Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

modderstroom Californie

modderstroom vaagt dorpen Californië weg.
door Deborah
CALIFORNIE - In het gebied in Californië dat afgelopen week werd getroffen door modderstromen worden nog zeker zeven mensen vermist. Autoriteiten zijn bang dat zij ook zijn omgekomen.
In het gebied rond de stad Montecito, ten zuiden van Santa Barbara, zijn al achttien doden geborgen. Tientallen mensen zijn gewond geraakt door de modderstromen die zeker honderd huizen hebben weggevaagd.
De modderstromen zijn veroorzaakt door zware neerslag van vorige week. De buien troffen precies de gebieden die enkele weken geleden werden geteisterd door grote bosbranden, waardoor struiken en bomen zijn verdwenen. Hierdoor kon de bodem van het heuvelachtige gebied de modder en het regenwater niet vasthouden.
Op satellietbeelden is goed te zien hoe wijken van Montecito zijn bedolven onder de modder en dat huizen zijn verwoest. Bomen die nog overeind stonden, zijn ontworteld en meegesleurd.

man neer-geschoten voor zoontje van 2j

door Deborah
In Wilrijk is een man van 26 gisteravond op straat neergeschoten. Hij liep verschillende schotwonden op en raakte zwaargewond.


2 mannen met bivakmuts
Het slachtoffer werd aangesproken door twee mannen met een bivakmuts, ter hoogte van zijn woning in de Keizerhoevestraat. Kort daarna werd hij onder vuur genomen. De man liep verschillende schotwonden op in zijn benen en arm. Hij is niet in levensgevaar, maar moest wel geopereerd worden.
modderstroom
Zoontje was getuige
Het 2-jarige zoontje van het slachtoffer was getuige van de schietpartij. Slachtofferhulp kwam ter plaatse.


Politie en parket zijn met een onderzoek gestart. Het slachtoffer van de schietpartij is bekend voor drugsfeiten, maar er moet nog worden onderzocht of de schietpartij verband houdt met het drugsmilieu.
Iedereen is intussen in verdenking gesteld voor deelname aan een criminele organisatie en inbreuken op de drugwetgeving. Volgens het federaal parket gaat het over een goed gestructureerde internationale drugsorganisatie en behoren de mensen die zijn aangehouden tot de top van de organisatie.

27.000 manuren
Het onderzoek werd opgestart in 2016 toen het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid opmerkte dat een firma uit Lommel ongewone bestellingen chemische producten bestelde. Sindsdien werkten 15 mensen anderhalf jaar lang full time aan dit onderzoek. In totaal werden er bijna 27.000 manuren besteed aan dit dossier.

Overvallers
hotel Parijs

door Deborah
Vijf overvallers hebben de vitrines van de juwelierszaak in het hotel Ritz ingeslagen. Drie overvallers zijn opgepakt. Twee overvallers zijn op de vlucht geslagen met de buit op een scooter. De Franse schrijver Frédéric Beigbeider zat op het ogenblik van de feiten in de bar van het Ritz. Hij vluchtte de kelder in.

Internationale drugsbende opgepakt in Limburg

door Deborah
In een groot internationaal dossier van drughandel en drugproductie zijn er de voorbije dagen verschillende mensen opgepakt in België en Nederland. In ons land werden er 13 mensen aangehouden, in Nederland gaat het om 5 mensen. "Het gaat om de top van een zeer goed gestructureerde internationale drugsbende", klinkt het bij federaal procureur Frédéric Van Leeuw. Het onderzoek startte al anderhalf jaar geleden.


e politie viel de voorbije dagen op 19 verschillende plaatsen binnen in België, onder meer Gent, Deinze, Geel, Brasschaat, Antwerpen en Hoogstraten. 13 mensen werden aangehouden. In Nederland waren er 9 huiszoekingen en werden er 5 mensen aangehouden. Bij de huiszoekingen werden wapens, auto's en computers in beslag genomen.