Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Maandag 8 januari 2018| Weetjes Krant | Weetje@vragen.be

Weetjes krant

Man (30) perst minderjarige af in Hasseltse stationsbuurt: Je geld of ik sla je in elkaar
door Mijn Naam
HASSELT - - Het openbaar ministerie heeft vrijdag in de Hasseltse rechtbank 40 maanden cel gevorderd tegen een 30-jarige Angolees voor drie feiten van afpersing. De man verblijft in de gevangenis en pleit onschuldig. De procureur had het over zware feiten.
onschuldig. De procureur had het over zware feiten.

Op 4 oktober 2017 wist de politie de verdachte op te pakken. Eerder die dag had hij een 14-jarige fietsende jongen op de Luikersteenweg in Hasselt tegengehouden. De minderjarige moest zijn geld aan hem afstaan, zoniet zou hij hem in elkaar slaan. De jongen gaf een kleine som af en ging meteen naar de politie. Op basis van het slachtoffer zijn beschrijving hadden de agenten al meteen een idee om wie het ging.
Het parket verdenkt de betichte van gelijkaardige feiten op 30 september en op 3 oktober. Toen sloeg hij toe aan Café Anoniem en aan de Bampslaan. Hij maakte amper een euro buit en bij het laatste feit bleef het bij een vuistslag. De man is geen onbekende bij de politie. In het verleden pleegde hij zelfs al als minderjarige gelijkaardige feiten en is er ook voor veroordeeld. De dertiger ontkende de misdrijven
In zijn nadeel speelt dat de slachtoffers hem allemaal formeel herkenden in een fotocollage en dat zijn alibi niet bevestigd werd. ?Een eerdere veroordeling bracht geen soelaas. Daarom vraag ik een zware bestraffing van 40 maanden?, aldus het parket. De verdediging vroeg de vrijspraak en wees op een verouderde foto in de collage.

Koppel krijgt haat?

door Mijn Naam
BRUSSEL - Het is een zeemzoet tafereel: de trotse ouders die op nieuwjaarsnacht met hun pasgeboren baby poseren voor de camera. Maar toen de foto even later online verscheen, liet de onderbuik van extreemrechts zich plots wel heel luid horen.
Ik hoop op plotse kindersterfte? Op haar achttiende zal ze al een terroriste zijn? of ?Schiet haar onmiddellijk dood?. Trotse ouders Alper en Naime Tamgac hadden zich wellicht andere reacties voorgesteld toen hun foto op de Facebook-pagina van de Oostenrijke krant Heute verscheen. Daarop zijn ze te zien met hun nieuwjaarsbaby Asel, die op 1 januari om 0.47 uur het levenslicht zag. Het was de eerste Weense baby van het nieuwe jaar.

De Oostenrijkse tabloid Heute greep snel in door de meest kwetsende reacties te verwijderen van haar Facebook-pagina, al bleek dat niet voldoende. Even later werd de reactie-functie dan ook uitgeschakeld.
Volk niet blij met President?
BRUSSEL - organisatie van leken van de machtige katholieke Kerk had tot de betogingen tegen president Joseph Kabila opgeroepen. Ze zijn niet blij met hun president en daarom kwamen ze in opstand, ze gingen protesteren maar er werd direct politie en militaire diensten ingeschakeld waardoor er 5 doden waren gevallen ze weten nog niet door wie er doden zijn gevallen. Er werd traangas gebruikt om de mensen bang te maken, maar het is nog niet bevestigd dat dit door de kerk of politie werd gebruikt
In de Congolese hoofdstad Kinshasa zijn zondag zeker acht doden gevallen in de marge van betogingen tegen president Joseph Kabila. Dat meldt een VN-bron. Die betogingen, waartoe de machtige katholieke Kerk had opgeroepen, waren verboden door het regime. Nog volgens de VN-bron werden een honderdtal mensen opgepakt. Volgens een eerdere offici√ęle telling van politie en regering kwamen een politieagent en vier burgers om. De organisatoren hebben het dan weer over zeker tien ge√Įdentificeerde doden en verschillende priesters die korte tijd opgepakt werden.

Levensloop teruggevonden

door Mijn Naam
BRUSSEL - Het lichaam van een 22-jarige Britse snowboarder, die al vier dagen werd vermist, is vrijdagnamiddag in de omgeving van een riviertje in Risoul in het Franse departement van de Hoge Alpen levenloos aangetroffen. Dat melden verschillende lokale media zaterdag.
De man werd op 2 januari als vermist opgegeven, nadat hij voor het laatste werd gezien aan de uitgang van een bar in het skigebied

Star Wars stijgt?

door Mijn Naam
BRUSSEL - Amper drie weken na zijn release heeft het achtste deel in de Star Wars-saga al meer dan 1 miljard dollar opgebracht. Het is allicht niet het laatste miljard, want inmiddels komt ook de merchandisingmachine op kruissnelheid. Star Wars gaat echter allang niet meer alleen over mensen naar de bioscoop lokken. Star Wars is cruciaal in de wereldwijde groeistrategie van moederbedrijf Disney.