Kerstmarkt Leuven in aantocht!


2

Boekenbeurs 2017 was groot succes!

3

Begint de les straks later? Minister van onderwijs Crevits legt uit! 4/5

Het weer
Sneeuw
Temp: -17 Ā°C
Wind: N9
Dinsdag 4 december 2017 | | Gratis editie

Klas 220 voor revolutie!

Klas 220 probeert met een aantal opmerkelijke voorstellen voor een ware revolutie te zorgen in de Vlaamse scholen!
door De Taalcoach
HEVERLEE- Wie had verwacht dat oktober een revolutionaire maand zou zijn voor het schoolgebeuren in Vlaanderen? De leerlingen van klas 220 proberen met hun voorstellen om het schoolgebeuren op hun kop te zetten.
De vraag is nu of Hilde Crevits deze schitterende ideeƫn ook zou willen toepassen in het schoolbeleid. Wat begon als een simpele opdracht groeide al snel uit tot een ideeƫnpot die onuitputtelijk leek te zijn. De leerlingen gaven niet alleen hun meningen over het schoolbeleid maar kwamen ook met ideeƫn die een meerwaarde kunnen bieden voor hun eigen school. We gaan eens verder kijken naar een aantal ideeƫn die de leerlingen naar voor brachten.
MEER KRAANTJES OP DE SPEELPLAATS!
Door: Thijmen Verstraete

Er zijn veel te weinig kraantjes op de speelplaats. Veel leerlingen kunnen zich niet concentreren tijdens de les en hebben veel dorst. Ook is er uit een onderzoek gebleken dat drinken heel belangrijk is. (Zelfs even belangrijk als ademen!)
Het enige kleine nadeel aan deze nieuwe kraantjes is dat ze veel geld gaan kosten. Maar dat is niet zo erg want met een beetje sparen en geen geld te investeren in smartboarden die niet werken zal het wel lukken.

Dus met meer nieuwe kraantjes zijn de leerlingen actiever, hebben ze meer zin in school en kunnen ze de les beter volgen omdat ze geen dorst meer hebben!
Daarom lijkt het mij een goed idee om meer kraantjes te hebben op school.

Meer sport op of na school

Door: Yeleen Tuluka
HEVERLEE - We hebben niet genoeg sportteams op school. We hebben veel energie maar geen uitlaatklep. Met meer sportteams/sportactiviteiten op school zullen wij minder praten tijdens de lessen en meer aandacht geven aan de leerkracht.

Wij zitten de hele dag in de klas en bewegen niet genoeg! De studenten moeten alleen betalen voor de uniformen die ze op school kunnen kopen. Studenten worden lui door niets te doen op/na school (behalve studeren.) Ze vinden school echt niet zo leuk.

Het is wel duur om sportuitrusting te kopen. We kunnen een fundraiser organiseren en dat geld gebruiken om sportuitrusting te kopen. Misschien gaan niet veel leerlingen meedoen omdat ze het niet leuk vinden. We kunnen sporten beoefenen.

Sportief zijn is gezond en jij kan zien dat er meer voordelen zijn dan nadelen.
Heilig Hartinstituut Heverlee
OOK LAST VAN EEN TE ZWARE BOEKENTAS?
Door: Tricia Meyers

HEVERLEE- Vind jij het ook vervelend om zoveel boeken mee te sleuren? Dan hebben we hier de perfecte oplossing voor jou, tablets als schoolboeken!

Er zijn heel wat voordelen, namelijk dat het minder belastend is voor je rug. En het is minder papierverspilling. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen namelijk, dat het natuurlijk een waardevol voorwerp is waardoor je heel veel zorgen moet dragen voor je tablet en het is niet zo goed voor je ogen.
Het is belangrijk dat kinderen op zo een jonge leeftijd niet thuis komen met rugklachten. Daarom moeten we dus Ipads/tablets als boeken krijgen.

Tel jij ook mee af?

Door: Laurien Haesendonck
HEVERLEE - Heb jij ook last van het lange wachten op de bel? Dan komt hier het wereldwonder. Als wij in de klas nu eens een aftelklok hadden. Dan worden we gemotiveerd om nog even verder te blijven werken. Voor de leerkrachten is dit ook heel handig want de leerlingen zeuren dan niet meer van: ' Hoe lang is het nog?' Maar we kunnen ons niet zo goed concentreren omdat we de hele tijd zitten af te tellen. We hopen van harte dat de aftelklok er snel zal zijn in onze klas.

Meer kleur, geen gezeur!

Door: Charlotte Vandebos
HEVERLEE - Bij ons op school is er te weinig kleur. Zowel in de klas als in de gangen en op de speelplaats.

Daardoor zijn de kinderen minder vrolijk. Daarom zou het goed zijn om de school eens wat meer kleur te geven! Dat zou ook de sfeer opleuken en zo gaan de kinderen liever naar school. Natuurlijk is het probleem dat de kinderen vlugger afgeleid zijn in de klas. Neem, om dat te vermijden, zachtere kleuren zoals zalmroze in plaats van fluoroze. Zo krijgen de kinderen ook geen hoofdpijn van de felle kleuren.

Stem daarom ook voor meer kleur en dus voor een betere school.