De uren voor men ventje me komt ophalen

De fotoshoot

Een knalfeest met after party in stamcafé Bar Choc

Het weer
Een heerlijk zonnetje
Temp: 20°C
Zaterdag 15 mei 2010 / Voor twee mensen de dag van hun dromen! Kurt & Elsje uit Essen trouwen voor de Wet en voor de Kerk.

Onze onvergetelijke dag!

Op 8 januari 2009 gaat mijn grote liefde voor mij op zijn knieën en vraagt of ik met hem wil trouwen. Ik ben dolgelukkig en roep 'héél graag' uit!
Elsje Lambrechts
DEN ENGEL NIEUWMOER
Hier zijn we al jaren vaste klant. Ditmaal echter vind ik een schitterend ringetje in mijn banana split. Op het mooie 'you are' vraagt mijn schatje me ten huwelijk!
DEKEN VERBISTSTRAAT ESSEN 14 mei 2010: De vooravond van ons huwelijk! Mijn twee bloedzusjes blijven bij me slapen en er komen ook nog enkele andere vriendinnen bij ons thuis langs. Rond 22u neem ik afscheid van mijn ventje, die bij zijn mama gaat slapen. Ik neem nog een badje en denk bij mezelf hoe gelukkig ik ben! Ik sta even heel bewust stil bij wat er morgen komt en weet niets zo zeker: ik wil zo graag met de Kurt trouwen! Hij is de man van mijn leven! Ik kruip super relax in ons eigen bedje en bid de laatste keer voor mooi weer...
15 mei 2010: Ons sprookje kan beginnen. Ik word om 7u wakker, kijk door het raam en zie een stralend zonnetje schijnen! Er zijn er hierboven enkelen die voor goed weer gezorgd hebben! Om 7u komt Lynn voor de make-up. Alles verloopt volgens plan en om half 8 zit ik al met ons Saskia in de kappersstoel. Rond half 9 verwacht ik mijn bruidegom. Ik begin nu toch wat zenuwachtig te worden want ik kan niet wachten tot hij er is! Vol spanning kijk ik nog eens op de klok en dan gaat de bel en hoor ik iemand roepen 'hij is eeeeeer!!!!!'
Ik loop naar de voordeur en jawel, daar staat hij dan. Ik open de deur en vlieg hem in de armen. Nog nooit was ik zo blij hem voor onze voordeur te zien staan :) Ik bekijk hem van kop tot teen en zie hem stralen in zijn donker kostuum! Wat ziet hij er razend knap uit! In zijn handen houdt hij een prachtig bruidsboeket vast! Wauw, daar is werk in gestoken! Nu mijn aanstaande er is kan de dag echt beginnen. We wachten tot alle 25 mensen van de suite er zijn en nemen dan de Maatjestrein naar het gemeentehuis. Hier geven we elkaar het ja-woord voor de Wet.
Na het gemeentehuis rijden we naar de Kerk van de Wildert. Deze kerk hebben we niet voor niets gekozen en we gaan de Guy dan ook eerst goeiendag zeggen voor we naar binnen gaan. Dan is het zover: het magische moment van de dag. De Kurt is net met May naar binnen gegaan en ik sta met ons pa te wachten. We horen Pachelbell spelen en lopen het gangpad door. Wat een volk! Ik kijk naar ons pa en zie hem stralen van trots! Ik kijk vooruit en zie mijn ventje wachten aan het altaar.

Ik beloof er altijd voor je te zijn!

