Politiek:
p.4-10

Sport:
p.20-28

Tv-gids:
p. 38

Het weer
Zon en wolken
Temp: 6°C
Wind: NO
Woensdag 7 februari 2018 | iebemathiskrant.be | Gratis editie

Hond helpt tegen ADHD

Een Newfoundflander helpt tegen ADHD bij jongeren. Blijkt uit onderzoek op Kerel.
WAREGEM- Uit een onderzoek op Kerel uit Waregem werd getest als een Newfoundlander helpt tegen ADHD. Er werd voor 1 dag een Newfoundlander gestopt in de woning van Kerel die ADHD heeft.
Uit camerabeelden werd vastgesteld dat Kerel een hele goede vriend met de hond is geworden. Tijdens die periode heeft Kerel geen enkele agressie of woedeaanval gekregen.
RAAR!! Want uit vorige onderzoek werd er iets heel anders vastgesteld namelijk de jongen kon de agressie niet verbergen.
Nu hoe komt juist dat de Newfoundlander een goede vriend van een jongen of een meisje kan worden en de jongeren kunnen geruststellen? Wel een Newfoundlander is heel speels en grappig. Een Newfoundlander is een knuffeldier en aandachtstrekker.
De Newfoundlander heeft heel veel aandachtig nodig en doordat hij zoveel aandachtigt nodig heeft, heeft de jongen of het meisje automatisch de hond aandacht. De hond heeft ook hele lange haren. En hij kan ook van alles zoals: zwemmen, springen; lopen, met de bal spelen en knuffelen
Alles eigenlijk wat je met een hond kan doen en wil doen. Een Newfoundlander kan je vinden op het internet en bij hondenkwekers. De honden zijn niet zo duur en ze zijn een goed hulpmiddel tegen ADHD.

om hem aan te passen.
Dit is de kop voor de foto hieronder