Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Maandag 5 Maart 2018 | Door: Bart Steendam & Xander Lippens

Wie belaagt de Keizer?

Rijke rederszoon Tiberius onverwacht getuige van amulet-moord
ROME- Tiberius, een rijke rederszoon vindt een stervende man die hem een amulet aanreikt en enkele woorden toefluistert. Zijn belagers proberen nadien de amulet in handen te krijgen. Op de amulet staan een zon
en onvertaalbare woorden. Hij gaat te rade bij Callicles, zijn leermeester.
Samen met zijn nicht Lucia vormt Tiberius een sterk onderzoeksteam. Er is duidelijk een aanslag beraamd op de keizer! Ondanks vertragingsmanoeuvres van rivale Petronia vallen de puzzelstukken op hun plaats. Tiberius krijgt een beschermer toegewezen, Nasica, die voor zijn veiligheid moet instaan. ook Callicles duikt onder.
De laatste woorden van de stervende man brachten hen naar een mijlpaal nabij een kroeg, enkel te zien bij laagtij. De inscripties op de mijlpaal bleken de sleutel om de bizarre woorden op de amulet te ontcijferen.
De concrete plannen voor de aanslag! Maar wie zit hier achter??

Petronia, de jaloerse buurvrouw

ROME-Petronia een meisje dat samen met Tiberius les krijgt van Callicles. Ze kan er is heel jaloers en kan er niet tegen dat iemand het lievelingetje van de meester is behalve als zij het is. Ze ontvreemde het tekstfragment, dat de sleutel vormde voor de aanslag op de keizer. Ze was immers weer jaloers en wou de volle aandacht van Callicles naar zich toe trekken. Zij immers wou de beste van de klas zijn! Tiberius en Lucia kunnen haar echter de pas afsnijden en het tekstfragment bemachtigen. Zo ging echter wel kostbare tijd verloren. Maar zonder het te weten had Petronia hen op het goede spoor gezet.
Spilfiguur Callicles steunt Tiberius volop in opzetten valstrik
ROME- De valstrik van Callicles was eenvoudig. Zijn vertrouweling aan het hof maakte het mogelijk dat de groep leerlingen van Callicles een lof gedicht mochten zingen op het feest voor de Keizer en een toneel opvoeren. Dit liet hen toe om in het paleis een oogje in het zeil te houden. Tiberius, Nasica (beschermer Tiberius) en Lucia en nog een paar andere leerlingen konden waakzaam aanwezig zijn. Waren de danseressen verdacht? Het bleek echter een van de dragers van het zilveren beeld te zijn, een geschenk voor de keizer: Commodus!

Motief van de dader

ROME-Commodus, de keizer, was niet erg geliefd in de verre provincies van het rijk. Omdat hij vrede sloot met vreemde stammen. Lucius wou een andere keizer aan het bewind zien. Oplossing: hem letterlijk uit de weg ruimen.

Lucius ontmaskerd maar kan ontsnappen!

ROME-Lucius, de vader van Lucia, had een mes tussen zijn riem gestoken, om op het feest ter ere van de Keizer deze neer te steken. Vooraleer hij kon toeslaan is hij tegengehouden door Nasica, de beschermer van Tiberius. Lucius bracht echter een lading ratten mee, besmet door de pest! Hij dreigde ermee deze op de stad los te laten! Zodat er binnen drie dagen de eerste doden gaan vallen en het weer zoals de vorige keerde pest weer vijftien jaar zal heersen. De deal was dat hij met een uur voorsprong mocht ontsnappen; zo werd de stad gevrijwaard. Natuurlijk gingen ze Lucius achterna. Hij werd gevat in een kroeg aan de zee. Maar na schermutselingen sprong hij in de Tiber. Hij werd niet meer teruggevonden. Na enkele dagen was het gevaar voor de pest geweken; de kisten met ratten zijn nooit gevonden! De enige echte rat was Lucius...