Miss België Angeline Flor Pua (22) overleefde aanslag in Zaventem

Bejaarde vrouw die dagenlang niemand kan verwittigen dat haar zus

Privédetective die mee naar Maddie McCann zocht

Het weer
50 % regen
maandag 15 januari

Miss België Angeline

Angeline Flor Pua, 22 met Filipijnse roots, mag zich een jaar lang het mooiste meisje van ons land noemen. Pilote in spé, harde werkster, meertalig, brein en schoonheid.
Yasmine Moussaoui
?Ik heb geleerd hard te werken. Daardoor wist ik bij de bank ook 100.000 euro los te krijgen voor mijn opleiding.?
En daar is ze bijna in geslaagd. Miss België zit in haar laatste jaar van ?Piloot in de burgerluchtvaart?. Anders dan bij Missen die van een carrière als stewardess dromen, is de stuurknuppel voor haar dus nabij. Al kan haar nieuwe titel daar wel verandering in brengen.
?Ik ga mijn studies proberen te blijven combineren met deze titel. Maar mocht het niet mogelijk zijn, dan stel ik alles even uit. Want ik wil echt een goede ambassadrice voor ons land worden. Ik wil er alles aan doen om België te vertegenwoordigen.? En dat kan ze in verschillende talen. ?Naast Nederlands, behelp ik me behoorlijk in het Frans, spreek ik Engels en Filipijns. Dus dat is wel oké.?
Op 22 maart 2016 was je in de luchthaven van Zaventem, toen er twee bomaanslagen gebeurden. Hoe heb je die dag beleefd??


Ik was die ochtend aan de slag als ?curing agent? - dat zijn de medewerkers die de reizigers verder helpen. Ik heb geluk gehad: de explosie gebeurde vlakbij en toch raakte ik niet gewond. Er heerste totale paniek. Rondom mij lagen gewonde mensen op de grond. Ik wilde de slachtoffers helpen, maar dat kon niet.
We moesten ons gedeisd houden, uit vrees voor nog meer explosies. Die aanslagen hebben mij diep geraakt. Eigenlijk kan ik er pas sinds kort openlijk over praten.?

Australische bad boy

Yasmine Moussaoui
De Australiër kreeg geen wildcard voor de Australian Open, waarna hij op eigen bodem strandde in de laatste kwalificatieronde na een nederlaag tegen de Italiaan Lorenzo Sonego (6-1, 6-7, 6-4). Na afloop sprak hij de pers toe en zijn uitspraken waren er andermaal niet naast. ?Ik tel gewoon mijn geld, dat is wat ik doe?, zei de 25-jarige Tomic, die ooit als grote belofte werd gezien maar intussen is afgegleden naar de 142ste plaats op de ATP-ranking. ?Doe maar eens na wat ik heb gedaan. Verdien maar een keertje 13 of 14 miljoen. Succes ermee. Bye bye?
Dit is de kop voor de foto hieronder
De zussen woonden al hun hele leven in Olen en waren graag gezien in het dorp. Maria werkte jarenlang als kleuteronderwijzeres. De oudste zus baatte het café ?In De Kroon? uit. In 2002 sloot ze het café voorgoed, maar de zussen bleven wel in het pand wonen. De twee zijn elkaar al die tijd trouw gebleven en weken niet van elkaars zijde. Ze worden dan ook samen begraven, volgende week donderdag in Olen.

Privédetective

Yasmine Moussaoui
Een van de privédetectives die de ouders van het verdwenen Britse meisje Maddie McCann aantrokken om hun dochter terug te vinden, is in verdachte omstandigheden teruggevonden in zijn huis in het Engelse Guildford. De man maakte de familie McCann honderdduizenden ponden afhandig, zonder zijn werk te doen.
De 56-jarige Kevin Halligen begon in

Bejaarde vrouw ook gestorven

Yasmine Moussaoui
De ene zus kon niet zonder de andere. Nadat Maria Boeckx (81) donderdag levenloos werd aangetroffen in de gang van haar woning in Olen terwijl haar oudere zus boven in bed lag en niet in staat om een ziekenwagen te verwittigen, is ook ?Jenneke? (84) overleden.De postbode merkte donderdag op dat de brievenbus al enkele dagen niet leeggemaakt was. De twee zussen waren normaal altijd thuis en gingen meermaals per dag in de brievenbus kijken. Ook hun wagen stond nog gewoon op de oprit. In de ziekenhuizen in de buurt bleek niemand van de zussen opgenomen en dus ging de wijkagent langs. Die vond het levenloze lichaam van Maria (81). De vrouw lag vermoedelijk al enkele dagen dood in de gang. Haar zus ?Jenneke? lag boven in bed met tekenen van ondervoeding en had al die tijd niemand kunnen verwittigen. Gisteren overleed ook zij in het ziekenhuis van Herentals, nochtans was haar toestand stabiel. Bij geen van beiden is er sprake van kwaad opzet.