Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Chauffeur ontslagen

De Lijn-chauffeur ontslagen omdat hij in vrije tijd met ambulance rijdt
Boubouh Mohamed Amin
Een buschauffeur die in zijn vrije tijd als vrijwilliger bij de brandweer van Melle met een ambulance rijdt, heeft van De Lijn zijn ontslag gekregen.
Volgens De Lijn respecteert hij de rij- en rusttijden niet door na zijn uren nog een rijdend beroep uit te oefenen, meldt VTM Nieuws. Wim Roose is in zijn vrije tijd ambulancier bij de vrijwillige brandweer van Melle. Hij kreeg op 17 januari een oproep voor een man die was gevallen op een Lijnbus. Volgens Roose hebben de twee controleurs van De Lijn die ter plaatse waren doorverteld dat Roose als ambulancier optrad. Omdat Roose een rustdag had, mocht hij geen personen vervoeren, zegt De Lijn. Gevolg: ontslag.
Wim Roose is al 25 jaar ambulancier en combineert dat al 17 jaar met een voltijdse job als buschauffeur. Maar een jaar geleden bleek dat ineens een probleem te zijn. ?Ze hebben me gevraagd om een aanvraag in te dienen om de twee te combineren?, vertelt Wim. ?Omdat ik op de aanvraag te veel uren had ingevuld, is die niet goedgekeurd. Daarna heb ik een tweede aanvraag ingediend, maar die is verloren geraakt.?
Toen Wim op 17 januari als ambulancier een interventie had in een lijnbus, werd hij door collega?s herkend. Dat leidde prompt tot zijn ontslag. ?Zijn aanvraag om de twee beroepen te combineren werd niet goedgekeurd en toch koos hij ervoor om ermee verder te doen?, klinkt het bij De Lijn. ?We hebben begrip voor de situatie, maar hij moet zich bewust zijn van het verhoogde risico. Sinds het busongeval in Sierre in 2012 zijn we daar streng in.? Wim ging in beroep tegen het ontslag, maar de directie bleef bij de beslissing om hem te ontslaan.
De Lijn houdt hier wel heel principieel vast aan de procedures. Een ontslag is een brug te ver. We bekijken nu met de juridische dienst of we naar de arbeidsrechtbank kunnen stappen.? Ook minister van Mobiliteit Ben Weyts reageert aan VTM nieuws dat een ontslag te ver gaat.

Kamillah dood op straat

Boubouh Mohamed Amin
De kleine Kamillah Jones is niet ouder dan 1 jaar geworden. De baby zat tijdens een wandeling met haar mama in haar kinderwagen toen een rottweiler in Inverell over een hek zou gesprongen zijn en Kamillah aanviel. Het meisje overleefde het niet.
Ida Boney, de tante van Kamillah, deed het verhaal op Facebook. Kamillah was met haar mama in de kinderwagen op weg naar haar grootmoeder, amper een paar straten verder. ?Er zijn geen woorden om te beschrijven hoe de moeder met heel haar lichaam vocht om haar babymeisje het leven te redden?, zei Boney. ?Onze familie verliest een kindje dat nooit de kans kreeg om haar leven te leven.?

De hulpdiensten werden om 14u20 opgeroepen naar Greaves street in Inverell, een goeie 400 km van Brisbane, nadat de rottweiler de baby had aangevallen. Het kind bleek levensgevaarlijk gewond. Ze werd nog afgevoerd naar het ziekenhuis, maar overleed onderweg aan haar verwondingen.

Aanvankelijk werd gezegd dat de hond die van het getroffen gezin, dat nog maar pas verhuisd was naar de buurt, zelf was en dat het dramatische incident zich had voorgedaan in hun tuin tijdens een barbecue. Maar dat koplte niet. De politie zegt nog altijd niet te weten wie de eigenaar van de hond is en onderzoekt de zaak.
Dit is de kop voor de foto hieronder

basket ring tegen speler

Boubouh Mohamed Amin
Basketbal is geen sport voor doetjes. Dat ondervond Alejandro Peralta, Paraguayaans international, in het WK-kwalificatieduel tegen Argentinië. Na een dunk van een tegenstander bevond Peralta zich nog onder de ring, toen het bord plots naar beneden kwam. De basketspeler kreeg het gevaarte op zich en ging prompt tegen de vlakte. Peralta bleef enkele minuten op het parket liggen, maar kon na verzorging gelukkig weer verder.

Flanman maxime is te vergelijken als een topsporter

Boubouh Mohamed A min
Hij was ongetwijfeld de meest opmerkelijke kandidaat bij ?Belgium?s Got Talent? vrijdagavond. Maxime Pans (21) uit Gent slaagde erin om liefst 24 flans naar binnen te werken in één minuut tijd. Al duurde dat wel maar heel even.
?Ik heb ontzettend veel berichten gekregen na de uitzending van vrijdag en ben een hele dag bezig geweest om ze te beantwoorden. Veel berichten van vrienden die me een ?Held? of een ?Legend? noemen, maar ook van mensen die ik totaal niet ken.? Negatieve reacties kreeg Maxime nog niet. ?Al zijn er wel mensen die me in bescherming willen nemen, dat vind ik wel lief.Het was niet niets met plankenvrees op een podium gaan staan voor 2000 toeschouwers. ?Ik had enorm veel stress en bovendien waren de opnames in het midden van de zomer. Het was ontzettend warm en de adrenaline stroomde door mijn lijf. Het gaf me wel een enorme kick en iedereen die me iets liet weten gaf me een pluim. Vierentwintig flans in een minuut is dan ook niet niets. Het is een beetje als topsport, maar dan in de voedingswereld.?