Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

verwachtingen

Er is een meisje, Sofie van 19 jaar dat een heel onrustig leven heeft
door Amber Van Frausum
Sofie zit in het treinstation. Ze wil een broodje kopen maar er staat een lange rij voor haar en de trein komt nog binnen de vijf minuten aan.
De trein was aangekomen maar had weer voor de zoveelste keer vertraging. De trein was eindelijk aangekomen en ze botste opeens tegen een jongen genaamd Matte. Hij smoste koffie over haar broekpak dat ze mocht aandoen van haar moeder op de speciale dag dat ze haar rijexamen ging afleggen. Het was 25 juli. Matte besloot haar weg te doen naar de rijschool want hij werkte daar bij om een centje extra te verdienen. Matte zou alles uitleggen aan Vermeulen, hij is de baas van de rijschool.
Sofie is geslaagd voor haar rijexamen. Ze ging daarna nog met Matte naar het park en keerde dan richting thuis want haar moeder was al ongerust.

Sofie is haar rijbewijspapieren kwijt geraakt en belde de rijschool,er nam een vrouw op die slecht gezind was en zei dat het veel werk was om alles terug te vinden maar ze ging het doen. Even later belde Matte en zei dat ze d papieren in het park vergeten was. Ze ging s' avonds langs op zijn kot om haar papieren op te halen. Matte vroeg als ze bleef slapen maar dat deed ze niet.
Sofie gaat een zwangerschapstest halen omdat ze zich nooit goed voelt in haar buik. Ze gaat er een halen in de apotheek, het was een lieve vrouw aan de kassa dat geen vragen stelde. Ze deed de test en bleek zwanger te zijn. Na veel opzoek werk op de computer ziet ze staan dat niet alle testjes betrouwbaar zijn. Dus ze besluit om nog een test te halen maar deze keer was het geen lieve verkoopster maar een vieze man. Ook deze test vertelde niets nieuw. Ze is zwanger door Matte, maar hij weet er nog niets van
Sofie zit achter haar computer te kijken naar sites van tienermoeders. Ze kon het maar moeilijk begrijpen dus gaat wandelen met haar dolmatiër. Tijdens de wandeling denkt ze na over haar keuze als ze het kindje gaat houden of niet. Ze was ondertussen al langer dan een maand met Matte. Hij had haar een houten krokodilletje gegeven, ze had het aan haar rugzak gehangen. Matte vertelde vaak verhalen over krokodillen.

Beste vriendin

door Amber Van Frausum
Sofie belde s' nachts om twee uur haar beste vriendin en vertelde dat ze zwanger is. Saskia zit in Australië om haar zesde jaar over te doen. Saskia bemoeide haar te hard met Sofies leven. Ze begon ook nog over Lex, een jongen met een rosse haarkleur.

Sofie leerde Alexander de Bruine (Lex) kennen op de speeltuin toen ze jong waren. In de speeltuin was er een leuke schommel en Sofie had haar papa juist overtuigd om mee te komen om haar te duwen op de schommel. Op dat moment zat Lex op de schommel en wou er niet afkomen. Sofie maakte een drama en begon te schreeuwen haar papa zette har in een zandbak. Opeens stond de jongen voor haar en vroeg als hij even haar papa mocht lenen om hem te duwen op de schommel omdat hij geen papa meer heeft.

Uiteindelijk na het drama is er liefde ontstaan. Ze zaten samen in de lagere school en het middelbaar tot hij van school veranderde in het derde. Sofie liet hem in de steek door haar nieuwe vriendin Saskia.
Dit is de kop voor de foto hieronder
Het was bijna eindejaarsbal. Sofie en Saskia gingen al weken voordien shoppen. Sofie vond een mooi lang rood kleed met en diepe decolleté en 2 splitten aan de zijkant. Lex had Saskia meegevraagd maar ze weigerde.

Lex vertelde Sofie dat Saskia niet wou. Natuurlijk was Sofie heel verdrietig dat haar beste vriendin het voor haar verzwegen had maar ze vonden het de moeite niet om er ruzie over te maken. uiteindelijk wou Sofie niet gaan omdat ze geen date had tot haar knappe broer haar mee vroeg.
Matte vertelde tegen Sofie dat hij over een week, drie weken naar Ierland zou gaan. Sofie vroeg met wie en hij antwoordde met zijn kliekje. Natuurlijk zat zijn ex erbij, Evelien. Sofie was woedend en verdrietig tegelijk.

De dag van het afscheid is aangebroken. Matte zou de volgende dag vroeg meten vertrekken naar het station om naar het vliegveld van Charleroi te gaan. Ze namen afscheid en Sofie begon te huilen, hij gaf het geen aandacht en nam snel zijn spullen om naar huis te vertrekken.

Donkerpaarse tulpen

door Amber Van Frausum
Na de drie weken Matte missen is Sofie eindelijk aangekomen op het station om hem op te halen. Ze ziet matte staan en in zijn rugzak zitten donkerpaarse tulpen. Paars is haar lievelingskleur en tulpen haar lievelings bloemen. Ze rent op hem af en knuffelt hem, ze is eindelijk terug in haar vertrouwde omgeving en zegt: WE hebben je gemist!

Kop artikel rechter kant

door Amber Van Frausum
De volgende dag ging Sofie vroeg naar het perron om snel nog eens afscheid te kunnen nemen. Dit vond Matte niet leuk. Evelien zijn ex kwam ook aan, het is een mooi meisje met dikke billen ze was ook zon gebruind. Ze knuffelde Matte en ze gaf hem haar felblauwe rugzak.

Sofie was razend dat ze hem knuffelde. Ze wou Evelien lagen maar deed het toch maar niet. Maar ze dacht na en zei in haar zelf:het is niet voor niks zijn ex.
Hun trein was er en ze moesten vertrekken, Matte wou Sofie nog een afscheidskus geven maar dat werd verstoord door Evelien.

Het was een zeer akelig afscheid.