Volgende keer: verslag van Meester Axel zijn baby Rube!

Vanavond is het spaghetti-
avond in het Buso!

Het weer dankzij onze weerman Dries!

Het weer
Bewolkt
Temp: koud
Wind: klein beetje wind
Vrijdag 18 februari 2011| De H4 patatjeskrant, heemschool, 2011| Gratis editie

Rosita: De geldmachine

Elke week op vrijdag gaan wij samen in kleine groepjes rekenen en geld tellen bij Rosita
door Fabio Van Den Broeck
Heemschool- Elke week bij Roista leren wij over geld. Als wij braaf zijn en heel goed werken, krijgen wij een sticker die we mogen opplakken. Dit kan bijvoorbeeld een appel, een vlinder enz zijn.
We moeten tellen hoeveel geld Rosita heeft. Soms heeft ze heel veel, soms minder. Rosita is heel lief in de klas en krijgt altijd een knuffel van Fabio. Met Rosita is het altijd leuk en doen we soms godsdienst buiten op de speelplaats.
Als alles gedaan is en we hebben goed gewerkt mogen wij soms een spelletje spelen. Rosita zit altijd binnen met Greet. Rosita, Greet en Liesbeth zitten samen altijd binnen in hun klas. Rosita leest soms met Bryan, Jessica en Fabio. Dat vinden we heel leuk. (FVDB)

De 7 hoofdzonden: Juf Vanessa

door Nils Desmedt
BRUSSEL - Onze reporter Nils gaat volgende keer op bezoek bij Juf Vanessa. Hij zal aan Juf Vanessa een aantal heel interessante vragen stellen. Nils wil graag weten of ze heel veel moet werken op school en of ze soms naar de klassen moet gaan kijken.
Zijn de kindjes braaf op school?
Moet Juf Vanessa veel vertellen aan de juffen en meesters?
Heb je altijd belangrijke dingen te doen in de school?
Mag er niet gesnoept worden op school?
Moeten er soms kindjes in straf worden gezet?
Zeg jij op vergaderingen altijd goede dingen tegen de juffen en meesters?
Als iemand u dringend nodig heeft, moet die dan op de bureau komen?
Als je iets vraagt, moeten de juffen en meesters dat dan altijd doen?
Deze belangrijke vragen zal ik tijdens een grondig interview stellen en het verslag lezen jullie de volgende keer. (NDS)
Betty sport op dinsdag
HEEMSCHOOL-(Bryan Dewulf) Elke dinsdag en woensdag is het tijd voor turnen. In dit stukje van Betty-sport vertel ik alles wat we gedaan hebben. Dinsdag hebben wij bij Betty-sport gedanst. We hebben de pinguindans geleerd, de kabouterdans en liedjes van Samson en Gert. Daarna hebben we ook basketbal gespeeld. Basketbal vind ik heel leuk.
Donderdag zijn wij ook gaan zwemmen. Bryan heeft goed gezwommen in het diep zonder bandjes. Ook Fabio heeft in het diep gezwommen. En jessica heeft ook al eens geprobeerd in het diep te zwemmen en dat vond ze heel leuk. Donderdagavond was het sporten op internaat. Wij hebben in de school gelopen en nadien hebben we ook basketbal gespeeld. Bij het lopen zijn Pepitha en Joeri tegen elkaar gebotst en hebben ze zich pijn gedaan. Ze stellen het goed! (BDW)

Dries komt naar H4

door Pepitha Kilala Fuka
Heemschool- Sinds December zit Dries Moons in onze klas. Hij heeft 2 zussen op onze school, Cindy en Stefanie. Stefanie heeft ook bij ons in de klas gezeten. In het begin vond Dries het spijtig dat hij weg moest bij Juf Elke, maar nu vindt hij het toch leuk bij Meester Axel. het wordt nog een fijn schooljaar. (PKF)

Janmit in the weekend

door Janmit Singh
BRUSSEL - Zondag gaat Janmit elke week naar de Kerk. De kerk waar Janmit naar toe gaat is in Vilvoorde/ Janmit gaat met mama, papa, zijn broer Jasmit en zijn zus. De mis begint om 12u30 en duurt 4 uur. Janmit en zijn familie doen dit elke week. En ze doen het heel graag. Na de kerk gaan ze naar huis, iets lekker eten om 6 uur en daarna gaan ze allemaal slapen.