Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

huil baby's

Vrijwel alle baby's huilen. Het huilen van een baby neemt de eerste weken na de geboorte toe rond de 6 weken. Huilen tot 1,5 tot 2 uur per dag wordt als normaal beschouwd.
door Mijn Naam
Normaal huilgedrag is:
leeftijd 2 weken: 1 tot 1,5 uur per dag;
leeftijd 6 tot 8 weken: 2 tot 2,5 uur per dag; na de leeftijd van 3 tot 4 maanden neemt het huilen af naar 1 tot 1,5 uur per dag.
symptomen:
- Een huilbaby of overprikkelde baby slaapt vaak slecht. Hij vindt het moeilijk om in slaap te vallen en maait vaak onrustig met de armpjes. - - Huilbaby's drinken vaak onrustig en spugen regelmatig.
- Huilbaby's zijn erg onrustig in hun bewegingen en overstrekken vaak. - Huilbaby's zijn vaak moeilijk te troosten.
tips:
Zorg ervoor dat de dag voor uw baby voorspelbaar wordt. Dat betekent niet voeden en slapen op vaste tijden, maar voeden, spelen en slapen in een vaste volgorde. Wanneer u uw baby troost, doe dit telkens op dezelfde manier. Zo zorgt u ervoor dat de dag voor uw baby voorspelbaar wordt. Zorg voor een rustige omgeving met weinig prikkels.
Observeer uw kind en kijk naar tekenen van vermoeidheid.bleek worden, afwenden of wegkijken,
drukker worden, jengelen, gapen of in de ogen wrijven.
waar kan je terecht:
De kinderarts ziet regelmatig huilbaby's op de Huilpoli. Hij of zij zal uitgebreid vragen naar de klachten van uw baby. Ook wordt uw baby volledig lichamelijk onderzocht. Soms komt uit dit gesprek en/of uit lichamelijk onderzoek het vermoeden dat er een onderliggende oorzaak is. In dat geval bespreekt de kinderarts dit met u. De kinderarts zal daar onderzoek naar doen en/of een behandeling starten.
In de meeste gevallen wordt er geen onderliggende (lichamelijke) oorzaak gevonden.
Worden er bij het standaard lichamelijk onderzoek geen bijzonderheden gevonden, dan is laboratorium onderzoek niet nodig.
Na het bezoek aan de kinderarts heeft u een afspraak bij de pedagogisch medewerker die veel ervaring heeft met huilbaby's. Gekeken wordt of er praktische tips zijn die u kunt gebruiken in de thuissituatie, waardoor de baby minder zal huilen. Als er sprake is van ontroostbaar huilen, kan zij u tips geven hoe uw baby te troosten.

oorzaken

door arsil en esra
1) Vieze luier
Laten we eerlijk zijn, jij zou het ook niet fijn vinden om in een vieze broek te moeten liggen. De ene baby kan een vieze luier minder goed verdragen dan de ander en zet het op een krijsen. Maar gelukkig is deze situatie makkelijk te onderzoeken en op te lossen.
huilbaby's
2) Slaap
Veel baby's raken oververmoeid omdat we denken dat ze vanzelf wel gaan slapen als ze moe zijn. Soms lukt dit niet en heeft je baby rust nodig voor zijn dutje. Let dus goed op slaaptekenen, zoals gapen en in de oogjes wrijven, dan ben je een huilbui voor. Bekijk ook ons slaapschema zodat je kunt zien of je baby genoeg slaapt.
3) Geknuffeld willen worden
Je baby houdt ervan om zo dicht mogelijk bij je in de buurt te zijn. Als je baby niet ophoudt met huilen, probeer hem dan eens dicht tegen je aan te houden en tegen hem te praten. Misschien was dat net even wat hij nodig had. Geen zorgen, in de eerste maanden kun je je baby écht niet teveel aandacht geven.

eigen mening

door Mijn Naam
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

voorbeeld

door Mijn Naam
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.