Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Uit de lucht geplukt

Titel: uit de lucht geplukt
Auteur: Mark Thijsmans
Aantal blz: 376
Hoe het begon...
Het verhaal begon zo: Ricky moet een werkje maken voor school. Daar moet hij professor Eustachius voor interviewen die in het gesticht zit omdat ze denken dat hij gek is.
Als Ricky de professor ontmoet, ziet die er inderdaad gek uit. Maar dat mag Ricky niet zeggen want dan worden ze allemaal boos. Maar Ricky zegt het per ongeluk toch en dan staat heel de instelling op stelten. Ricky en de professor springen dan door het raam naar buiten en dan geeft de professor een uitleg die Ricky kan gebruiken voor zijn werkje. Ricky is een soort uitvinder en hij heeft hulp nodig om zijn uitvinding af te maken. Eerst leek het of de professor Ricky niet wou helpen maar uiteindelijk begrijpt Ricky dat de professor hem toch geholpen had.
Ricky had 10 op 10 op zijn werkje gekregen en wou de professor gaan bedanken. Maar de professor was ontsnapt uit de instelling en de ministers waren naar hem op zoek. De professor had namelijk gezegd dat hij naar een andere wereld zou kunnen vliegen en dat op die wereld ook leven was. Die wereld, ze noemen die Titania, was zichtbaar van op de wereld waar ze zelf woonden (Europa). Ze dachten ook dat Ricky wist waar de professor was, maar dat was niet zo. Intussen hadden ze ook de ouders van Ricky in de gevangenis gestoken.
De ministers wilden niet dat iemand nog probeerde naar die wereld te vliegen omdat het te gevaarlijk was. Daarom wilden ze de professor vinden en tegenhouden om hem terug in het gesticht te steken.
De professor deed dat hij gek was, maar hij was dat eigenlijk niet. In het geheim was hij al lang bezig om een vliegtuig te bouwen om naar de andere wereld te vliegen.
Op basis van een berichtje dat de professor aan Ricky had gegeven, wist Ricky de professor toch te vinden.
Dan ziet Ricky de machine die de professor heeft gemaakt: de heli-schroef-a-flap-trap-tor. Dat is een bizar toestel waarmee ze tot aan de wereld Titania zouden kunnen vliegen. Als ze dan bewijs konden meebrengen van leven op Titania, dan zouden de ministers de ouders van Ricky moeten vrijlaten. Dat is het plan. Verder zijn ze ook ongerust over een stip aan de hemel die altijd maar groter lijkt te worden en zo beginnen ze aan het avontuur...

Hoe vind ik het boek

Mijn mening
Het is eigenlijk wel interessant en avontuurlijk. Soms is het ook grappig. Maar na een tijdje is het wel ingewikkeld. Er doen veel personen mee en soms is het verhaal in het verleden. Daarom ben je soms de draad kwijt. Het zou misschien beter zijn als het wat dunner was met minder personen. Het is interessant omdat je soms dingen te weten komt over aantrekkingskracht en planeten. en als je houdt van de avonturen die hij beleeft. Voor mensen die dat leuk vinden is het dus een aanrader. Persoonlijk vond ik het niet zo tof. Plus het duurt lang om uit te lezen.
Ik zou volgende keer een boek pakken dat een prijs heeft gewonnen want die zijn waarschijnlijk toffer.
* klik hier om dit vlak te wijzigen *
De passagiers van heli-schroef-a-flap-trap-tor:
Ricky: de jongen die meestal met het vliegtuig vliegt. Hij is van Europia en hij is moedig. Hij is de belangrijkste persoon in het verhaal.
Professor Eustachius: een slimme professor die het vliegtuig heeft uitgevonden. De professor is eigenlijk een inwoner van Callisto die jaren geleden geland is op Europia. Het is eigenlijk niet echt een professor maar een luitenant van Callisto die 90 jaren geleden geland is op Europia.
Abke: de dochter van de president van Titania. Ze is heel vriendelijk en eigenlijk ook een beetje verliefd op Ricky.
Zeger: is een jonge pioot van Callisto die indruk wil maken op zijn papa. Na een aanval op het luchtschtip
slaagt hij er in om aan boord te komen. Hij wordt al snel goede vrienden met Ricky en de andere personen op het luchtschip.
Eufrazie: de huishoudster van de professor, maar eigenlijk is zij de vriendin van de professor.

Wie is Ricky

Ricky van de Ruigerots
Ricky is een jongen van ongeveer 11 jaar en zit in het zesde van de lagere school. Hij wil later uitvinder worden. Hij heeft nu ook al wat dingen uitgevonden bijvoorbeeld een machine om insecten te doden.
Hij is ook een fan van professor Eustachius.Hij wordt de assistent van die professor en mag soms met die zijn luchtschip vliegen.
Hij word ook verliefd op Abke en een vriend van Zeger.. Samen zorgen ze ervoor dat alles goed afloopt.

Hoe Ricky de wereld redde

De aanval van Callisto
Er zijn eigenlijk 3 werelden. Europia, de wereld waar Ricky vandaan komt en ten tweede Titania, die zichtbaar is van Europa. Ten derde Callisto. Die is ook zichtbaar van op Europia, maar enkel als een lichtgevende stip. Die stip die lijkt altijd maar groter te worden, maar de mensen van Europia en ook van Titania weten niet niet dat het eigenlijk ook een wereld is.
De mensen van Callisto willen de andere werelden te veroveren. De inwoners van Callisto hebben betere technologie en dus vliegtuigen met wapens om andere planeten te veroveren. Helaas, is de zwaartekracht anders op Callisto dan op Europia en Titania zodanig dat hun toestellen daar na een tijdje kapot gaan. Ricky gebruikt de heli-schroef-a-flap-trap-tor om de admiraal van Callisto tegen te houden totdat de geweren niet meer werken. Dan moeten ze zich haasten om zo snel mogelijk terug te keren naar Callisto of ze zitten voor eeuwig vast op Europia.