Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

28% slaagt op rijbewijs

Dit is de intro tekst voor het eerste artikel van de krant. Vertel hier iets over het artikel dat hieronder volgt.
Dit is een voorbeeld, je kan de tekst zelf aanpassen.
door Mijn Naam
BRUSSEL- Dit is het eerste artikel. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren. Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op om je eigen tekst in te voeren.Klik hier op
Het aantal geslaagden voor het nieuwe theoretische rijexamen is bijna gehalveerd. Waar in april en mei 50 procent van de deelnemers slaagde, was dat in juni en juli nog slechts 28 procent.
Op 1 juni werd in Vlaanderen het nieuwe rijexamen ingevoerd, zowel voor de theorie als de praktijk. Waar het slaagpercentage in het oude examensysteem op 50 procent lag, is dat in het nieuwe systeem gezakt tot 28 procent.
Reden is de strengere puntentelling. Het theoretische examen bestaat nog altijd uit 50 vragen, waarbij de kandidaat minstens 41 op 50 moet halen. Maar de puntentelling is grondig gewijzigd. Een zware overtreding kost nu vijf punten en een kleine een punt. Wie wil slagen, mag maximum een zware en twee lichte fouten begaan

maak kennis met onze WK tegestanders

door Mijn Naam
Panama, Tunesië en Engeland zijn in juni de tegenstanders van de Rode Duivels in de groepsfase van het WK. Een haalbare loting voor België en met Engeland ook een opponent die de Duivels goed kennen. Heel wat Belgen spelen namelijk in de Premier League en zullen dus hun ploegmaats tegenkomen op het WK.
Dit is de kop voor de foto hieronder
De wedstrijd tegen Engeland is de derde groepsmatch voor België, daarin zal wellicht de groepswinst op het spel staan. Voor de Rode Duivels zijn de Engelsen geen onbekende. Zo zal Harry Kane, doelpuntenmachine bij Tottenham, op 28 juni lijnrecht tegenover zijn ploegmaats Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Mousa Dembélé staan. In het verleden stonden de twee al 31 keer tegenover mekaar, de laatste Belgische overwinning dateert wel al van 1936.
Beginnen doen de Rode Duivels hun WK op 18 juni tegen Panama. De Panamezen schakelden in hun kwalificatiecampagne de Verenigde Staten uit en staan zo voor het eerst in de geschiedenis op de eindronde van een WK voetbal. Het wordt ook de eerste ontmoeting met onze Duivels.

* klik hier om dit vlak te wijzigen *

Vulkaan op Bali barst uit

door Mijn Naam
Op het eiland Bali barstte de vulkaan Mount Agung uit. Hoge wolken van as komen uit de krater. Ruim 100.000 mensen moesten weg uit de streek rond de vulkaan.

Wolken

Bali is een eiland van Indonesië. Veel toeristen bezoeken het eiland. Zij konden niet weg door de uitbarsting van de vulkaan. Door de wolken van as was het niet veilig voor vliegtuigen. Alle mensen die binnen tien kilometer rond Mount Agung wonen, moesten weg.


1963

Mount Agung barstte voor het laatst uit in 1963. Toen maakte de vulkaan 1.200 doden. De overheid wil nu een nieuwe ramp vermijden. ?We zijn veel beter voorbereid dan toen?, zegt ze.