Celine Michiels

7bjka

nieuws gevolgd van 8 januari tot 16 januari

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Miss België 2018

Miss België Angeline Flor Pua: ?Het kwetst me enorm. Waarom mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk??
door Het Laatste Nieuws
Borgerhout- De 22-jarige miss uit Borgerhout, met Filipijnse roots, toonde zich behoorlijk geschrokken na de kwetsende berichten die aan haar adres gericht werden na haar verkiezing zaterdag.
Ik ben geboren in Wilrijk en ben in Antwerpen opgegroeid. Ik heb nog nooit racistische opmerkingen gekregen. Het kwetst me enorm. Waarom moeten we mensen beoordelen op basis van hun uiterlijk??, vroeg ze zich af op beide radiozenders.Angeline wees er nog op dat ze bovendien niet de eerste Miss België is met roots in het buitenland.We hebben al Laura Beyne (Congolese roots), Tatiana Silva (Kaapverdische roots) en Zeynep Sever (Turkse roots).Ach, life goes on.? Bovendien is de kersverse miss blij met de vele positieve
commentaren. Dit zal me niet tegenhouden. Ik voel vooral steun, ben optimistisch en denk vooral aan positieve energie.Over eventuele gerechtelijke stappen heeft Angeline nog niet nagedacht: Daar heb ik voorlopig nog niet over nagedacht, maar ik ben iemand die snel mensen vergeeft.
Demir: ?Massale afkeuring toont aan dat we open samenleving zijn?

Staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) toonde zich net als veel andere politici verontwaardigd. Toch is Demir ook tevreden met de vele tegenreacties, zo zei ze vanmorgen op Radio 1.Op 1 tweet kwamen telkens meer dan 10 tegenreacties. Dat stemt wel hoopvol.?

Volgens Demir kan Angeline met de tweets in de hand naar het gerecht stappen, maar de staatssecretaris ziet
ziet meer heil in een mentaliteitsverandering. ?Ik ben er voorstander van dat we massaal hiertegen in gaan. Uiteindelijk zullen we het ook met een mentaliteitswijziging moeten doen. Dat we nu een miss hebben met Filipijnse roots en er zoveel tegenreacties komen, toont ook wel aan dat wVlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) zei op Twitter ?gedegouteerd? te zijn.e een open samenleving zijn.

Zwaarste aardbeving in Groningen

door Het Laatste Nieuws
Groningen-
In de Nederlandse provincie Groningen heeft zich gisteren de krachtigste aardbeving sinds 2012 voorgedaan. De beving deed zich voor rond 15 uur en had een magnitude van 3,4. Er vielen geen gewonden en de schade viel al bij al mee. Het is de zesde aardbeving met als epicentrum Zeerijp in iets meer dan een maand tijd. Sinds de jaren zestig wordt in Noord-Nederland aardgas uit de bodem gewonnen. Maar de gaswinning in Groningen moet maximaal worden verminderd, zei minister Eric Wiebes gisteren. Op Twitter getuigden Nederlanders over ?een giga aardbeving?. ?Harde klap en het huis stond van boven tot onder te trillen en te kraken.?
Dit is de kop voor de foto hieronder
Game Boy komt terug en je zal er al je oude spellen op kunnen spelen

Europa- Breng die doos nog niet naar het containerpark! De Game Boy komt terug en je zal er al je oude spellen op kunnen spelen. De nieuwe Ultra Game Boy zal ongeveer 85 euro kosten. Je kan ?m via USB opladen en de batterij houdt het zes speeluren vol.Van de originele Game Boy werden er 119 miljoen verkocht, waarmee het na de Nintendo DS en Sony PlayStation 2 de derde meestverkochte spelconsole ooit is.
De originele Game Boy werd door Nintendo in 1989 in Japan en de VS uitgebracht, een jaar later ging Europa massaal gamen. In 2003 stierf hij een stille dood.
De nieuwe Ultra Game Boy van de Amerikaanse gamefabrikant Hyperkin heeft een aluminium behuizing en een verlicht LCD-scherm zodat je er ook in het donker mee zal kunnen spelen. Hij werd vandaag voorgesteld op de elektronicabeurs CES in Las Vegas.
Volgens Gizmodo komt de Ultra Game Boy eind komende zomer op de markt. In tegenstelling tot andere recente remakes van Nintendo consoles, zullen er geen vooraf geïnstalleerde games in zitten.

Dreigende vulkanen

door Het Laatste Nieuws
Azië - In verschillende Zuidoost-Aziatische staten houden mensen de adem in uit vrees voor de uitbarsting van vulkanen. Dat geldt zowel voor Indonesië (op Bali en Sumatra), Papoea-Nieuw-Guinea als de Filipijnen. Aan het dreigend onheil gaan het spuwen van as, rook en lava vooraf. Duizenden mensen; 14.000 op de Filipijnen, 3.000 in Papoea- zijn al op de vlucht.

Waarschuwing: Ibuprofen heeft gevolgen

door Het Laatste Nieuws
Vlaanderen- Zit je met barstende hoofdpijn? Dan is het misschien een goed idee een glas water te drinken en een dutje te doen vooraleer je naar de pijnstillers grijpt. Wetenschappers waarschuwen immers dat Ibuprofen de mannelijke vruchtbaarheid naar de haaien helpt en dat het teelballen doet verschrompelen.
Ibuprofen legt niet alleen de pijnsignalen in de hersenen lam, het is ook nefast voor het mannelijk sekshormoon testosteron. De daling van het testosterongehalte kan leiden tot het verschrompelen van de teelballen, wat dan weer slecht nieuws is voor wie zich wil voortplanten.
Gevolgen: Verlaagd libido: Dat is een te lage spiegel van geslachtshormonen, veroorzaakt door het verminderd functioneren van de gonaden en komt vooral voor bij oudere mannen.
Vroegtijdige dood
Eerdere studies toonden aan dat Ibuprofen ook voor gehoorproblemen kan zorgen.