''De Sleutel''

De Sleutel

De Sleutel

Het weer
Zon en wolken
Temp: -1 C
Wind: N3
Jessé-Jay, Nordin, Youssri, Vince, Ismail | CH5E | 1-12-2017. Maatschappijleer PO1| F.F. van de Graaf

Ex crimineel H. Lyceum

Een ex-crimineel op het Hofstad Lyceum deed vorige week zijn verhaal. Hij stimuleerde de kinderen om hun educatie te verkrijgen en doet dit op meerdere scholen.
Jessé-Jay, Walden (Artdirector)
De 67-jarige Rotterdammer Wilfred vertelt zijn verhaal als ex-crimineel , verslaafde op verschillende scholen. Wilfred is volledig afgekickt en doet zijn best om anderen op het rechte pad te brengen.
Wilfred is als klein kind opgegroeid in Paramaribo, Suriname.
Al op jonge leeftijd bracht Wilfreds vader hem naar zijn opa en oma waar hij vervolgens opgroeide. Wilfred kwam dus op jonge leeftijd in een andere leefomgeving terecht.
Het was voor hem vanzelfsprekend dat hij zich aan zijn omgeving moest aanpassen. Helaas werd Wilfred al snel gepest op school. Als jonge jongen kwam Wilfred al snel erachter dat geld een belangrijke rol speelde. Hij 'kocht hiermee respect af van klasgenoten in ruil voor bescherming.
Vanaf hier begon het allemaal zegt Wilfred. Na school kocht hij bijv. snoep voor zijn klasgenoten in de hoop beschermd te worden wanneer hij na school naar huis liep, alwetend dat ze hem alleen zien staan wanneer hij geld heeft.
''Gelegenheid maakt de dief'' zegt Wilfred sluw. Goocheltrucs werden al snel stelen uit de spaarpot van opa, experimenteren met wiet, dagenlang niet thuiskomen en opgepakt worden. In zijn immigratie naar Nederland maakte Wilfred kennis met het criminele circuit in Rotterdam.
Hij en de vrienden die hij hier gemaakt had maakte de straten van Rotterdam onveilig. Wilfred was het rechte pad inmiddels al zo erg verloren, dat hij verslaafd was aan Cocaïne. Zijn broer moest hem hieruit deze situaties redden. Inmiddels is Wilfred op het rechte pad gekomen door meerdere malen af te kicken in een rehab clinic. Na vele fouten gemaakt te hebben in zijn leven, leren wij van zijn bezoek dat ieder mens zijn leven kan verbeteren!
Hij heeft niemand vermoord en verdient hij dusdanig een tweede kans.
Inmiddels heeft Wilfred een gezin en predikt hij op diverse scholen waarbij hij leerlingen stimuleert hun educatie te behalen, zich niet teveel te focussen op geld en niet dezelfde fouten te maken als hem die hij heeft gemaakt in zijn jongere jaren.
Door leerlingen educatie te geven over wat er zich daarbuiten allemaal afspeelt, bijv. drugsverkoop en situaties zoals deze van Wilfred zorgen zij er goed voor dat leerlingen niet in het criminele circuit belanden.

Interview Advocaat

Nordin, Akachar (Rechtbank expert)
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.
Arrestatie
DENHAAG- Ben jij diegene die belangrijke beslissingen durft te nemen? Diegene die voor rechtvaardigheid is? Diegene die verdachte een eerlijke vervolging wilt geven? Of ben je iemand die onderzoeken graag leidt? Dan ben jij het, de nieuwe officier van justitie! De beslissingen die je bijvoorbeeld moet nemen is om iemand lang of kort te vervolgen op basis van wat de verdachte gedaan heeft. Je moet werken volgens de wetten, je kan dus niet zomaar iemand voor een diefstal levenslang geven want wij hebben de straf levenslang afgeschaft. Het werk van een officier draagt zowel voor- en nadelen met zich mee. Zo is een van de voordelen dat jij de leiding hebt over het opsporingsonderzoeken van de politie. Verder heb je de leiding over de straffen in rechtszaken, kortom jij bent de baas omtrent het gehele proces mogelijk geplaatste misdrijf. Een van de nadelen aan het werk als officier is dat er een hele hoge werkdruk is. Omdat je de leiding hebt over het hele misdrijf mag je niet zomaar een dagje vrij. Ook heb je veel verantwoordelijkheid op je, maar ik weet zeker dat als jij graag officier wilt worden je geen last van de hoge werkdruk gaat krijgen en van de verantwoordelijkheid. Als student moet je de opleiding Rechtsgeleerdheid voltooien. Daarna ga je verder met de studie RAIO-opleiding. Wat heel belangrijk is ter voorbereiding van je werk is veel aandacht besteden aan het doen van een stage tijdens je opleiding. Hierdoor doe je praktische ervaring op die je niet zomaar uit een boek kunt leren. Lijkt het zijn van een officier van justitie je wat? Begin dan nu met studeren en mogelijk ben jij onze nieuwe officier!
Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Kop bij klein artikel onderaan de pagina

door Mijn Naam
BRUSSEL - Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen. Klik op de tekst om hem aan te passen.

Advertentie voor Officier van justitie

Ismail, Benhammouch (Media expert)
DENHAAG- Ben jij diegene die belangrijke beslissingen durft te nemen? Diegene die voor rechtvaardigheid is? Diegene die verdachte een eerlijke vervolging wilt geven? Of ben je iemand die onderzoeken graag leidt? Dan ben jij het, de nieuwe officier van justitie! De beslissingen die je bijvoorbeeld moet nemen is om iemand lang of kort te vervolgen op basis van wat de verdachte gedaan heeft. Je moet werken volgens de wetten, je kan dus niet zomaar iemand voor een diefstal levenslang geven want wij hebben de straf levenslang afgeschaft. Het werk van een officier draagt zowel voor- en nadelen met zich mee. Zo is een van de voordelen dat jij de leiding hebt over het opsporingsonderzoeken van de politie. Verder heb je de leiding over de straffen in rechtszaken, kortom jij bent de baas omtrent het gehele proces mogelijk geplaatste misdrijf. Een van de nadelen aan het werk als officier is dat er een hele hoge werkdruk is. Omdat je de leiding hebt over het hele misdrijf mag je niet zomaar een dagje vrij. Ook heb je veel verantwoordelijkheid op je, maar ik weet zeker dat als jij graag officier wilt worden je geen last van de hoge werkdruk gaat krijgen en van de verantwoordelijkheid. Als student moet je de opleiding Rechtsgeleerdheid voltooien. Daarna ga je verder met de studie OIO-opleiding(officier in opleiding).