Je eigen krant maken!2/3

Druk je krant af en deel hem uit!


3

Stuur je krant door naar anderen


4/5

Het weer
Zon en wolken
Temp: 22 C
Wind: N3
Dinsdag 4 November 2008 | zelfkrantmaken.be , je eigen krant maken, sinds 2008 | Gratis editie

Liefde kent geen grenzen

Een weeffout in onze sterrenJohn Green
Selin Gundogdu
Ik geef deze boek 5 sterren, het is echt een aanrader!!
Hazel heeft kanker en ze weet dat het medicijn dat ze nu gebruikt haar leven alleen maar langer maakt. Ze heeft heel weinig vrienden, omdat ze vaak in het ziekenhuis lag. Omdat ze kanker heeft, werkt een van haar longen niet en hierdoor moet ze kunstmatig ademhalen. Langzaam worden ze verliefd op elkaar, maar Hazel laat dit niet toe omdat ze bang is hem pijn te doen door dood te gaan.
Haar ouders maken zich zorgen , ze vinden dat ze afleiding moet zoeken en daarom gaat ze naar een praatgroep voor kankerpatiënten.Bij die praatgroep ontmoet Hazel Augustus, Gus, een jongen die botkanker heeft overleefd. De twee lijken voor elkaar gemaakt. Gus en Hazel worden al snel goede vrienden.. Hazel wil weten hoe het verhaal van Peter van Houten afloopt en reist samen met augustus.
Peter is dronken en luistert niet naar Hazel en beledigd haar meerdere keren.Na de dood van Augustus zoekt Peter Hazel op in Indiana. Eigenlijk is ze nog steeds heel boos op hem, maar is te nieuwsgierig naar het einde van het verhaal.
De schrijver probeert duidelijk te maken dat liefde alles kan overwinnen, waardoor je weer zin in het leven kan krijgen en het je weer hoop en kracht geeft. Je moet elk moment van je leven genieten en waarderen en het belangrijkste is dat je nooit je dromen moet opgeven ookal weet je dat je niet veel tijd hebt.

hoofdpersonage Hazel

door Mijn Naam
De hoofdpersonage Hazel: het is een meisje van 16 jaar dat sinds haar 13e schildklier en longkanker heeft en ongeneselijk ziek is. Hazel houd van lezen en heeft niet veel vrienden. Ze is een meisje die weet wat ze wilt en kan opkomen voor zichzelf. Hazel heeft indruk op mij gemaakt omdat ik vind dat zij zich heel sterk houdt, want het lijkt me heel erg moeilijk om zin in het leven te hebben als je weet dat je ongeneselijk ziek bent en ieder moment kan overlijden.
een weeffout in onze sterren
"you don`t get to choose if you get hurt in this world....
but you do have some say in who hurts you. I like my choices"
Er was spanning op het moment dat Augustus Hazel verteld dat hij verliefd op haar is, dit verteld hij wanneer ze in Amsterdam aankomen. Ook vond ik het erg spannend wanneer Augustus verteld wat de uitslag is van zijn Pet scan.

Indruk

door Mijn Naam
Wat het meest indruk op mij heeft gemaakt is het moment dat Hazel erachter komt wat de echte reden is waarom Peter van Houten (schrijver) niet zijn verhaal heeft afgemaakt...

Beoordeling van het boek

door Mijn Naam
Ik vind het een aangrijpende boek omdat het over kanker gaat. Dit boek raakt je en zorgt ervoor dat je stilstaat bij dingen waar je normaal niet aan denkt. Het is ook best wel een zielig boek waar je af en toe bij moet huilen, maar het laat ook weer zien hoe mooi liefde kan zijn. Ik vind het boek ook verassend omdat er bepaalde dingen gebeuren wat je totaal niet had verwacht. Ik raad dit boek aan om het te lezen omdat iedereen wel een kennis of een bekende kent die kanker heeft. Door dit verhaal kun je je beter inleven wat zij meemaken en hoe zij zich voelen en dat het niet altijd is zoals het lijkt.