Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

de Nieuwspeper

Hema kiest voor genderneutrale kinderkleding: 'jongen'en 'meisje' verdwijnen van labels
door Jean Paul, Patrick en Niels
Hema is de eerst Nederlandse winkelketen die alle geslachtsaanduidingen haalt van kinderkleding. Vanaf eind dit jaar verdwijnen 'jongen' en 'meisje' van de verpakkingen van Hema.
Hema is de tweede winkelketen die in korte tijd zo'n stap bekend maakte. De warenhuizen van John Lewis haalden in September al de jongens- en meisjesetiketten uit hun kinderkleding. Bovendien hieven ze het onderscheid tussen jongens- en meisjesafdelingen uit hun kinderkleding. Dit heeft Hema nu in driehonderd van de zevenhonderd filialen gedaan. De jongens- en meisjesafdeling is samen gesmeden tot afdeling 'Kids'. Maar hoe komt dit? lees verder bij rubriek binnenland / maatschappelijke verhoudingen
ARNHEM - Twee homo's uit Arnhem zijn op een nacht op de Nelson Mandelabrug in elkaar geslagen door een groep jongens. Volgens de slachtoffers heeft het groepje bij één van hen vier tanden uit zijn mond geslagen met een betonschaar. Er zijn twee verdachten aangehouden, een 14-jarige jongen uit Arnhem en een man uit Gennep van 20
De 31- en 35-jarige mannen kwamen rond vier uur 's nachts terug van een feest die zaterdag. Ze liepen rond die tijd hand in hand over de brug toen een groep van zes tot acht jongeren voorbij kwam fietsen. Het groepje begon volgens de slachtoffers te schelden, omdat zij hand in hand liepen. hoe het verhaal is afgelopen lees je bij rubriek maatschappelijke verhoudingen
CARDIFF - Britse tiener schuldig aan plannen aanslag in Cardiff
Een Britse tiener is schuldig bevonden aan het plannen van een aanslag. Hij had het plan om met een auto in te rijden op een grote menigte in de Engelse stad Cardiff. Ook stonden onder meer een concert van de zanger Justin Bieber en een winkelcentrum op de lijst voor plaatsen voor een mogelijke aanslag. waarom deed die dit? lees meer bij rubriek buitenland.

Paralympics

door Maarten Mulder
Een elektronicabedrijf uit Arnhem heeft een sollicitant afgewezen vanwege zijn donkere huidskleur. De Deventenaar Jeffrey Koorndijk kreeg per ongeluk een mailtje terug op zijn sollicitatie waarin hij kon lezen: 'Ik heb nog even gekeken, het is niks. Ten eerste is het een donker gekleurde (neger). En op zijn cv staat dat hij weinig tot geen ervaring met computers heeft.'
Sprinter op de korte afstanden. Je ziet Richard Weiler in actie
De Paralympische sport. Basketbal , voetbal, zwemmen, tennis. Het is topsport wat de Paralymïërs beoefenen. Dat dit topsport is wordt nog wel is vergeten door mensen en vooral door de media. ??De paralympiërs krijgen veel te weinig media aandacht?? zegt Nos schrijver Danny schuller. Dit is zorgelijk want zelfs bepaalde EK evenementen zoals zwemmen werd in 2016 niet eens uitgezonden op de televisie. De media moet meer aandacht geven aan deze strijdende paralympiërs die met beperking echt sport zo goed mogelijk proberen uit te oefenen. Hoe kan het dat er zo weinig aandacht voor is?
er zijn dan ook verschillende redenen waarom de media zo weinig aandacht geeft aan de paralympics. Je ziet ook op de afbeelding hierboven een sprinter met één ben. Dit is erg zwaar en er mag dan ook meer aandacht en respect aan gegeven worden. niet alleen de media maar ook bijvoorbeeld sponsers geven weinig om de paralympics. lees de verschillende redenen over aandacht voor paralympics op de volgende bladzijde. Z.o.z.

Transfersom

door Maarten Mulder
Tegenwoordig zijn de salarissen en transfersommen erg hoog, mensen vinden dit onacceptabel. We spreken dan ook van vele miljoenen euro?s die worden uitgegeven aan spelers, om ze te betalen ( salaris) maar ook als ze verkocht worden naar een andere club. En vooral dat laatste, de transfersommen, kan oplopen tot honderden miljoenen euro?s. Maar.. over hoeveel geld praten we nou eigenlijk?

Dokkum verbiedt demonstratie Zwarte Piet.

door Jean Paul
De aangekondigde demonstratie tegen Zwarte Piet; dat inmiddels een jaarlijkse traditie bij de sinterklaas intocht is; is inmiddels alsnog verboden. De burgermeester van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft dit besloten nadat een aantal Friezen een aantal bussen met demonstranten heeft tegengehouden op de snelweg richting de Friese stad.
De twee bussen met actievoerders van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet werd tegengehouden door voorstanders van Zwarte Piet.