Kleindochter (9) van Martin Luther King heeft een droom: ?Een wereld zonder wapens. Punt?

Martínez neemt twijfels weg: ?Mignolet speelt tegen Saoedi-Arabië?, Fellaini onzeker

celebrities lijden aan de meest bizarre fobieën

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Dit is de grootste koptitel

In de tuincentra merken ze duidelijk dat we eindelijk een beetje lenteweer hebben gekregen. Het was er dit weekend uitzonderlijk druk, meldt VTM Nieuws.
khadija
.
Na het koude weer willen mensen opnieuw allemaal de tuin in. Die kan je zeker en vast al klaarmaken voor de lente. Wintervaste planten kan je bijvoorbeeld al zonder problemen zetten, ook al zou het nog vriezen.

Gemiddeld spenderen mensen deze periode tussen de 100 en 200 euro aan hun tuin.Er zijn ook anderen die er net iets meer voor overhebben. ?Er zijn klanten met een rekening van 1.500 euro en daar zijn wij heel tevreden mee?, klinkt het bij de uitbaters.
.

Kleindochter van Martin Luther King ;Een wereld zonder wapens.

khadija
Net als haar grootvader sprak de negenjarige kleindochter van Martin Luther King voor een menigte in de Amerikaanse hoofdstad Washington DC over haar droom van een meedogende wereld met minder geweld. Yolanda Renee King stelde zich vanop het podium van de March for Our Lives voor als de kleindochter van mensenrechtenleiders Martin Luther King en Coretta Scott King. Het applaus was overweldigend.
?Mijn grootvader droomde dat zijn vier kinderen niet zouden beoordeeld worden op hun huidskleur, maar op hun persoonlijkheid. Ik heb een droom: genoeg is genoeg, we willen een wereld zonder wapens. Punt?, zei ze. Waarop ze de menigte haar liet naroepen: ?Spread the word! Have you heard? All across the nation! We! Are going to be! A great generation!?.
March for Our Lives is een initiatief van de overlevende leerlingen van de schietpartij op een middelbare school in Parkland, Florida, waarbij een 19-jarige schutter vorige maand 17 dodelijke slachtoffers maakten. In tientallen Amerikaanse steden werden optochten voor een strengere wapenwetgeving gehouden, in Washington alleen al kwam ruim een half miljoen mensen op straat.
Dit is de kop voor de foto hieronder
.

celebrities lijden aan de meest bizarre fobieën

khadija
De act met de ?helderziende? kip kon ?Belgium?s Got Talent?-jurylid Niels Destadsbader maar matig bekoren. Niels heeft dan ook een panische angst voor kippen. En hij is lang niet de enige met een fobie. Van pleinvrees over angst voor Sinterklaas tot een kazenfobie, ook onze bekende medemensen ontsnappen er niet aan.
?Ik zie heel graag beesten. Heel graag. Maar ik ben niet zot van kippen?, aldus Niels Destadsbader (29) toen cabaretier Jo de ?helderziende? Kip Curry voor z?n neus hield. Mensen die aan alektorofobie lijden, zijn panisch voor kippen of ander pluimvee en bij uitbreiding ook voor dode kippen en... eieren.

Martínez neemt twijfels weg: ?Mignolet speelt tegen Saoedi-Arabië?, Fellaini onzeker
PJC 25 maart 2018 13u42

khadija
Het is nu zeker: Simon Mignolet is dinsdag een basisspeler tegen Saoedi-Arabië. De doelman krijgt de voorkeur op Matz Sels en Koen Casteels om de geblesseerde Thibaut Courtois te vervangen.
?Simon was goed tegen Japan, met veel sterke reddingen, dus is het logisch dat we hem vertrouwen geven. Met Thibaut wilden we geen risico nemen. Dinsdag zou te vroeg, komen maar hij kan wel fit zijn voor zijn match met Chelsea komend weekend.? Martínez sprak ook over Marouane Fellaini, die nog steeds individueel werkt: ?Hij levert uitstekend werk, we willen hem tijd geven om terug te komen.?

Na de vriendschappelijke match tegen Saoedi-Arabië zetten de Rode Duivels de laatste rechte lijn richting het WK in Rusland in. Vlak voor de Wereldbeker staan drie oefenwedstrijden tegen Europees kampioen Portugal (2 juni), Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni) op het programma. Na de uitzwaaiwedstrijd tegen Costa Rica reizen de troepen van Roberto Martinez af naar Rusland. De Rode Duivels werden voor de WK-poulefase ingedeeld in groep G samen met Panama (18 juni in Sotsji), Tunesië (23 juni in Moskou) en Engeland (28 juni in Kaliningrad).