Trump word President.

rellen in Jeruzalem.

Trumpt vs Kim Jong-un

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Trump word president.

Je hebt het goed gehoord, Donald Trump is gisteren verkozen tot 45ste president van de verenigde staten.
door Ramet Yoran
Waar Maar waar Hillary Clinton werd niet verkozen tot president, ook al had ze twee miljoen stemmen meer dan haar tegenstander Donald Trump. nog nooit in de geschiedenis is de voorsprong van een niet
verkozen kandidaat zo groot. Volgens de recente berekening van onpartijdige Cook Political Report staat de teller voor Clinton momenteel op p 64.223.958 stemmen. Trump heeft er 62.206.395. er is een verschil van 2.017.563 stemmen. onlangs de het grootte verschil heeft Clinton de handdoek ik de ring moeten, gooien wegens het kies systeem in Amerika.
wie het meeste stemmen heeft in een staat krijgt een "kiesman" bekijk dit als een 1 punt voor een verkiezingskandidaat.
Trump profiteert duidelijk van dit aparte systeem. zo haalde Trump 306 stemmen. zo heeft trump gewonnen in de staten Alaska,
Montana, North Dakota, Idaho, Wyoming,
South Dakota, Nebraska,
Iowa (swing state) Missouri, Oklahoma, Texas, Arkansas,
Tennessee, Mississippi, Georgia, North Carolina, Kentucky, Tennessee,
Ohio (swing state) West Virginia,
Wisconsin, Utah en Arizona.
Niet iedereen was blij met de overwinning van Donald Trump. Het is zeer duidelijk dat de verkozen president en ik veel verschillen zegt de huidige president Barak Obama. Maar Obama zegt dat alle Amerikanen in hetzelfde team zitten, we zijn allemaal eerst en vooral Amerikaan.. hij herhaalde de woorden van Clinton"Vechten voor wat goed is, is het waard" ik heb ook al verkiezingen verloren zegt hij. dat is hoe de politiek nu eenmaal werkt we slikken het en proberen volgende keer opnieuw om de mensen te overtuigen dat wij gelijk hebben.
Obama heeft vertrouwen dat ze als land blijven verder groeien. en hoopt dat de volgde president Donald John Trump daar voor gaat zorgen. Hij drukte ook uit hoe trots hij is op zijn kandidaat opvolger, er zij veel mensen die naar haar opkijken , haar kandidaatschap zend een grootte boodschap uit naar onze dochters dat ze grote dingen kunnen bereiken.

oorlog doorTrump ?

Ramet Yoran
PALETIENA.
Rellen breken los in Palestina na de
Amerikaans president Donald Trump, de de stad Jeruzalem erkend heeft als hoofdstad van Israël.
Op meerdere plaatsen in Palestina zijn intussen rellen uitgebroken. uit protest tegen, trump zijn de Palestijnen donderdag morgend een staking begonnen. Op meerdere plaatsen in Palestina zijn donderdag rellen uitgebroken tegen de beslissing van Amerikaans president Donald Trum. hij heeft Jeruzalem als officiële hoofdstad van Israël gemaakt. er worden veel problemen gemeld zo worden er stenen gegooid autos in brand gestoken, Amerikaanse en Israëlische vlaggen in brand gestoken en foto van trump in brand gestoken. honderden Palestijnen zij op straat gekomen om te protesteren tegen de het besluit van Trump. In Bethlehem zou het intussen ook tot gevechten zijn gekomen tussen Israëlische agenten en Palestijnsen. er zijn intussen ook exstra troepen gestuurd naar Palestijns gebied.
Dit is de kop voor de foto hieronder
Trump onzeker over voortzetten nucleaire deal met Iran.
De Amerikaanse president Donald Trump bedenkt zich op de op het intrekken van zijn steun voor de deal met Iran over het nucleaire programma.Dat zei hij donderdag tijdens een vergadering met de militaire leiders van de Verenigde Staten.
We mogen niet toestaan dat Iran nucleaire wapens krijgt zegt Trump. Iran steunt terrorisme en exporteert geweld en chaos naar het Midden-Oosten. Daarom moeten we Irans doorlopende agressie en nucleaire stoppen. Of Trump zich terugtrekt uit de deal met Iran liet hij niet weten, maar hij zei dat er snel nieuws zou volgen.

Trump vs Kim Jong-un

door Ramet Yoran
Trump tegen Kim Jong-un: "Mijn kernwapenknop is groter"
Trump heeft in een tweet dreigende oorlogstaal gebruikt tegen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. de knop staat klaar op mijn bureau. Dat is geen dreiging, zei Kim Jong-un. we zullen de kernwapens enkel en alleen gebruiken uit verdedging zei hij.

Pakistan krijgt geen steun meer

door Ramet Yoran
Met zijn eerste tweet van het nieuwe jaar heeft de Amerikaanse president Donald Trump bondgenoot Pakistan. Amerika steunt Pakistan nun al vijftien jaar en heeft meer dan 33 miljard dollar aan hulp gegeven.
Zij hebben ons niets teruggegeven behalve leugens en bedrog, en onze leiders voor dwazen gehouden. Zij bieden onderdak aan terroristen op wie wij in Afghanistan jacht maken, met weinig hulp. Gedaan daarmee.? zijn de woorden van Donald Trump.
De tweet van Trump is het voorlopige hoogtepunt in oplopende spanningen tussen beide landen.
De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken liet weten aan de vs om terreurorganisatie al-Qaida te decimeren ( sterk gedund) om in ruil wantrouwen te krijgen. Pakistan ontkent de Amerikaanse beschuldigingen al lang, en verwijt de VS op zijn beurt voorbij te gaan aan het feit dat duizenden Pakistanen zijn omgekomen in de strijd tegen de terreur.