Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Ontvoerder opgepakt

In Rotterdam loopt er een 20-jarige rond die meisjes verleid en ze dan ontvoerd. Ze konden eindelijk de dader oppakken.
door Emma Vandecappelle en Carlo Matvij

Kop artikel linker kant

ROTTERDAM
In Rotterdam is de ontvoerder eindelijk opgepakt. Hij ontvoerde reeds al 4 meisjes en was al bezig met zijn volgende ontvoering. Claire en Zoë, de twee volgende meisjes, konden net op het nippertje ontsnappen. Hij had het op Zoë gemunt vanwege hun verleden samen. Hij leerde al Zoë haar vriendinnen kennen en nam ze één voor één van haar af.
Hij hield de andere vier meisjes verborgen in een ruimte waar niemand ze kon helpen. Hij verwondde de vader van Claire dus niemand kon de twee vriendinnen helpen. De avond waarop hij Zoë en Claire wou vermoorden, had hij helemaal uitgedokterd. Hij verminkte de meisjes eerst, rekte constant tijd, en was zeer gewelddadig.
Dit is de kop voor de foto hieronder
NET OP TIJD
De meisjes probeerden terug te vechten en dat lukte ook. Zoë gaf hem een harde klap op zijn hoofd waardoor hij op de grond viel en niet meer kon rechtstaan. Net op het nippertje kwam de politie binnen en pakten ze Luuk, de ontvoerder, op.
HOOP
De politie hoopt dat ze de jongeman kunnen helpen met zijn mentale problemen. Claire en
Zoë zijn na lange trauma, weer dezelfde zoals vroeger en stellen het goed nu Luuk uit hun leven verdwenen is. De 4 andere meisjes die opgesloten zaten, werden gevonden en bevrijd. Ze waren uitgehongerd en uitgedroogd. Dagenlang in het donker deed hun trauma?s oplopen voor kleine en donkere ruimtes. 1 van de 4 meisjes is helaas gestorven. De 16-jarige Babette begaf het. Haar graf werd veel bezocht na haar dood.

BEL

Als u ziet dat meisjes problemen hebben of als u iemand kent met problemen, bel dan gratis naar het nummer van de politie namelijk 101. Wacht hier niet mee, want zoals u kan zien kan dit tot erge gevolgen lijden.

WAAROM?
Waarom hij Claire koos? Luuk had alle nummers van Zoë haar gsm. Hij ontvoerde de meisjes op basis van hun naam, alfabetisch dus. Zoë zou als laatste eindigen nadat hij al haar vriendinnen had ontvoerd. Zijn doel was om Zoë te kwetsen, nadat zij hem had gekwetst in het verleden. De breuk van hun relatie had hem kapot gemaakt.