hoe zal ik het zeggen?
Die BV's nodigen Sergio Herman uit in de keuken van hun moeder , maar die moeder wordt wel eerst huis uitgestuurd
met de boodschap dat hun zoon of dochter voor hen zal koken "met iemand anders". Pas 's avonds ontdekken de moeders dat de driesterrenchef hun keuken heeft ingepalmd.
Sergio Herman doet met de BV de boodschappen en duikt dan de keuken in om een gerecht van die BV naar een hoger niveau te tillen.
Tussendoor haalt hij culinaire en andere herinneringen op.

Inreisverbod van Trump goedgekeurd

Het Amerikaans hoog-
gerechtshof laat de laatste versie van het omstreden inreisverbod van president Trump toe. Het verbod treft inwoners van Iran,Libië, Syrië, Jemen, Somalië en Tsjaad. Overwegend moslimlanden, dus. Trump deed het voorstel voor dit inreisverbod op 24 september, het vervangt twee eerdere verboden die geblokkerde of beperkt werden door federale rechters.
Thibaut Courtois
KWART GEHANDICAPTEN ZIT ONDER ARMOEDEGRENS
Een kwart van de personen met een handicap heeft een inkomen dat niet boven de armoededrempel (1.115euro) komt. Dat blijkt uit cijfers van de FOD Economie. Het probleem zit niet in de terugbetaling van de medische zorg, maar in de lage uitkeringen. Die zijn onvoldoende om zelfstandig van te leven. Nochtans is dat nieuwe beleid: zelfstandig leven stimuleren", zegt Sophie Beyers (Vereniging voor personen met een Handicap) " Dat idee op zich is goed, veel personen met een handicap willen zelf touwtjes in handen nemen. Maar in de praktijk is het heel moeilijk:huishuur,transport,leefkosten ze kunnen het vaak niet betalen.

bier wordt nog duurder

Jupiler Stella, Leffe en de andere
bieren van leuvense biergigante AB InBev worden volgende maand duurder. Begin dit jaar kwam er al 1.4 cent bij, volgende maand komt daar nog eens anderhalve cent bovenop. Het nieuws van de prijsstijging komt amper enkele dagen nadat AB InBev een Europees onderzoek aan zijn broek kreeg omdat het import van goedkopere Jupiler en Leffe vanuit het buitenland naar ons land zou belemmerden. Daardoor zouden Belgische consumenten hun bier jarenlang te duur hebben betaald.

Thibaut heerst onder de ring

Thibaut Courtois of
David De Gea: wie is de beste doelman ter wereld? De discussie woedt volop sinds de knalprestatie van de Manchester United - keeper zaterdag tegen Arsenal. Maar op één vlak is ons landgenoot sowieso de betere. Hij is de beste basketbalspeler in de Premier Leage. Althans: op de playstation. Acht voetballers uit de Engelse compitie namen deel aan het NBA 2K18- tornooi. Op weg naar de finale liet Courtois zijn tegenstander Mamadou Sakho en Timothy fosu- Mensah geen schijn van kans en in de finanle ging Arsenal-speler Rob Hol- ding voor de bijl. Keepers hebben een uitstekende oog-hand-coördinatie en snelle vingers", verklaarde Courtois zijn zege. Waarna hij trots poseerde met zijn kampioenenring.