Je eigen krant maken!



2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Maandag 5 maart 2018 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2018 | Gratis editie

17 doden bij schietpartij in florida

Bij een schietpartij in een school in Florida zijn er 17 gewonden gevallen. Het gaat over een ex-leerling van de school.
door Marijn Brysbaert
Florida- Bij een schietpartij in een middelbare school in Parkland in de Amerikaanse staat Florida zijn zeventien doden gevallen. Dat zegt de ex-leerling van de school.
De dader is opgepakt in de buurt van de school en heeft zich volgens de politie niet verzet tegen zijn arrestatie. Het is niet duidelijk wanneer hij er les volgde en waarom hij wegging. Hij zou zich tijdens de aanval zowel binnen als buiten de school bevonden hebben. De jongeman opende het vuur aan het einde van de schooldag. In de Marjory Stoneman Douglas High School in Parkland lopen 3.208 kinderen school. Terwijl de politie op zoek was naar de schutter, werd de school onder "lockdown" geplaatst. Mensen werd gevraagd de zone te vermijden.
Op live tv-beelden was te zien dat honderden jongeren in paniek de school ontvluchtten. De politie vroeg aan ouders die in contact stonden met hun kinderen om hen te zeggen dat ze zich moesten verstoppen onder de banken in de klas totdat de politie de schutter gevonden had en hen kwam bevrijden. SWAT-teams, speciale eenheden van de politie, hebben de hele school uitgekamd om er zeker van te zijn dat alle gevaar geweken was. De leerlingen werden naar een nabijgelegen school ge√ęvacueerd. Hulpverleners hielpen gewonden in ziekenwagens.
De politie en hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. De FBI stelt een onderzoek in. Senator Bill Nelson van Florida zegt dat er meerdere dodelijke slachtoffers zijn. "Dit is een verschrikkelijke dag, een catastrofe", zegt hij. De school heeft geen waarschuwing gekregen van een mogelijke schutter en zegt dat niets erop wijst dat er meer dan één schutter zou zijn. Morgen wordt er geen school gegeven wie wil kan wel de overleden mensen herdenken morgen om 10 uur in de school.
President Trump reageerde al op Twitter: "Mijn gebeden en medeleven gaan uit naar de families van de slachtoffers van de vreselijke schietpartij in Florida. Geen enkel kind, leraar of iemand anders zou zich ooit onveilig mogen voelen in een Amerikaanse school."

lancering Falcon Heavy

door Denuwelaere Jasper
FLORIDA -.Het Amerikaanse private ruimtevaartbedrijf SpaceX, dat werd opgericht door miljardair Elon Musk, heeft op dinsdag 06 februari 2017 geschiedenis geschreven. Zo bracht SpaceX vanop het Kennedy Space Center in Florida de krachtigste raket in veertig jaar in de ruimte met aan boord een Tesla Roadster elektrische auto dat dienst deed als testvracht. Deze raketmotoren produceren samen evenveel kracht als achttien Boeing 747 vliegtuigen. De Falcon Heavy is dan ook de enige Amerikaanse raket ooit ontwikkeld met zoveel raketmotoren Elon Musk koos als testvracht voor één van zijn eigen wagens aangezien hij liet weten dat andere testvrachten zoals beton, water of metaal veel te 'saai' zijn. De rode elektrische sportwagen werd uiteindelijk in een baan om de Zon gebracht dat voorbij de baan van de planeet Mars reikt e auto, die vastgehecht blijft aan de tweede rakettrapzal nooit een bedreiging vormen voor de planeet Mars.
Aanslagen jihadisten bij Franse gebouwen in ouagadougou
Ouagadougou - In de hoofdstad Ouagadougou van Burkina Faso is een terreuraanval gepleegd op de Franse Ambassade en bij het Franse Instituut nabij een militair hoofdkwartier. Het zou om een islamitische terreuraanslag gaan waarbij zeker 28 mensen zijn gedood. Het gaat om een gecoördineerde dubbele aanval, vermoedelijk van jihadisten uit de Sahel. Op vrijdagochtend probeerden vier gewapende mannen binnen te dringen in de Franse ambassade. Zij zijn doodgeschoten. Een kilometer verderop werd vrijwel gelijktijdig een tweede aanslag gepleegd op het hoofdkwartier van het leger.
Ouagadougou is de afgelopen jaren al twee keer eerder het slachtoffer geworden van een islamitische terreuraanslag. In januari 2016 doodde een commando van vier jihadisten dertig mensen in restaurants in de binnenstad. De aanval werd opge√ęist door Al-Qa?ida in de Islamitische Maghreb (AQIM), dat actief is in buurland Mali. In augustus 2017 schoten twee jihadisten met Kalashnikov-geweren op terrassen, waarbij 18 mensen omkwamen.

Federer en Williams vallen in de prijzen

door Marijn Brysbaert
Wereld - Voor zowel Roger Federer als Serena Williams is de Laureus Award niks nieuws. Federer won de trofee in het verleden al vier keer en ook Serena Williams mocht er al drie mee naar huis nemen. Voormalig voetballer Francesco Totti kreeg een trofee voor zijn carri√®re. Formule 1-renstal Mercedes is het Team van het Jaar, de Zwitserse rolstoelatleet Marcel Hugde Paralympi√ęr van het Jaar en de Franse zeiler Armel Le Cl√©ac'h Actiesporter van het Jaar.

Swings pakt zilver op olympische winter spelen

door Denuwelaere Jasper
PYEONGHANG -Bart Swings is tweede geworden op de massastart bij de mannen op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang.Swings reed de hele race attent voorin de grote groep. In het slot reed onze landgenoot het gat dicht op de Nederlander Sven Kramer, waarna hij samen met Lee en Verweij een voorsprong uitbouwde op de rest van het peloton. In de spurt moest Swings enkel de Zuid-Koreaan, de wereldkampioen van 2016, voor zich dulden. Het was de eerste keer dat de massastart op het olympisch programma stond.

Eerder op de dag werd Swings nog vijfde in de tweede halve finale. Hij won toen de eerste sprint, waarna hij niet meer aandrong op verder puntengewin en zich spaarde voor de finale. De schaatsers moeten in de massastart een afstand van 6.400m afleggen in zestien rondjes.
Het is voor de Belgische delegatie de eerste medaille in Pyeongchang.