Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
23-11-2017

Granny Smith News

in dit deel vind je alles over de teelt van Granny Smith
door Maxime
De Granny Smith staat in bloei in Mei en April. De appels worden geplukt van eind september tot eind oktober.Oogsten is meestal plukken met de hand.Pesticiden is uiteraard niet goed voor de natuur, maar een voordeel
voordeel van de chemische vloeistof is dat de appel wel in mooie staat blijft.
Door dat het Pesticiden slecht voor de insecten kunnen de bijen niets bestuiven, dat is immers een belangrijke taak. De bijen zullen immers sterven als ze de appel proberen te bestuiven zullen ze sterven, en dat is rampzalig voor de natuur. Maar bon we dwalen te ver af van ons onderwerp. De gevaren tijdens de appeloogst zijn onderanderen insecten (daarom gebruiken ze pesticiden) dat de appels rot worden is uiteraard niet goed.

verwerking

door Maxime,jelle,
Bewaring van de Granny Smith:Appels worden voornamelijk bewaard in koelcellen met CA en kunnen tot wel 12 maanden worden bewaard onder CA/ULO! Appels blijven in goede conditie bij temperaturen tussen 0 en 5 ÂșC, afhankelijk van het ras. Om vochtverlies zoveel mogelijk te beperken wordt geadviseerd om appels bij een hoge luchtvochtigheid van 90-95% te bewaren. Appels reageren over het algemeen zeer goed op verlaging van O2 en de verhoging van CO2(CA bewaring). Gekoelde appels produceren doorgaans weinig ethyleen zolang ze niet rijpen.ULO staat voor Ultra Low Oxygen. ULO-koelsystemen werken met een lage concentratie zuurstof. Uw producten kunnen langer bewaard worden en u beschikt over de beste controle over de kwaliteit van het te koelen product. IVL is gespecialiseerd in het bewaren van appels en peren. Wanneer langere houdbaarheid van uw producten een vereiste is, is koeling met gebruikmaking van ULO een ideale oplossing.Overigens gaat de opslag veelal nog wat verder omdat naast het zuurstofniveau ook het kooldioxide gehalte en soms het ethyleen -) worden gecontroleerd. Derhalve gebruikt men ook wel de term Controlled Atmosphere (CA) opslag.
een Granny Smith hieronder
gehalte moet worden gecontroleerd. Derhalve gebruikt men ook wel de term Controlled Atmosphere (CA) opslag.hoelang blijft de appel goed?:Wel Het hangt er wel vanaf hoe rijp de appel geplukt is, en hoe de conditie van de vrucht is? je kunt verschilend dingen maken van granny Smith zoals appeltaart,Smoothie.
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

een appeltaart zie je hier naast

transport

door Maxime,vince
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.