Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zonneschijn
Temp: 43 C
Wind: N3
Vrijdag 21 januari 2011| Gratis editie

Hoe noem jij je kind?

Dit is een lijst met de 10 populairste jongensnamen en de 10 populairste meisjesnamen.
door Louis
De populairste jongensnamen van 2010Louis, Lucas, Daan, Lars, Milan, Kobe, Mathis, Wout, Liam en Senne
De populairste meisjesnamen van 2010Marie, Emma, Louise, Lotte, Julie, Ella, Noor, Elise, Lore en Fien
THAAAAALIAAAA
THAAAAliaaaaaaaa! <3 (l)
MERKWAARDIGE NAMEN

Er zijn verschillende merkwaardige namen. Zoals Maddox, Zahara, Pax,
Shiloh, Knox en Vivienne. Deze zes namen zijn namen van Brad Pitt en Angelina Jolie. Sommige werkwaardige namen verwijzen naar bepaalde merken zoals ?Apple?. Andere namen verwijzen naar beroemdheden, Don Diego is daar een voorbeeld van. Ook de zoon van Nicholas Cage heeft een merkwaardige naam. Kal-El verwijst naar de echte naam van Superman. Speciale namen worden ook gekozen omdat men het leuk vindt.
Zo heb je bijvoorbeeld Peter die met zijn achternaam Selie noemt, ook Con Doom is populair. Ook de originaliteit is belangrijk bij het kiezen van een vreemde naam. Humor en opvallendheid komt ter sprake als men zo een naam kiest. Een vreemde naam wordt vooral door bekendheden gekozen omdat zij in de kijker willen staan.

3 Populairste voornamen jongens

door Geoffrey
Hierbij geven we de drie populairste jongensnamen en hun betekenis.

Louis: de Franse vorm van Lodewijk dat afgeleid is uit het Germaans en "roemvolle strijder" betekent. De naam Louis werd populair door de Franse koning Louis IX. Er bestonden zeker 18 koningen en keizers met de naam Louis, vooral in Frankrijk en Duitsland.
Lucas: is afgeleid van Lucanus en betekent "afkomstig uit Lucanië", een dorp in Zuid-Italië.
Daan: een verkorting van de Hebreeuwse naam Daniel (of Daniël) wat betekent: "God is mijn rechter of rechter van God". Daniël is een van de vier profeten uit de bijbel (Daniël in de leeuwenkuil ). De profeet Daniël kon dromen uitleggen en kreeg dit vermogen een invloedrijke positie in het hof. Daniella is de vrouwelijke vorm van Daan.
Redenen bij kiezen van voornaam
DE REDEN BIJ KIEZEN VAN EEN VOORNAAM

Wanneer ouders een naam willen kiezen voor hun pas geboren kindje kijken ze eerst naar namen die al heel lang in de familie zijn. Andere ouders kijken naar een veelbelovende betekenis, naar een naam dat mooi klinkt in de oren en waarbij de voornaam goed klinkt met de achternaam of ze kiezen een naam waar mooie herinneringen aan verbonden zijn. Er zijn ook ouders die kiezen voor hun kind naar een bepaalde plaats te noemen,
bijvoorbeeld Cheyenne (dat is een plaats in Amerika). Mensen kijken ook naar namen van bekende personen dan denken ze dat hun kind later succesvol door het leven kan gaan. Bij sommige ouders komen ze beiden in conflict de moeder wilt bijvoorbeeld Mira en de vader zou liever Loes hebben, bij de meeste gevallen worden die 2 namen dan samen gevoegd en met resultaat Miraloes te hebben. Maar zeker liefst 65% kiest voor een zelfgekozen naam, daarbij kijken ze of de voornaam wel past bij hun eigen namen.

Voor thalia haar deel :)

door Tahlia

3 Populairste voornamen meisjes

door Geoffrey
Marie: afgeleid van Maria. De betekenis van Maria is onduidelijk. Waarschijnlijk betekent Maria bitterheid.
Emma: afgeleid van het Germaanse woord Ermena, met de betekenis: groot en geweldig. Ermena was oorspronkelijk de bijnaam van een god van de Germaanse stam Herminonen. In 1002 huuwde de Engelse koning Ethelred met een Emma afkomstig uit Normandië. Een bekende heilige is Emma van Gurk die in Karinthië een benedictinessenklooster stichtte. Verschillende plaatsen zijn naar Emma vernoemd zoals het Emmapark in Brunssum.
Louise: afgeleid van de mannelijke voornaam Lodewijk. Lodewijk is een naam die veel voorkomt in de geschiedenis. Achtien koningen of keizers in Frankrijk en Duitsland kregen de naam Lodewijk, denk maar aan de Franse heilige koning Lodewijk IX. Er zijn twee mogelijke betekenissen voor Louise: roemvolle strijder of strijder om buit.