Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Het ei van oom Trotter

Het ei van oom Trotter is een boek geschreven door Marc de Bel. Het zijn 317 pagina`s en het boek is al van 1987
Milan Van Esch
Het boek gaat over een jongen van 10 jaar, Alexander genaamd. Alexander werd elke dag gepest door de bende van Evert Van Dam. De ouders van Alexander waren heel streng.
Hij mocht nooit spelen en moest elke dag direct naar zijn kamer om te studeren. Hierdoor had Alexander geen vrienden. De ouders van Alexander hadden een gouvernante aangenomen omdat zij heel veel werkten. Op een dag veranderde alles omdat oom Trotter kwam logeren. Dit was de broer van Alexander zijn vader.
Na 2 weken moest oom Trotter vertrekken omdat hij bij een tovenaar moet gaan. Als afschijndscadeau krijgt Alexander een groot ei waar hij moet voor zorgen. Op een nacht breekt het ei open en er zit een krokodil in die kon praten. Alexander noemt de krokodil Yam-Yam.
Op een dag komt Yam-Yam naar de klas en eet zij de leraar op. Yam-Yam word gevangen genomen en wordt in de dierentuin gestoken. Alexander vertelt alles aan oom Trotter en samen bevrijden ze Yam-Yam. Oom trotter neemt Yam-Yam mee naar nieuw-Guinea naar een grote rivier waar er veel vis is. Daar wordt Yam-Yam vrijgelaten.

Mijn mening

Milan Van Esch
Ik vond het boek en mooi en spannend verhaal met een goed einde. Yam-Yam wordt vrijgelaten in de natuur en Alexander heeft op het einde vrienden en word niet meer gepest. Hij krijgt ook nog een kleine broer.
Dit is de kop voor de foto hieronder

* klik hier om dit vlak te wijzigen *

door Mijn Naam

Weetje

Milan Van Esch
Wist je dat Marc de Bel vroeger een leraar was en verhalen vertelde aan de kinderen. Toen hij opeens zo een goed verhaal vertelde, waren de kinderen zo enthousiast dat hij besloot boeken te gaan schrijven.