ST. - JAN DE DOPER WILDERT De misviering is er één met vele emoties. Dolgelukkig omdat we elkaar het ja-woord kunnen geven maar er zijn ook enkele personen die we er heel graag hadden bij gehad, die er niet kunnen zijn. Ze zijn in onze gedachten gedurende de hele misviering. Verder worden we ontroerd door de mooie zang van Tess en de teksten van vrienden en familie. We lezen elkaar onze beloften voor. Elsje: 'Liefste schatje, er zijn ontelbare redenen waarom ik zo graag me jou wil trouwen. Jij bent alles waar ik altijd van heb gedroomd: Je bent ongelooflijk lief en attent, ik vertrouw je door en door. Ik kan met je lachen tot mijn buikspieren er pijn van doen maar ik kan ook uren met je babbelen als we even een tegenslag meemaken. Jouw optimisme helpt me er steeds bovenop! Lieve schat, ik hou zielsveel van jou en kan ni wachten om mijn leven verder me jou te delen. Ge zijt mijnen beste maat, mijne zielsverwant en vanaf vandaag ook mijnen echtgenoot. Ik voel da gij der altijd voor mij zult zijn. En ik beloof jou vandaag, dat ik er ook altijd voor jou zal zijn, voor de rest van mijn leven!'
We geven elkaar het ja-woord voor een bomvolle kerk
Beloften Kurt: 'Allerliefste schatje, toen onze relatie nog pril was had ik al snel door dat jij 'een blijverke' zou worden. Ik wist dat ik goed zat. Maar dat mijn toekomst er zo mooi uit zag zoals nu het heden voor me is had ik nooit durven dromen. Jij maakt mij oppergelukkig! Ik beloof dat ik jou ook altijd gelukkig zal proberen te maken en steeds goed voor jou zal zijn. Jij bent voor mij het meest fantastische meisje uit West-Europa en omstreken. Daarom vind ik het echt een hele eer om jouw man te mogen worden. Ik beloof voor altijd een waardig man voor je te zijn'.
Na de misviering gaan we naar de Molen voor een receptie met vrienden, familie, buren en collega's. Het zonnetje zit nog steeds mee en de hapjes zijn overheerlijk! Hierna gaan we met onze super fotograaf - Jasper Van Tilburgh - op stap voor een zeer geslaagde fotoreportage. Dit is één van de leukste momenten van de dag. We kunnen voor de eerste keer lekker alleen samen zijn op de mooiste dag van ons leven. Hier drinken we een glaasje champagne op ;) We springen ook nog even binnen bij mijn grootouders want mijn grootvader kan er overdag niet bij zijn wegens ziekte.

I'll love you till the end!!

Elsje Lambrechts
DE SCHUUR NIEUWMOER
Om stipt 00.00u zetten we onze openingsdans in. We kiezen het mooie 'I'll love you till the end' van The Pogues! Deze tekst en melodie zijn zeer toepasselijk voor ons. En wat een moment! Als ik er nu aan terugdenk krijg ik opnieuw kippenvel. We doen onze zelfverzonnen basispasjes salsa ertussen en op het einde heft mijn ventje mij op en draait me de lucht in! Daarna dansen we nog een trage 'my little girl' met onze pa en ma en dan kan het feest beginnen!!

Knalfeest in Schuur met after party in Bar Choc

DE SCHUUR - NIEUWMOER
Om 17u30 komen de eerste gasten. Ze krijgen een plaatsje aan de tafels die we hebben genoemd naar grote steden waar we samen zijn geweest. Op de tafels van de beste vrienden zetten we een typerend flesje: Flugel. De menu wordt geserveerd en aan tafel is het super gezellig! We genieten volop. Rond 22u30 mogen we de bruidstaart aansnijden. Deze is gemaakt in de vorm van onze bestemming van de honeymoon Mauritius. PRACHTIG!! Dan is het aan onze vrienden: We zien een stoelendans, een filmpje en liedjes. Super grappig! Hier zullen we nog vaak naar kijken! Na de openingsdans kan het feest beginnen. Vanaf nummer 1 staat de dansvloer volledig vol en dit blijft de hele nacht zo. Om half 6 zegt Conny te stoppen, omdat we er anders de volgende dag nog zouden staan, dus besluiten we met een 30 man verder te feesten in Bar Choc. Om 7u muizen wij ertussenuit om van onze huwelijksnacht (uhum ochtend) te gaan genieten in onze suite! ;)