De heerlijkste Nutella koekjesrecept

9/18

Lees de roman van Rodaan Al Galidi

10/18

MORTSEL-Oude goudmunten gevonden

12/18

Het weer
Zon en wolken
Temp: 7 C
Wind: N3
Zondag 19 November 2017 | DenPinarKrant.be , Antwerpen, sinds 1987 | 1,70 euro

Gezinsdrama in Aarlen

Zaterdag 18 november zijn er twee dodelijke en 1 gewonde slachtoffer gevallen bij een ernstig verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een gezinsauto.
Minister van verkeer- en wegen
AARLEN - Als woordvoerster van dit ernstig ongeval verklaren wij een verder onderzoek. Na het vastleggen van de identiteiten is er sprake van zelfmoord. Altans zijn er nog geen concrete bewijzen.
Rond dat tijdstip reed de gezinsauto met 3 passagiers op de Ruimtesweg en reed de vrachtwagen op dezelfde weg tegemoet. Door nog onbekende oorzaak reed de gezinsauto de vrachtwagen frontaal op de vrachtwagen.
De auto raakte zwaar beschadigd en de 2 inzittenden overleden ter plekke aan hun verwondingen. De derde slachtoffer Nuria (8) kreeg zware verwondingen en werd gebracht naar het ziekenhuis in Aarlen centrum.
de betroffen 54-jarige moeder en 57-jarige vader, zijn beide afkomstig uit Irak.
Na onderzoek door de lokale politie en inspecteurs werd vastgesteld dat de gezin in het verleden een traumatisch moment heeft meegemaakt met een vrachtwagen. Het gezin zou enkele jaren terug gesmokkeld zijn naar België door behulp van een vrachtwagen.

Yantars Varaher, minister van verkeer-en wegen verklaart dat dit ongeval gelijkaardig zou zijn met
een zelfmoord. 'Er zijn geen bewijzen van zelfmoord, maar een verlossing van hun ernstig verleden is het zeker en vast wel'.
De conventie van Genève stelt vast dat het gezin zich heeft aangemeld bij aankomst in België. Ze zijn erkend geweest als vluchteling. Na een dossieronderzoek werd vastgesteld dat er sprake was van mensensmokkel. De lokale politie beweert dat er ook mensenhandel aanwezig was.
De zaak wordt verder onderzocht.

Nuria (8) wordt onder controle gehouden in het ziekenhuis van Aarlen centrum. Wat er verder met haar zal gebeuren is nog een vraag. Elke Roeters, psycholoog van het ziekenhuis Aarlen centrum
wilt dat Nuria (8) wordt opgenomen in een pleeggezin. ' Ze moet mentaal sterk staan en dit kan alleen door een gezonde opvoeding' zegt Elke Roeters.

De ouders worden maandag 20 november 2017 begraven in het kerkhof van Aarlen om 14.00u

Vluchtelingen en migranten

Pilske Panne
Elke dag nemen overal ter wereld mensen de moeilijkste beslissing in hun leven: ze besluiten hun huis te verlaten in de hoop elders een beter leven te kunnen leiden.
Vluchtelingen zijn kwetsbaar. Daarom hebben zij extra bescherming nodig. Amnesty zet zich ervoor in dat vluchtelingen en migranten een goede behandeling krijgen en dat hun rechten niet worden geschonden.

HET PROBLEEM
Vluchten brengt veel gevaren met zich mee. Sommige vluchtelingen worden bij aankomst in een ander land gearresteerd, anderen krijgen te maken met racisme, xenofobie en

DISCRIMINATIE EN RACISME
De wijze waarop politici, autoriteiten en de media over vluchtelingen en migranten oordelen is van grote invloed op de wijze waarop de samenleving op hen reageert.
Twee doden bij ongeval tussen vrachtwagen en gezinsauto
.
.

Gespecialiseerde hulp gezocht

Jana Rutters
Vluchtelingen worden heel vaak behandeld als migranten. De trauma's die sommigen hebben opgelopen in hun thuisland is van minder belang. 'Maar ooit komt de pijn van die wonden opnieuw boven.'

TWEE OP TIEN GETRAUMATISEERD
vastgesteld uit de studie Psychologische trauma's.

Mensenhandel in India: 89 vermisten

Pieter Poster
Volgens de mededeling werden er 89 mensen in dozen in vrachtwagens gezet.
De Indiërs die opgestapeld in dozen zaten kregen geen lucht na 4 uur wat aanleiding was dat 60 Indiërs stikten.
De vrachtwagens hadden tot de grens niets door van het incident dat aan het gebeuren was. Aan de grens van India- Bangladesh was er strenge controle. De douanes waren allemaal voorzien van led lazer stralen die warmte konden opnemen. Ook door middel van politiehonden werd de mensenhandel stop gezet.
Na onderzoek bleek dat de politiehonden de geur van de lijken hadden geroken.

Het is nog niet duidelijk wie achter dit mensenhandel zit. Minister van Informatie Malik Kuta kijkt wel in de richting van het dienstplicht in India