juffrouw Engel

haar vriendin Lavendel

de broer van Matilda

Het weer
vrijdag
19/01/2018
vrijdag 19 januari 2018 deze krant is gemaakt door Hanna

superkind Matilda

Matilda is zes en is erg slim, maar leeft in een familie die minder slim is.
door Hanna
AMERIKA-Matilda is zes jaar en hèèl erg slim. Ze kon al lezen toen ze twee was en inmiddels heeft ze al de boeken van de bibliotheek al uit.Haar ouders zijn de domste mensen op aarde en zij vinden het maar niks dat
Matilda zoveel leest.Op school is het ook niet leuk: juffrouw Bulstronk is een oud-kampioene kogelstoten en vindt het leuk haar leerlingen aan het haar over het schoolplein te slingeren! Matilda komt er achter dat ze heel bijzondere krachten heeft... en daar laat ze het schoolhoofd en andere slechte, grote mensen lekker van meegenieten!
Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje, dat geweldig goed kan leren. Maar haar vader en moeder behandelen haar als een onderkruipsel, niet als een dochter. Ze vinden haar maar een lastig persoontje, dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van een land, of liever nog veel verder weg.Matilda kon praten als een volwassenen toen ze anderhalf was, lezen toen ze twee was, voor ze vijf was,las ze al boeken van wereldberoemde schrijvers zo als Dickens, Hemingway, Kipeling en
Steinbeck, en toch vinden haar ouders haar alleen maar een lastpost.Matilda besluit zich eens heel kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand kan.

Papa sjoemelt met auto's

door Hanna
AMERIKA - De papa van Matilda is de baas van een tweedehands autozaak. Hij is een echte bedrieger als er een bumper van de auto is plakt hij die gewoon terug met superlijm. Als de kilometerteller te hoog staat draait hij hem met een soort boor terug naar nul. Soms gooit hij zaagsel in de motor zodat hij terug draait. Hij koopt wrakken voor weinig geld en verkoopt ze weer verder voor heel veel geld. Het enige dat hem interesseert is geld.
Dit is de kop voor de foto hieronder
AMERIKA -Typisch aan de familie van Matilda is: eten voor de tv, alleen maar denken aan geld en altijd gelijk hebben.Haar broer is een echte pestkop.De mama gaat elke dag bingo spelen. Toen ze de dubbele bingo won, gingen ze iets eten maar liep het een beetje mis. Dat is haar familie.Noch eens heel kort samen gevat het zijn de stomste ouders en broer op heel de wereld!!!
Matilda in tegendeel is het liefste, slimste kind ter wereld.Ze heeft krachten en gaat het avontuur aan. Om dat te kunnen moet je gewoon zo zijn als Matilda.

* klik hier om dit vlak te wijzigen *

Bulstronk vind het leuk kinderen te mishandelen

door Hanna
AMERIKA - Juffrouw Bulstronk beter genoemd als juffrouw "Brulstronk".Dit is de directrice van de school waar Matilda zit. Ze heeft op haar school een stikhok. Als je zo gezegd stout bent moet je daar in. Ze slingert kinderen aan hun haren over het schoolplein. Ze laat kinderen taart eten tot ze bijna moeten overgeven. Ze vindt kinderen de vervelendste wezens op aarde.Op die school wil je liever niet zitten. Het is de stomste directrice op aarde.Matilda heeft noch een beetje geluk ze zit wel bij de liefste juffrouw op aarde, juffrouw Engel!