Mysterieuze halve brug1/3

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Donderdag 21 Februari 2018 |

Mysterieuze halve brug ZOSPANNINGRGT VOOR SPANNEND TAFEREEL

In het boek van Do Van Ranst bezoekt een meisje s'nachts de brug waar haar opa op mysterieuze wijze is gestorven. Op dat moment rijdt een auto in haar huis.
De mooiste scene in het verhaal
De scene met de halve brug is de mooiste uit het boek "Mijn vader zegt dat wij levens redden" van Do Van Ranst. In weinig pagina's is het de schrijver gelukt om zowel drama, spanning en humor te combineren.
Een gezin van drie woont samen met de grootmoeder juist bij een brug die maar half afgewerkt is. Het huis bevindt zich in een gemene bocht juist voor de oprit van de brug. Hierdoor hebben reeds een groot aantal bestuurders tegen het huis gebotst. De vader grapt de situatie door te stellen dat hun huis levens redt bij elke botsing. Indien het huis er immers niet zou staan, konden onoplettende bestuurders van de brug te pletter storten.
Het meisje was nog nooit getuige van zo een botsing, en vind de verhalen van papa wel spannend
Lang geleden was de opa op mysterieuze manier om het leven gekomen op de brug. Op afraden van haar ouders, sluipt het meisje geregeld 's nachts het huis uit om de plaats te bezoeken waar opa is gestorven.
Op een nacht, wanneer ze opnieuw de brug wil bezoeken, wordt ze echter lastig gevallen door een aantal jongeren. Wanneer het haar lukt om van hen te ontsnappen loopt ze snel terug naar huis. Daar ziet ze haar mama in paniek haar opwachten. Ze denkt dat ze betrapt is.
Plots ziet ze ook een grote stofwolk aan het huis.
Wanneer ze dichterbij gaat, ziet ze dat opnieuw een wagen tegen het huis is gebotst.
Het meisje heeft plots een blij gevoel. Het is immers de eerste keer dat ze een botsing ziet waarover papa al zoveel verteld heeft. Ze beseft ook dat niet enkel het leven van de bestuurder mogelijks is gered, maar ook het hare of dat van de jongeren. Stel je voor, dat de wagen niet tegen het huis had gebotst, maar iets verder tegen haar of tegen de jongeren.
Met een glimlach op het gezicht gaat ze haar papa helpen om de wagen uit het huis te duwen.
Op dat moment denkt ze ook, was ze misschien toch niet betrapt?
Om dat te weten te komen, lees je best zelf het boek ...

RVdM - TVdS

Mysterieuze halve brug redt levens

door Mijn Naam