Hoogwater Parijs


30/01

Zeeopening in duinen van Ameland

20/01

Modder vulkaan

17/01

Het weer
wolken en regen
Temp: 7°
Wind: O
3/03/2018 | zelfkrantmaken.be

Dodental aardbeving Taiwan loopt op tot tien

Minstens tweehonderdzestig mensen raakten gewond. Een hotel in de kustplaats Hualien stortte gedeeltelijk in door de beving van 6,4 op de schaal van Richter.
door Jashan Singh
Een zware aardbeving voor de kust van Taiwan dinsdag heeft ten minste tien levens geëist. Meer dan tweehonderdvijftig mensen raakten gewond, meldt het National Fire Agency.
Bijna zestig personen zijn vermist. Meerdere gebouwen, waaronder een hotel in de kustplaats Hualien, stortten gedeeltelijk in door het natuurgeweld.

De beving van 6,4 op de schaal van Richter vond rond 23.50 uur (lokale tijd) plaats. Het centrum lag zo?n twintig kilometer ten oosten van het eiland.
De aardbeving vond plaats op een diepte van vermoedelijk tien kilometer en volgde op een reeks minder zware bevingen. Er is geen tsunamiwaarschuwing uitgegeven.Hulpdiensten zijn donderdag nog steeds bezig om overlevenden te redden, meldt persbureau AP. Ze gebruiken stalen balken om de gedeeltelijk ingestorte gebouwen te stabiliseren.
Volgens president Tsai Ing-wen blijven de hulpdiensten aan het werk tot alle overlevenden zijn gered.Beelden op sociale media tonen dat ook meerdere andere gebouwen en wegen zwaar zijn beschadigd. Twee bruggen in de stad mogen niet meer worden gebruikt omdat er barsten in zitten. Op de aardbeving volgden zo?n tweehonderd naschokken, meldt persbureau Reuters.
* klik hier om dit vlak te wijzigen *

Uitbarsting Sinabung

door Jashan Singh
Sumatra

De Sinabung is actief sinds 2013 . Met enige regelmaat zijn er uitbarstingen. De uitbarsting van afgelopen week is spectaculair. De rookpluim kwam ruim 7 kilometer hoog.
Mooie plaatjes voor de media? dat wel. Maar voor de bevolking in de omgeving zijn de regelmatige uitbarstingen minder goed nieuws. De uitbarstingen gaan gepaard met rook, as en pyroclastische stromen waardoor een groot gebied rondom de vulkaan niet toegankelijk is.
IJS in Nederland
Deze winter had alle winterse elementen.

We hebben hoogwater in het Rivieren gebied gehad.
Maar ook een forse storm aan de kust,.
Tevens een paar dagen met stevige sneeuw.
En , last but not least, deze week was het zo koud dat we tenslotte echt natuurijs hadden op verschillende plekken.
Er kon geschaatst worden!
Vanuit de lucht , of beter gezegd vanuit de ruimte, zag Nederland er op 2 maart indrukwekkend uit.

65 jaar geleden overstroomde Zeeland

door Jashan Singh
Zeeland

Het is 1953? In de nacht van zaterdag 31 januari op zondag 1 februari. Het stormt heel hard, maar dat gebeurt vaker in die tijd van het jaar. En het is hoog water, maar ook dat komt vaker voor. Daarom gingen de mensen die zaterdagavond gewoon naar bed. Die nacht wakkert de Noordwesterstorm aan tot orkaankracht. Het is ook springvloed. Dat betekent dat het water nog hoger staat. De ramp gebeurt in enkele uren.

Gasboringen Noordzee

door Jashan Singh
Groningen

Actievoerders van Greenpeace zijn een boorplatform ten noorden van Schiermonnikoog op geklommen, waar morgen een proefboring zou worden gestart wordt voor eventuele gaswinning.

Niet alleen in Groningen wordt op grote schaal naar Gas geboord maar ook op de Waddenzee en de Noordzee wordt al jarenlang gas naar boven gehaald. Terwijl in Groningen de gaskraan dicht wordt gedraaid zijn een paar grote bedrijven het Noordzeegebied rondom de Waddeneilanden aan het verkennen op zoek naar nieuwe gasvoorraden.

In 2015 was Terschelling al in het nieuws . Bewoners voerden actie in de hoop de (proef)boringen van Tulip Oil te stoppen. Nu duiken er plots (versneld) plannen om op 20 km uit de kust van Schiermonnikoog proefboringen te doen. Greenpeace heeft het moment aangegrepen en de boorlocatie bezet.