Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Vecht in het verzet!
Vecht in het verzet!

De bevrijding is in zicht!
Julia Schenk
Op 6 juni 1944 zijn er Amerikaanse, Britse en Canadese troepen op de stranden van Normandiƫ geland om het land te bevrijden.
Men voorspelt dat Nederland ook snel bevrijd zal zijn van de oorlog. Dit komt omdat dit het begin zal zijn van de bevrijding van west Europa. De troepen zullen steeds verder Europa in trekken. Cherburg is al bevrijd, drie weken na de landing op Normandiƫ, op 27 juni. Het was een groot verlies voor de Duitsers. Maar een grote overwinning voor ons, de geallieerden! De grote haven in Cherburg ligt echter wel nog in puin en men zegt dat er overal mijnen zijn geplaatst door de Duitsers. De haven is dan ook niet in gebruik.
Deze bevrijding zal tot meer positief nieuws lijden. Het plan van de geallieerden soldaten is om binnenkort ook Parijs te bevrijden. Laten we hopen dat dit lukt, want dan is de bevrijding voor Nederland in zicht!
opmaak door Meie Bonte

Joden in opstand

Julia Schenk
Joden in opstand

De opgepakte joden in Auschwitz moeten allemaal aan dwangarbeid deelnemen in de gaskamers en in de crematoriums, het zogeheten Sonderkommando. Omdat er een liquidatie voor de Sonderkommando op gang zou komen wilden de joden niet meer meewerken, en zijn ze op 7 oktober 1944 in opstand gekomen. De joden zijn met zelfgemaakte wapens tegen de SS ploegen gaan vechten. Er zijn drie SS'ers omgekomen die dag. Maar de joden hebben in deze strijd niet gewonnen. Er zijn 212 gevangen ontsnapt, maar er zijn die dag ook 451 gevangenen gedood door de SS. Zij worden nu waarschijnlijk nog bewaard door de SS.
Bevrijding komt dichtbij!
Kom in het verzet!
steun ons en help de hulpeloze.
Vecht mee met ons en iedereen die dat wilt!
Ga niet mee met de groep die je niet moet volgen.
Denk zelf goed na over de keuzes.
Ga alle plannen van Hitler tegen, het gaat niemand helpen!
Wil je vechten en strijden tegen de vijand?
Kom dan in het verzet!
Je doet het niet alleen, wij doen het samen
Samen sta je sterk
samen in het verzet is door
Julia Schenk

Drukkers gezocht

Meie Bonte
Om deze kranten te kunnen maken hebben wij mensen nodig die ze kunnen drukken. Al het apparatuur is er al, maar met extra hulp kunnen we meer kranten uitgeven en de mensen meer op de hoogte houden van het goede en slechte nieuws.Als u uzelf of uw echtgenoot wilt opgeven, ga dan naar iemand van het verzet toe. Iedereen is op de hoogte gesteld en kan u vertellen hoe u u moet aanmelden, waar het address is en wat u allemaal zou moeten doen!
HULP MET SPOED!

Het dagboek van Anne Frank

Meie Bonte
5 augustus 1944,
Gisteren zijn er een groep onderduikers gevonden in een achter huis. Ze hadden zich verstopt achter een klein appartement met als deur een boekenkast, zodat niemand de ingang zou kunnen vinden. Otto Frank, de vader van Anne Frank had een bedrijf. overdag moesten ze erg stil doen, zodat de mensen die nog in het bedrijf werkte niks zouden kunnen horen, maar toch zijn ze verraden. Anne's dagboek is gevonden, met daarin verhalen van elke dag en over hoe ze heeft overleeft. Hoe moeilijk en zwaar haar leven was, maar ook hoe dankbaar ze was dat ze konden onderduiken en niet worden opgepakt.Als ze worden ontdekt op 4 augustus worden ze gestuurd naar het strafkamp Auschwitz.